Filharmoničari: Koncertom započinjemo kulturnu revoluciju

Očekujemo da ćemo se na sceni dobro zabaviti i da ćemo zabaviti publiku, poručuju muzičari Beogradske filharmonije pred besplatan koncert našeg najznačajnijeg orkestra pod upravom novog šefa dirigenta Gabrijela Felca koji će se održati 25. juna pored Palate Srbija na Novom Beogradu.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Kakav ego trip, sviraju na poljani kao na Bir festu, kič na naručivanje, sta tu ima novo, na Ibarskoj su to davno izmislili.
  (auu brate, 18. jun 2017 16:19)

  # Link komentara

 2. (Aja Vasil, 17. jun 2017 23:36)

  U potpunosti se slazem s vama, dozivela sam sok prekjuce na koncertu upravo iz istih razloga koje vi nabrajate. Ali to se veoma lako resava. Jednostavno se proglasi da nema ulazenja posle pocetka koncerta (kao uglavnom u svim koncertnim dvoranama u svetu), ili ako bas neko mora da udje, onda mu redar kaze da ne sme da prolazi na drugu stranu vec da mora da ostane tu pored vrata. S druge strane, publiku ne mozete da birate, muzicki obrazovana publika se sama povukla sa koncerata filharmonije (uglavnom), a sistem prodaje karata nije idealan i omogucuje upravo to sto kazete. Ja ovaj dodatni ciklus, smisljen prosle godine, smatram korakom u unapredjenju cele stvari, odnosno, dokle god filharmonija bude odrzavala samo jedan koncert s jednim programom, a ne dva, kao sto se uglavnom radi (u berlinskoj uglavnom bude i tri) stanje se nece popraviti. A za to se nema novca.
  (Ana, 18. jun 2017 15:17)

  # Link komentara

 3. sve je to lepo ali pristup filharmonije je pogrešan, ovako se ne obrazuju novi poklonici klasične muzike, već se podilazi polupismenom svetu koji je počeo da smatra dolazak na Kolarac još jednim stepenikom na lestvici uspona u neko kao "hoh" društvo... a sinoć na poslednjem koncertu filharmonije na Kolarcu bilo je kao železničkoj stanici, izlazili ulazili, u toku stava, između stavova, telefoni zvonili, šetale se neke tetke s cegerima, ulazile i izlazile... užas!!! Hajde nek ih najpre neko nauči kako se ponaša na koncertu, kako se ta muzika sluša, kako se razume i voli... a sve ostalo će posle doći samo, Berlinska filharmonija može da svira na otvorenom pre desetinama hiljada slušalaca i da se komarac ne čuje za to vreme... e to je nešto sasvim drugačije... a ne ova populizacija a ne popularizacija klasike.
  (Aja Vasil, 17. jun 2017 23:36)

  # Link komentara

 4. Narod je gladan ovakvih dogadjaja, samo sto ga dave u mulju kica i sunda, pa ispada da je sveopsta sabanija. A nije. Kriticne mase, hvala Bogu, jos uvek ima.
  (Bravo, 17. jun 2017 22:48)

  # Link komentara

 5. Odakle im ideja da ce biti 20.000 ljudi, to Tasovac fantazira, neka bude 5 ko u Studentskom parku sa Nemanjom Radulovicem pa da budu zadovoljni
  (Dragica, 17. jun 2017 18:11)

  # Link komentara

 6. Pre izvesnog vremena, kada sam ušla na sajt da glasam, malo sam se razočarala što među 25 kompozicija koje su ponudili nema Verdijeve.
  Danas videh na sajtu da ćemo na koncertu da čujemo 12 kompozicija koje su osvojile najviše glasova. Tako da nećemo da čujemo ni Štrausov valcer "Na lepom plavom Dunavu" (15. mesto po glasovima publike). Možda će da ga izvedu na bis. Na sajtu piše "Још увек је тајна шта ће бити изведено на бис".

  Bez obzira na sve ovo, jedva čekam koncert uživo.
  (A., 17. jun 2017 14:26)

  # Link komentara

 7. Mogli bi da promoviste malo i druga koncertna desavanje. Ovih dana se u Beogradu odrzava medjunarodni festival harfe, koncerti su na razlicitim lokacijama, ulaz slobodan. Veceras u 20h koncert je na Dorcolu u Muzeju nauke i tehnike.
  (Donglai Pei, 17. jun 2017 12:10)

  # Link komentara