Subota, 18.03.2017.

23:26

Preminuo Čak Beri

Izvor: B92

Preminuo Èak Beri IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

NekoNeupucen

pre 6 godina

Toliko sam izolovan i ne pratim vesti da sam upravo sad hteo da pogledam o njemu na vikipediji i vidim da je umro pre dva meseca.
Pocivaj u miru, licno sam ti mnogo zahvalan.

neutralni felsh

pre 7 godina

(DEDA CVETKO, 19. mart 2017 18:42)


e jednom da se slozim sa tvojim komentarom!
pisi vise o muzici i o americi, buduci da imas znanje i da zivis tamo. kad krenes da komentarises balkanske prilike, suvise potones u subjektivnost. pozdrav.

dr za r'n'r

pre 7 godina

Come on - Čak Beri, a ja čula verziju "Hajde" od Idola(1980) i Stonsa(1963).Ljubav na prvo slušanje i dan danas je volim i na kraju otkrila original iz1957. Džoni,hvala ti.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Čovek koji je napravio R'n'R... a onda je iz Amerike otišao u Kanadu kako bi mogao da radi na muzici jer mu Amerikanci nisu dozvolili uspeh jer je bio crnac.

(Major, 19. mart 2017 11:52)

E, Majore, OSTAV!!! Nalupetao si se kao Maksim po diviziji.

Apsolutno je netacno da je Cak Beri "pobegao" U Kanadu (nije mi poznato da je tamo IKADA ziveo) jer mu KKK navodno nije dozvolio da "bude uspesan". To je jedna od onih galaktickih nebuloza koje moram da slusam svaki put kad se neko iz zemlje sa brdovitog Zapadnog Balkana resi da dokaze kako su zli beli Amerikanci po definiciji rasisti.

Evo statistike: od 1956. do 1972. Cak Beri je imao 1 hit br. 1 na Bilbordovoj Top-10 listi, jedan hit medju prvih 10 na toj istoj listi, 9 hitova na Top-50 listi i jos 10 hitova na Top-100 listi. To je FENOMNALAN uspeh ZA BILO KOG UMETNIKA, belog, crnog ili liht roze pa na strafte. Potpuno je druga stvar sto je Gos'n Beri tri puta boravio u bajboku: jednom zato sto je ilegalno transportovao seks-radnicu preko drzavne granice, drugi put zato sto je utajio porez, i treci put zato sto je krisom slikao gole tete po javnim klozetima.

A onda uporedi ovaj Berijev uspeh sa jednim belcem, kao sto je Badi Hali (Buddy Holly), koji je jedva napabircio cetiri Top-100 hita ili sa Dzin Vincentom koji je za 10 godina takodje imao samo cetiri "charting" hita na top-100 listi. Neces nam valjda reci da su ih crni rasisti sprecili da budu daleko uspesniji ???

cucko mudrac

pre 7 godina

nikad čuo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ljuba, 19. mart 2017 11:02)
Alicicu, ti li si?

Faruk Hadžibegić

pre 7 godina

Jednostavno, jedna epoha u istoriji čovječanstva se polako završava. R'N'R nije bio samo muzika, više je to bio način života, koji smo sami mogli da odaberemo ili ne, način razmišljanja, prije svega. Mislim da su i apsolutno sva svjetska dešavanja, svih tih godina, barem u iole razvijenom dijelu svijeta, bila na ovaj ili onaj način pod uticajem toga. Što je i normalno. Danas su već neka značajno drugačija vremena. R'N'R nije nestao, ali njegov uticaj jednostavno blijedi. Kako da ja danas, u epohi gu...e Kim Kardashijan, objasnim svojoj djeci romantiku koju je stvarala umjetnost R'N'R? Bilo da se radilo o sreći ili nesreći, ljubavi ili mržnji...Počivaj u miru maestro...

la sl vo jcb h

pre 7 godina

Degradacija muzike u svakom smislu, od lakih nota do šund tekstova...i ljudi se tome divili i dive, u svakom slučaju saučešće porodici.

Major

pre 7 godina

Čovek koji je napravio R'n'R... a onda je iz Amerike otišao u Kanadu kako bi mogao da radi na muzici jer mu Amerikanci nisu dozvolili uspeh jer je bio crnac. Čovek koji je uveo pačiji hod Angusa Janga i uradio sve ono što je 4 godine nakon njegovog odlaska u Kanadu uradio Elvis.
Hvala ti što si napravio pravu muziku, a što bi Bily Idol rekao "Još jedan od Bogova odlazi sa zemlje"
Počivaj u miru Čak

Vladan Grujić

pre 7 godina

Ne postoji rok grupa sa gitarom koja nije izvodila ili snimila obradu neke njegove pesme. Kao što je neko lepo primetio ovih dana, otac je biološka kategorija a tata je roditeljska kategorija. Čak Beri je bio tata rokenrola.
Neka mu je slava i hvala za sve što je uradio u rokenrolu.
:-( :-( :-(

hail hail rock n roll

pre 7 godina

Nadživeo je muziku kojoj je dao formu. Rn'r je odavno umro i otišao u legendu a danas mu se pridružio i njegov kum Chuck Berry. Slava im!

predosecaj

pre 7 godina

A ja dan pre njegovog odlaska sam ceo dan slusao njegovu muziku sa CDa,ne
zato sto sam znao nesto o njegovim zdr.problemima vec zato sto volim to sto
je svirao..Legendo,zaduzio si svet,hvala ti za sve.Neka ti je vecna slava.

objektivan

pre 7 godina

Isus Hrist rokenrola. Ponekad bih otvorio njegov sajt,i deluje neverovatno,ovaj genije je do skora imao svirke. Mozda i najveci ikad,a najznacajniji sigurno.

goran

pre 7 godina

Da nije bilo Caka Berija pitanje je kako bi Rock`n Roll danas izgledao i kako bi se dalje razvijao ,jer on je bio prvi koji је uveo elemente ritam i bluza u rok muziku , takodje je bio inovator kada je u pitanju solaza na gitari jer je bio prvi koji je uveo tzv. skracene akorde ( svirajuci ih na karakteristican nacin) i jos plus pored toga je osmislio izvesne gitarske seme koje se i dan danas obilato koriste u rok muzici i smatraju se rok standardima,mnoge kasnije generacije velikih i slavnih gitaristia koji su imali znacajan uticaj na rok muziku su upravo Berija navodili kao uzora i inspiraciju,kao velikog ucitelja i idola...jednom recju otisla je velika legenda ,pionir rok muzike...neka mu je laka zemlja i hvala mu za sve sto je ucinio u muzici !

Amerikanac

pre 7 godina

Za sve one koji ne znaju, vecina poznatih bendova iz talasa sezdesetih je slusala Cak Berija i smatrala ga za idola. Dosta njih su mu cak i skinuli neke rifove (bitlsi).

gargleblaster

pre 7 godina

Arhitekta rock n rolla. Ono sto je zapoceo, nije mogao ni sanjati.
Svi veliki sada docekuju ucitelja, kakav to prizor mora biti.
Docekali su prvog.

Roll over Beethoven

pre 7 godina

"Rock and Roll Music" (Ne spavaj mala moja - Bijelo dugme) is a 1957 hit single written and recorded by rock and roll icon Chuck Berry. Dovoljno je reci da su ga Lennon, Richards, Clapton i drugi smatrali najvecim i svirali njegove hitove. Cale Rock'n'rolla, ostali osnivaci tog najrevolucionarnijeg muzickog pravca su mahom bili slager pevaci.

Drug Miloje

pre 7 godina

"C'est la vie", say the old folks, it goes to show you never can tell... Eto da ne bese njega ni Tarantino ne bi imao kult muziku iz Petparačkih Priča!

Blek - Chicago

pre 7 godina

Chuck Berry, hvala brate za muziku koju si svirao. Nemam reći da opišem kako je negova muzika uticala na mene. Sve nas je manje...

1892

pre 7 godina

Ode još jedan veliki umetnik a sa njim još jedan delić nekog drugog, boljeg vremena. 20. vek je bio vrhunac ljudske civilizacije u svakom segmentu, današnje zombirane hi-tech generacije to nikada neće moći da shvate.

Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez

pre 7 godina

Nazalost, mozda ce se neko prisetiti, pre jedno 5-6 godina, ili tako nesto, Chuck Berry je trebao nastupiti i u Beogradu, ako se ne varam u Sava centru. Ali zbog slabe prodaje karata, koncert je otkazan (mada je zvanicno opravdanje bilo da se pred nastup razboleo od gripa, ili tako nesto), i sad eto, nece biti druge prilike...

Cole

pre 7 godina

Počivaj u miru legendo. Hvala ti za muziku
koja bez tebe ne bi bila ista, kao i na uticaj
koji si imao prema istinskim velikanima roka,
pogotovo na Brejkerse sa ovih prostora.

djenkaNa

pre 7 godina

Stvar je jednostavna, koordinatni sistem r'n'r pocinje sa Cakom...odatle je sve krenulo na ovu ili onu stranu.
nema potrebe navoditi na koga je izvrsio uticaj. na sve!!!!
I taj bordo 335.....
Imao se rasta i roditi.

Boban

pre 7 godina

Da budemo precizni, njegova najpoznatija gitara je Gibson ES350 sa P90 magnetima i na svim slikama sa ploca iz ranog perioda je bas ta gitara. Gibson 345 i 355 je poceo da koristi u sedamsedesetim, a zvuk ovih gitara se prilicno razlikovao.

berserk

pre 7 godina

His mother told him "Someday you will be a man,
And you will be the leader of a big old band.
Many people coming from miles around
To hear you play your music when the sun go down
Maybe someday your name will be in lights
Saying Johnny B. Goode tonight."

Go go
Go Johnny go
Go go go Johnny go
Go go go Johnny go
Go go go Johnny go
Go
Johnny B. Goode
Legend

vlad

pre 7 godina

Ode jos jedna legenda i cak stavise jedan od osnivaca Rock 'N Rolla.
To i nije cudno s' obzirom da je bio u 91. godini, a do 2015 je aktivno svirao i bio na turnujema.
Problem je sto ne ostaje ko da zameni sve koji odlaze i da naprave makar i delic znacajan pokret koji je napravio Chuck sa Little Richardom i Haileyem i druzinom.

R.I.P

pre 7 godina

Deep down Louisiana close to New Orleans
Way back up in the woods among the evergreens
There stood a log cabin made of earth and wood
Where lived a country boy named Johnny B. Goode
Who never ever learned to read or write so well
But he could play the guitar just like a ringing a bell

Go go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Johnny B. Goode

He used to carry his guitar in a gunny sack
Go sit beneath the tree by the railroad track
Oh, the engineers would see him sitting in the shade
Strumming with the rhythm that the drivers made
People passing by they would stop and say
Oh my that little country boy could play

Go go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Johnny B. Goode

His mother told him "Someday you will be a man,
And you will be the leader of a big old band.
Many people coming from miles around
To hear you play your music when the sun go down
Maybe someday your name will be in lights
Saying Johnny B. Goode tonight."

Go go
Go Johnny go
Go go go Johnny go
Go go go Johnny go
Go go go Johnny go
Go
Johnny B. Goode

Dr.Nevolja

pre 7 godina

Poslednji pozdrav rokeru. Hvala za rock muziku koju si stvorio i kojom si osvetlio citavu planetu. Rock muzika ce preziveti i nadziveti rap i techno. Vidimo se rokeru tamo negde daleko...

zarko

pre 7 godina

Prvi put sam cuo Johnny B. Good na filmu "Povratak u buducnost" kada sam jos bio klinac i kod mene je izazvala odusevljenje.Kasnije, kako sam rastao , upoznavao sam se sa ostalim hitovima coveka koji je izmislio rock and roll.
R.I.P.

Педро

pre 7 godina

Човек је држао концерте до 90-е године. Буквално док није умро. До скоро сам живео у Ст. Луису па знам.

Polo

pre 7 godina

Deep down in Louisiana close to New Orleans,
Way back up in the woods among the evergreens
There stood a log cabin made of earth and wood,
Where lived a country boy named Johnny B. Goode
Who never ever learned to read or write so well,
But he could play a guitar just like a ringing a bell.

R.I.P

pre 7 godina

Deep down Louisiana close to New Orleans
Way back up in the woods among the evergreens
There stood a log cabin made of earth and wood
Where lived a country boy named Johnny B. Goode
Who never ever learned to read or write so well
But he could play the guitar just like a ringing a bell

Go go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Johnny B. Goode

He used to carry his guitar in a gunny sack
Go sit beneath the tree by the railroad track
Oh, the engineers would see him sitting in the shade
Strumming with the rhythm that the drivers made
People passing by they would stop and say
Oh my that little country boy could play

Go go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Johnny B. Goode

His mother told him "Someday you will be a man,
And you will be the leader of a big old band.
Many people coming from miles around
To hear you play your music when the sun go down
Maybe someday your name will be in lights
Saying Johnny B. Goode tonight."

Go go
Go Johnny go
Go go go Johnny go
Go go go Johnny go
Go go go Johnny go
Go
Johnny B. Goode

zarko

pre 7 godina

Prvi put sam cuo Johnny B. Good na filmu "Povratak u buducnost" kada sam jos bio klinac i kod mene je izazvala odusevljenje.Kasnije, kako sam rastao , upoznavao sam se sa ostalim hitovima coveka koji je izmislio rock and roll.
R.I.P.

vlad

pre 7 godina

Ode jos jedna legenda i cak stavise jedan od osnivaca Rock 'N Rolla.
To i nije cudno s' obzirom da je bio u 91. godini, a do 2015 je aktivno svirao i bio na turnujema.
Problem je sto ne ostaje ko da zameni sve koji odlaze i da naprave makar i delic znacajan pokret koji je napravio Chuck sa Little Richardom i Haileyem i druzinom.

berserk

pre 7 godina

His mother told him "Someday you will be a man,
And you will be the leader of a big old band.
Many people coming from miles around
To hear you play your music when the sun go down
Maybe someday your name will be in lights
Saying Johnny B. Goode tonight."

Go go
Go Johnny go
Go go go Johnny go
Go go go Johnny go
Go go go Johnny go
Go
Johnny B. Goode
Legend

Педро

pre 7 godina

Човек је држао концерте до 90-е године. Буквално док није умро. До скоро сам живео у Ст. Луису па знам.

1892

pre 7 godina

Ode još jedan veliki umetnik a sa njim još jedan delić nekog drugog, boljeg vremena. 20. vek je bio vrhunac ljudske civilizacije u svakom segmentu, današnje zombirane hi-tech generacije to nikada neće moći da shvate.

Amerikanac

pre 7 godina

Za sve one koji ne znaju, vecina poznatih bendova iz talasa sezdesetih je slusala Cak Berija i smatrala ga za idola. Dosta njih su mu cak i skinuli neke rifove (bitlsi).

Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez

pre 7 godina

Nazalost, mozda ce se neko prisetiti, pre jedno 5-6 godina, ili tako nesto, Chuck Berry je trebao nastupiti i u Beogradu, ako se ne varam u Sava centru. Ali zbog slabe prodaje karata, koncert je otkazan (mada je zvanicno opravdanje bilo da se pred nastup razboleo od gripa, ili tako nesto), i sad eto, nece biti druge prilike...

gargleblaster

pre 7 godina

Arhitekta rock n rolla. Ono sto je zapoceo, nije mogao ni sanjati.
Svi veliki sada docekuju ucitelja, kakav to prizor mora biti.
Docekali su prvog.

Roll over Beethoven

pre 7 godina

"Rock and Roll Music" (Ne spavaj mala moja - Bijelo dugme) is a 1957 hit single written and recorded by rock and roll icon Chuck Berry. Dovoljno je reci da su ga Lennon, Richards, Clapton i drugi smatrali najvecim i svirali njegove hitove. Cale Rock'n'rolla, ostali osnivaci tog najrevolucionarnijeg muzickog pravca su mahom bili slager pevaci.

Drug Miloje

pre 7 godina

"C'est la vie", say the old folks, it goes to show you never can tell... Eto da ne bese njega ni Tarantino ne bi imao kult muziku iz Petparačkih Priča!

djenkaNa

pre 7 godina

Stvar je jednostavna, koordinatni sistem r'n'r pocinje sa Cakom...odatle je sve krenulo na ovu ili onu stranu.
nema potrebe navoditi na koga je izvrsio uticaj. na sve!!!!
I taj bordo 335.....
Imao se rasta i roditi.

Dr.Nevolja

pre 7 godina

Poslednji pozdrav rokeru. Hvala za rock muziku koju si stvorio i kojom si osvetlio citavu planetu. Rock muzika ce preziveti i nadziveti rap i techno. Vidimo se rokeru tamo negde daleko...

Blek - Chicago

pre 7 godina

Chuck Berry, hvala brate za muziku koju si svirao. Nemam reći da opišem kako je negova muzika uticala na mene. Sve nas je manje...

Faruk Hadžibegić

pre 7 godina

Jednostavno, jedna epoha u istoriji čovječanstva se polako završava. R'N'R nije bio samo muzika, više je to bio način života, koji smo sami mogli da odaberemo ili ne, način razmišljanja, prije svega. Mislim da su i apsolutno sva svjetska dešavanja, svih tih godina, barem u iole razvijenom dijelu svijeta, bila na ovaj ili onaj način pod uticajem toga. Što je i normalno. Danas su već neka značajno drugačija vremena. R'N'R nije nestao, ali njegov uticaj jednostavno blijedi. Kako da ja danas, u epohi gu...e Kim Kardashijan, objasnim svojoj djeci romantiku koju je stvarala umjetnost R'N'R? Bilo da se radilo o sreći ili nesreći, ljubavi ili mržnji...Počivaj u miru maestro...

Cole

pre 7 godina

Počivaj u miru legendo. Hvala ti za muziku
koja bez tebe ne bi bila ista, kao i na uticaj
koji si imao prema istinskim velikanima roka,
pogotovo na Brejkerse sa ovih prostora.

Major

pre 7 godina

Čovek koji je napravio R'n'R... a onda je iz Amerike otišao u Kanadu kako bi mogao da radi na muzici jer mu Amerikanci nisu dozvolili uspeh jer je bio crnac. Čovek koji je uveo pačiji hod Angusa Janga i uradio sve ono što je 4 godine nakon njegovog odlaska u Kanadu uradio Elvis.
Hvala ti što si napravio pravu muziku, a što bi Bily Idol rekao "Još jedan od Bogova odlazi sa zemlje"
Počivaj u miru Čak

Polo

pre 7 godina

Deep down in Louisiana close to New Orleans,
Way back up in the woods among the evergreens
There stood a log cabin made of earth and wood,
Where lived a country boy named Johnny B. Goode
Who never ever learned to read or write so well,
But he could play a guitar just like a ringing a bell.

Boban

pre 7 godina

Da budemo precizni, njegova najpoznatija gitara je Gibson ES350 sa P90 magnetima i na svim slikama sa ploca iz ranog perioda je bas ta gitara. Gibson 345 i 355 je poceo da koristi u sedamsedesetim, a zvuk ovih gitara se prilicno razlikovao.

hail hail rock n roll

pre 7 godina

Nadživeo je muziku kojoj je dao formu. Rn'r je odavno umro i otišao u legendu a danas mu se pridružio i njegov kum Chuck Berry. Slava im!

Vladan Grujić

pre 7 godina

Ne postoji rok grupa sa gitarom koja nije izvodila ili snimila obradu neke njegove pesme. Kao što je neko lepo primetio ovih dana, otac je biološka kategorija a tata je roditeljska kategorija. Čak Beri je bio tata rokenrola.
Neka mu je slava i hvala za sve što je uradio u rokenrolu.
:-( :-( :-(

goran

pre 7 godina

Da nije bilo Caka Berija pitanje je kako bi Rock`n Roll danas izgledao i kako bi se dalje razvijao ,jer on je bio prvi koji је uveo elemente ritam i bluza u rok muziku , takodje je bio inovator kada je u pitanju solaza na gitari jer je bio prvi koji je uveo tzv. skracene akorde ( svirajuci ih na karakteristican nacin) i jos plus pored toga je osmislio izvesne gitarske seme koje se i dan danas obilato koriste u rok muzici i smatraju se rok standardima,mnoge kasnije generacije velikih i slavnih gitaristia koji su imali znacajan uticaj na rok muziku su upravo Berija navodili kao uzora i inspiraciju,kao velikog ucitelja i idola...jednom recju otisla je velika legenda ,pionir rok muzike...neka mu je laka zemlja i hvala mu za sve sto je ucinio u muzici !

objektivan

pre 7 godina

Isus Hrist rokenrola. Ponekad bih otvorio njegov sajt,i deluje neverovatno,ovaj genije je do skora imao svirke. Mozda i najveci ikad,a najznacajniji sigurno.

predosecaj

pre 7 godina

A ja dan pre njegovog odlaska sam ceo dan slusao njegovu muziku sa CDa,ne
zato sto sam znao nesto o njegovim zdr.problemima vec zato sto volim to sto
je svirao..Legendo,zaduzio si svet,hvala ti za sve.Neka ti je vecna slava.

la sl vo jcb h

pre 7 godina

Degradacija muzike u svakom smislu, od lakih nota do šund tekstova...i ljudi se tome divili i dive, u svakom slučaju saučešće porodici.

dr za r'n'r

pre 7 godina

Come on - Čak Beri, a ja čula verziju "Hajde" od Idola(1980) i Stonsa(1963).Ljubav na prvo slušanje i dan danas je volim i na kraju otkrila original iz1957. Džoni,hvala ti.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Čovek koji je napravio R'n'R... a onda je iz Amerike otišao u Kanadu kako bi mogao da radi na muzici jer mu Amerikanci nisu dozvolili uspeh jer je bio crnac.

(Major, 19. mart 2017 11:52)

E, Majore, OSTAV!!! Nalupetao si se kao Maksim po diviziji.

Apsolutno je netacno da je Cak Beri "pobegao" U Kanadu (nije mi poznato da je tamo IKADA ziveo) jer mu KKK navodno nije dozvolio da "bude uspesan". To je jedna od onih galaktickih nebuloza koje moram da slusam svaki put kad se neko iz zemlje sa brdovitog Zapadnog Balkana resi da dokaze kako su zli beli Amerikanci po definiciji rasisti.

Evo statistike: od 1956. do 1972. Cak Beri je imao 1 hit br. 1 na Bilbordovoj Top-10 listi, jedan hit medju prvih 10 na toj istoj listi, 9 hitova na Top-50 listi i jos 10 hitova na Top-100 listi. To je FENOMNALAN uspeh ZA BILO KOG UMETNIKA, belog, crnog ili liht roze pa na strafte. Potpuno je druga stvar sto je Gos'n Beri tri puta boravio u bajboku: jednom zato sto je ilegalno transportovao seks-radnicu preko drzavne granice, drugi put zato sto je utajio porez, i treci put zato sto je krisom slikao gole tete po javnim klozetima.

A onda uporedi ovaj Berijev uspeh sa jednim belcem, kao sto je Badi Hali (Buddy Holly), koji je jedva napabircio cetiri Top-100 hita ili sa Dzin Vincentom koji je za 10 godina takodje imao samo cetiri "charting" hita na top-100 listi. Neces nam valjda reci da su ih crni rasisti sprecili da budu daleko uspesniji ???

cucko mudrac

pre 7 godina

nikad čuo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ljuba, 19. mart 2017 11:02)
Alicicu, ti li si?

neutralni felsh

pre 7 godina

(DEDA CVETKO, 19. mart 2017 18:42)


e jednom da se slozim sa tvojim komentarom!
pisi vise o muzici i o americi, buduci da imas znanje i da zivis tamo. kad krenes da komentarises balkanske prilike, suvise potones u subjektivnost. pozdrav.

NekoNeupucen

pre 6 godina

Toliko sam izolovan i ne pratim vesti da sam upravo sad hteo da pogledam o njemu na vikipediji i vidim da je umro pre dva meseca.
Pocivaj u miru, licno sam ti mnogo zahvalan.

la sl vo jcb h

pre 7 godina

Degradacija muzike u svakom smislu, od lakih nota do šund tekstova...i ljudi se tome divili i dive, u svakom slučaju saučešće porodici.

R.I.P

pre 7 godina

Deep down Louisiana close to New Orleans
Way back up in the woods among the evergreens
There stood a log cabin made of earth and wood
Where lived a country boy named Johnny B. Goode
Who never ever learned to read or write so well
But he could play the guitar just like a ringing a bell

Go go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Johnny B. Goode

He used to carry his guitar in a gunny sack
Go sit beneath the tree by the railroad track
Oh, the engineers would see him sitting in the shade
Strumming with the rhythm that the drivers made
People passing by they would stop and say
Oh my that little country boy could play

Go go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Go Johnny go
Go
Johnny B. Goode

His mother told him "Someday you will be a man,
And you will be the leader of a big old band.
Many people coming from miles around
To hear you play your music when the sun go down
Maybe someday your name will be in lights
Saying Johnny B. Goode tonight."

Go go
Go Johnny go
Go go go Johnny go
Go go go Johnny go
Go go go Johnny go
Go
Johnny B. Goode

vlad

pre 7 godina

Ode jos jedna legenda i cak stavise jedan od osnivaca Rock 'N Rolla.
To i nije cudno s' obzirom da je bio u 91. godini, a do 2015 je aktivno svirao i bio na turnujema.
Problem je sto ne ostaje ko da zameni sve koji odlaze i da naprave makar i delic znacajan pokret koji je napravio Chuck sa Little Richardom i Haileyem i druzinom.

zarko

pre 7 godina

Prvi put sam cuo Johnny B. Good na filmu "Povratak u buducnost" kada sam jos bio klinac i kod mene je izazvala odusevljenje.Kasnije, kako sam rastao , upoznavao sam se sa ostalim hitovima coveka koji je izmislio rock and roll.
R.I.P.

berserk

pre 7 godina

His mother told him "Someday you will be a man,
And you will be the leader of a big old band.
Many people coming from miles around
To hear you play your music when the sun go down
Maybe someday your name will be in lights
Saying Johnny B. Goode tonight."

Go go
Go Johnny go
Go go go Johnny go
Go go go Johnny go
Go go go Johnny go
Go
Johnny B. Goode
Legend

Roll over Beethoven

pre 7 godina

"Rock and Roll Music" (Ne spavaj mala moja - Bijelo dugme) is a 1957 hit single written and recorded by rock and roll icon Chuck Berry. Dovoljno je reci da su ga Lennon, Richards, Clapton i drugi smatrali najvecim i svirali njegove hitove. Cale Rock'n'rolla, ostali osnivaci tog najrevolucionarnijeg muzickog pravca su mahom bili slager pevaci.

1892

pre 7 godina

Ode još jedan veliki umetnik a sa njim još jedan delić nekog drugog, boljeg vremena. 20. vek je bio vrhunac ljudske civilizacije u svakom segmentu, današnje zombirane hi-tech generacije to nikada neće moći da shvate.

Drug Miloje

pre 7 godina

"C'est la vie", say the old folks, it goes to show you never can tell... Eto da ne bese njega ni Tarantino ne bi imao kult muziku iz Petparačkih Priča!

Major

pre 7 godina

Čovek koji je napravio R'n'R... a onda je iz Amerike otišao u Kanadu kako bi mogao da radi na muzici jer mu Amerikanci nisu dozvolili uspeh jer je bio crnac. Čovek koji je uveo pačiji hod Angusa Janga i uradio sve ono što je 4 godine nakon njegovog odlaska u Kanadu uradio Elvis.
Hvala ti što si napravio pravu muziku, a što bi Bily Idol rekao "Još jedan od Bogova odlazi sa zemlje"
Počivaj u miru Čak

gargleblaster

pre 7 godina

Arhitekta rock n rolla. Ono sto je zapoceo, nije mogao ni sanjati.
Svi veliki sada docekuju ucitelja, kakav to prizor mora biti.
Docekali su prvog.

hail hail rock n roll

pre 7 godina

Nadživeo je muziku kojoj je dao formu. Rn'r je odavno umro i otišao u legendu a danas mu se pridružio i njegov kum Chuck Berry. Slava im!

neutralni felsh

pre 7 godina

(DEDA CVETKO, 19. mart 2017 18:42)


e jednom da se slozim sa tvojim komentarom!
pisi vise o muzici i o americi, buduci da imas znanje i da zivis tamo. kad krenes da komentarises balkanske prilike, suvise potones u subjektivnost. pozdrav.

goran

pre 7 godina

Da nije bilo Caka Berija pitanje je kako bi Rock`n Roll danas izgledao i kako bi se dalje razvijao ,jer on je bio prvi koji је uveo elemente ritam i bluza u rok muziku , takodje je bio inovator kada je u pitanju solaza na gitari jer je bio prvi koji je uveo tzv. skracene akorde ( svirajuci ih na karakteristican nacin) i jos plus pored toga je osmislio izvesne gitarske seme koje se i dan danas obilato koriste u rok muzici i smatraju se rok standardima,mnoge kasnije generacije velikih i slavnih gitaristia koji su imali znacajan uticaj na rok muziku su upravo Berija navodili kao uzora i inspiraciju,kao velikog ucitelja i idola...jednom recju otisla je velika legenda ,pionir rok muzike...neka mu je laka zemlja i hvala mu za sve sto je ucinio u muzici !

objektivan

pre 7 godina

Isus Hrist rokenrola. Ponekad bih otvorio njegov sajt,i deluje neverovatno,ovaj genije je do skora imao svirke. Mozda i najveci ikad,a najznacajniji sigurno.

predosecaj

pre 7 godina

A ja dan pre njegovog odlaska sam ceo dan slusao njegovu muziku sa CDa,ne
zato sto sam znao nesto o njegovim zdr.problemima vec zato sto volim to sto
je svirao..Legendo,zaduzio si svet,hvala ti za sve.Neka ti je vecna slava.

Faruk Hadžibegić

pre 7 godina

Jednostavno, jedna epoha u istoriji čovječanstva se polako završava. R'N'R nije bio samo muzika, više je to bio način života, koji smo sami mogli da odaberemo ili ne, način razmišljanja, prije svega. Mislim da su i apsolutno sva svjetska dešavanja, svih tih godina, barem u iole razvijenom dijelu svijeta, bila na ovaj ili onaj način pod uticajem toga. Što je i normalno. Danas su već neka značajno drugačija vremena. R'N'R nije nestao, ali njegov uticaj jednostavno blijedi. Kako da ja danas, u epohi gu...e Kim Kardashijan, objasnim svojoj djeci romantiku koju je stvarala umjetnost R'N'R? Bilo da se radilo o sreći ili nesreći, ljubavi ili mržnji...Počivaj u miru maestro...

Dr.Nevolja

pre 7 godina

Poslednji pozdrav rokeru. Hvala za rock muziku koju si stvorio i kojom si osvetlio citavu planetu. Rock muzika ce preziveti i nadziveti rap i techno. Vidimo se rokeru tamo negde daleko...

Boban

pre 7 godina

Da budemo precizni, njegova najpoznatija gitara je Gibson ES350 sa P90 magnetima i na svim slikama sa ploca iz ranog perioda je bas ta gitara. Gibson 345 i 355 je poceo da koristi u sedamsedesetim, a zvuk ovih gitara se prilicno razlikovao.

Blek - Chicago

pre 7 godina

Chuck Berry, hvala brate za muziku koju si svirao. Nemam reći da opišem kako je negova muzika uticala na mene. Sve nas je manje...

Amerikanac

pre 7 godina

Za sve one koji ne znaju, vecina poznatih bendova iz talasa sezdesetih je slusala Cak Berija i smatrala ga za idola. Dosta njih su mu cak i skinuli neke rifove (bitlsi).

Vladan Grujić

pre 7 godina

Ne postoji rok grupa sa gitarom koja nije izvodila ili snimila obradu neke njegove pesme. Kao što je neko lepo primetio ovih dana, otac je biološka kategorija a tata je roditeljska kategorija. Čak Beri je bio tata rokenrola.
Neka mu je slava i hvala za sve što je uradio u rokenrolu.
:-( :-( :-(

Polo

pre 7 godina

Deep down in Louisiana close to New Orleans,
Way back up in the woods among the evergreens
There stood a log cabin made of earth and wood,
Where lived a country boy named Johnny B. Goode
Who never ever learned to read or write so well,
But he could play a guitar just like a ringing a bell.

Педро

pre 7 godina

Човек је држао концерте до 90-е године. Буквално док није умро. До скоро сам живео у Ст. Луису па знам.

Cole

pre 7 godina

Počivaj u miru legendo. Hvala ti za muziku
koja bez tebe ne bi bila ista, kao i na uticaj
koji si imao prema istinskim velikanima roka,
pogotovo na Brejkerse sa ovih prostora.

djenkaNa

pre 7 godina

Stvar je jednostavna, koordinatni sistem r'n'r pocinje sa Cakom...odatle je sve krenulo na ovu ili onu stranu.
nema potrebe navoditi na koga je izvrsio uticaj. na sve!!!!
I taj bordo 335.....
Imao se rasta i roditi.

Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez

pre 7 godina

Nazalost, mozda ce se neko prisetiti, pre jedno 5-6 godina, ili tako nesto, Chuck Berry je trebao nastupiti i u Beogradu, ako se ne varam u Sava centru. Ali zbog slabe prodaje karata, koncert je otkazan (mada je zvanicno opravdanje bilo da se pred nastup razboleo od gripa, ili tako nesto), i sad eto, nece biti druge prilike...

cucko mudrac

pre 7 godina

nikad čuo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ljuba, 19. mart 2017 11:02)
Alicicu, ti li si?

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Čovek koji je napravio R'n'R... a onda je iz Amerike otišao u Kanadu kako bi mogao da radi na muzici jer mu Amerikanci nisu dozvolili uspeh jer je bio crnac.

(Major, 19. mart 2017 11:52)

E, Majore, OSTAV!!! Nalupetao si se kao Maksim po diviziji.

Apsolutno je netacno da je Cak Beri "pobegao" U Kanadu (nije mi poznato da je tamo IKADA ziveo) jer mu KKK navodno nije dozvolio da "bude uspesan". To je jedna od onih galaktickih nebuloza koje moram da slusam svaki put kad se neko iz zemlje sa brdovitog Zapadnog Balkana resi da dokaze kako su zli beli Amerikanci po definiciji rasisti.

Evo statistike: od 1956. do 1972. Cak Beri je imao 1 hit br. 1 na Bilbordovoj Top-10 listi, jedan hit medju prvih 10 na toj istoj listi, 9 hitova na Top-50 listi i jos 10 hitova na Top-100 listi. To je FENOMNALAN uspeh ZA BILO KOG UMETNIKA, belog, crnog ili liht roze pa na strafte. Potpuno je druga stvar sto je Gos'n Beri tri puta boravio u bajboku: jednom zato sto je ilegalno transportovao seks-radnicu preko drzavne granice, drugi put zato sto je utajio porez, i treci put zato sto je krisom slikao gole tete po javnim klozetima.

A onda uporedi ovaj Berijev uspeh sa jednim belcem, kao sto je Badi Hali (Buddy Holly), koji je jedva napabircio cetiri Top-100 hita ili sa Dzin Vincentom koji je za 10 godina takodje imao samo cetiri "charting" hita na top-100 listi. Neces nam valjda reci da su ih crni rasisti sprecili da budu daleko uspesniji ???

dr za r'n'r

pre 7 godina

Come on - Čak Beri, a ja čula verziju "Hajde" od Idola(1980) i Stonsa(1963).Ljubav na prvo slušanje i dan danas je volim i na kraju otkrila original iz1957. Džoni,hvala ti.

NekoNeupucen

pre 6 godina

Toliko sam izolovan i ne pratim vesti da sam upravo sad hteo da pogledam o njemu na vikipediji i vidim da je umro pre dva meseca.
Pocivaj u miru, licno sam ti mnogo zahvalan.