Ponedeljak, 23.01.2017.

16:46

Preminuo Rene iz serije "Alo, Alo"

Izvor: B92

Preminuo Rene iz serije "Alo, Alo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

182 Komentari

Sortiraj po:

berserk

pre 7 godina

Odlican glumac,odlicna serija...Starije generacije glumaca odlaze, dolaze neki novi.Svi mi koji smo odrastali uz ove serije i stare garde glumaca moramo da se pomirimo sa cinjenicom da danasnjica ne trazi kvalitet vec komercijalnost i upravo zbog toga necemo vise gledati ovakve majstore glume.Mislim da u nasoj kinematografiji vise nikada necemo videti nekog kao sto je Bata Stojkovic,Bata Zivojinovic,Mija,Ckalja,Paja itd.Ako pogledate nase nove serije mozete videti lazne emocije ,brzu glumu,bez dramatike,bez dramske pauze.To je komercijalnost.Rip umetnosti pre svega...

Victorinox

pre 7 godina

Moji favoriti su "Good lick (umesto luck)." i "I was pissing by (umesto passing)." Počivaj u miru veliki Rene.
(miletrans, 24. januar 2017 07:39)

A kada je Krabtri prepoznao dresiranu patku pismonošu, sofisticirano sredstvo engleske obaveštajne službe za prenos poruka: "I recognize him, this is a long distance di*k (duck)"!!!

Miki

pre 7 godina

Slava mu...Samo me interesuje,ko daje minuse,a covek napisao,pocivaj u miru?Ne mogu da verujem!
(kaliumero, 23. januar 2017 19:24)

Minuse lupa her Flik, negde iz Južne Amerike.

Jumko

pre 7 godina

Zamolio bih prisutne da pisemo peticiju da se ova serija reprizira na bar 3 kanala u Srbiji. Da malo "umiremo" od smeha sa "dobar jutar" i ostalim nevidjenim fazonima... I da Krebtri lupeta los francuski, sto je jedan od najsmesnijih detalja u istoriji kinematografije, da se cak i deca od 11 godina jako smeju. I ona baba u krevetu, jao, kako je ona tek smesna, urnebes!

20kinte

pre 7 godina

Gordon je bio šef gde god da se pojavio. Čal i epizodna uloga u Brazilu T. Gilijama je odlična. "You stupid woman! Can't you see I am helping this poor child to breathe, she is so upset!".

miletrans

pre 7 godina

Interesantno je kako je engleski jezik u seriji "prolagođavan" tako da zvuči kao francuski, nemački ili italijanski. Ko je ikada pričao engleski sa maternjim govornicima ovog jezika, mogao je da primeti da ogromna većina Italijana "peva", Nemci na karakterističan način izgovaraju "the" (slušajte pukovnika, najbliže bi bilo makedonskom "s")... Stvarno je trebalo to smisliti, ukomponovati i predstaviti. Posebno poglavlje su Krebtrijeve dvosmislene rečenice. Moji favoriti su "Good lick (umesto luck)." i "I was pissing by (umesto passing)." Počivaj u miru veliki Rene.

Fallen Madonna with Big Boobies

pre 7 godina

Kakve uspomene, pocetak serije i "novost" - nocni program u SFRJ, tada davan od RTZ.

Recenice koje su pojedini likovi ponavljali svake epizode su postale svojevrstan potpis cele serije. Rene i "You stupid woman", LeClerc i "it is I, Leclerc", Michelle i "I shall say this only whence", Crabtree i "Good mourning", Herr Flick i "you may kiss me now", von Smallhausen i "Klap!", te piloti sa idiotsko veselim "Hello!".

Brilijantno delo engleskog humora...

p.s. kada se vec izjasnjavamo o "kafanskom osoblju", meni je Francesca Gonshaw (posle nje je u seriju usla Mimmi) ostala u lepom secanju, sa prijatnim, laznim, francuskim akcentom.

ALO ALO

pre 7 godina

You stupid woman.... LOL
RIP majstore

Ipak najjaca scena mi je u transportnom avionu kada zabari nece da iskoce
'Are you the men or are you the mice?'
Colonello , we are the mice.
Now, you are the flying mice - rece Colonello, povuce rucicu, otvori se pod i ovi ispadose iz aviona.

skoba

pre 7 godina

Jedna od retkih serija koja je uspela da i na kraju serije, bukvalno poslednoj sceni bude duhovita..Rene, mator jedva se kreće i Ivet koja mu je i dalje pomoćnica nalaze sliku, sedaju u kola i odlaze a Edit kaže: Rene, šta radiš s tom sobaricom, a Rene:You stupid woman, don't you see I'm running away? Neka ti je laka zemlja, Rene, zasmejavao si jednog klinca svako veče

Sale@

pre 7 godina

'Alo Alo' i 'Mucke'... Serije naše mladosti, naših tinejdžerskih dana kada nam je svet bio ravan i bez mržnje... Kada su nas ovakvi glumci oduševljavali svojim glumačkim bravurama...
Počivaj u miru dobri čoveče...

Bojsi

pre 7 godina

Kaze Rene da moraju nekako da skrenu paznju Nemcima u kaficu. Prijavi se Misje Lekler i predlozi da izvede tacku sa bacanjem nozeva a Rene mu odgovara da im treba sabotaza a ne masakr!

John

pre 7 godina

njegovo prevrtanje ocima kad dodje maskirani Lekler I kaze to Sam ja Lekler, ona iz pokreta otpora kad kaze slusaj pazljivo ovo cu reci samo jednom I kad udje Pandur I kaze dobar jutar
(xza, 23. januar 2017 19:11)

U jednoj epizodi kaže (misleći na Leklera) "Čovek sa hiljadu lica. A sva ista."

bogoljub

pre 7 godina

Da su izdrzali da ne menjaju glumce (onaj Hans je bio kratko na pocetku) pa zamena Her Flicka mislim da bi bila najbolja serija ikada.
Ona serija treba da bude obavezno stivo svim liderima zemalja.

analiza

pre 7 godina

Mesje Alfons i njegovo slabo srce,majstor za kamuflazu koji uvek kaze "to sam ja",britanski spijun preobucen u policajca s govornom manom,francuske sobarice,Misel iz Pokreta otpora koja govori samo jedan,madam Idit i njene glasovne (ne)sposobnosti,her Flik i njegova maskiranja u sve i svasta,zarovljeni piloti koji rec francuskog ne znaju,nemacki oficiri skloni pregovaranju,Reneova tasta i njena averzija prema supi od luka i,naravno,Rene.Pitam se da li je serija bila smesna Francuzima,ili su smatrali da ih Britanci zezaju?

zex

pre 7 godina

Vrhunski glumac neka mu je laka zemlja.Savrsena glumacka ekipa u seriji Alo alo.Obozavao sam je svakako uz Mucke najbolja serija ikada.pocivaj u Miru Rene mozda se vidimo uskoro..

cakki

pre 7 godina

Gledao sam Alo alo kad se davala u okviru nocnog programa, gledao reprize, gledam i sad na netu. Hvala ti za sve ove godine koje si mi ulepsao neverovatnim humorom. Pocivaj u miru.

Alo alo

pre 7 godina

Pocivaj u miru... :( po meni najbolji deo serije je kad misle da je mrtav, a on sa pokretom otpora ispod zemlje, pa kad dodje kuci i pitaju ga gde je bio kaze : "2 metra ispod zemlje"

Toni Klifton

pre 7 godina

Baš ih je dosta umrlo iz te serije.. Rene, Edit, Msje Lekler, Madam Fani, Msje Alfons, Fon Strom, Hans, Fon Smolhauzen, Klinkorofen i oba reditelja! Serija je davno snimana, i dalje se emituje.. Lepo je videti ih..

Filmofil

pre 7 godina

Najbolja fora je da se Allo, allo svidjala podjednako i Nemcima. Kad se sprdaju, Englezi se sprdaju isto i sa sobom i sa drugima. Tako fino opisane sve predrasude, opravdane ili ne izmedju velikih evropskih naroda i kultura.

Polako odlaze svi glavni glumci. RIP Renee. I meni ste ulepsali zivot.

alejandro

pre 7 godina

Rene Artoa lik koji je obelezio moju mladost!Prvi put sam gledao seriju dok sam sluzio JNA pre 30 godina u nocnom programu ondasnje tv Zagreb! Sta reci sem da mi je ulepsao poslednja 2 meseca vojske.Nastavio sam da ih pratim i kasnije kao student. Pored Renea u secanju su mi ostale i tri glumice, strava ribe:konobarica Ivet(Viki Misel) koju je posle rata ozenio i Helga (Kim Hartman) SS sekretarica kao i Misel iz Pokreta otpora. Posle Edit ode i Rene.Beskrajno sam tuzan.Gorden budi na boljem mestu nego sto si bio u stvarnom zivotu i tamo budi voljen od zena.Neka ti je laka zemlja legendo.

aco

pre 7 godina

Rene razgovara sa ljubavnicom i kaze da ce uskoro da se resi matorog krsa, misleci na svoju zenu. Kasnije, zena mu kaze da je ga cula sta je rekao i da se slaze da treba da nabave mladji automobil.

Jumko

pre 7 godina

Nevidjen humor, jedni od najboljih fazona ikada! Pazi, "slusaj veoma pazljivo, ovo cu reci samo jednom"... Ili "dobar jutar"... Vau, kakve fore! Hehe...

Powerslave

pre 7 godina

Kad sam bio mali, mislio sam da oni stvarno govore francuski i nemački.
Dugo mi je trebalo da povežem da je "francuski", "nemački", engleski i Krebtrijev "francuski" u stvari jedan isti jezik :D Odlična serija.

'Allo, 'allo, this is Night Hawk, over.

GonzaloTDI

pre 7 godina

Neka ti je vecna slava, a nama, ostaje da se smejemo tvojoj maestralnoj ulozi u nikada prevazidjenoj seriji "Alo alo". Del boj, Rodni, strika Albert, i Rene, idoli moje mladosti! Mucke i Alo alo, dve najbolje serije ikada!

Langus

pre 7 godina

Mnoge filmove i serije pogledam i po dva, tri puta, ali "Alo, alo" ne moram da gledam ponovo, one su mi sve u glavi. Svi likovi su bili super. Ono nije bila serija, ono je bio neki "drugi zivot", kao da nisu "odavde", nesto izuzetno, kao i Mucke.

Inace, nisam znao da je Rene bio od mene stariji samo godinu dana. Neka mu je laka zemlja i hvala mu.

meeskec

pre 7 godina

Hvala ti kralju! Hvala nekadasnjem Pinku na seriji Alo, Alo kad sam bio klinac i nisam imao net. Ostaces zauvek upamcen. Ooooo da Rene...

xza

pre 7 godina

njegovo prevrtanje ocima kad dodje maskirani Lekler I kaze to Sam ja Lekler, ona iz pokreta otpora kad kaze slusaj pazljivo ovo cu reci samo jednom I kad udje Pandur I kaze dobar jutar

ned

pre 7 godina

Dakle Rene.... hvala. Hvala po 100 puta na samoj tvojoj pojavi. Ti si bio i ostao legenda. I ostaćeš zauvek u mom srcu, kao i tvoje kolege. Rest in peace Gorden Kaye. Serbia will never forget you.

U ime svoje

pre 7 godina

Toliko zabave, smeha i razbibrige mi je pružila ova sjajna serija, koja bi bez Gordena bila ništa! Sada ćeš ih zasmejavati na nebu. Počivaj u miru dobri čoveče.

cofi95t

pre 7 godina

Listen carefully, I shall say this only once... Legendo, hvala ti za svaki osmeh koji si nam izmamio na lice. Neka ti je laka crna zemlja, ostaces vecan.

PFC

pre 7 godina

Laka mu zemlja. Kao klinac sam na zagrebackom "Program plus" gledao sve epizode. Vrlo rado ih gledam i danas. Odlicna serija. Pored Mucki, Monti Pajtona, Falicnog pansiona, jedna od omiljenijih.

Marija

pre 7 godina

Ovakve serije se vise ne prave. Fantasticni su bili svi, ulepsali su mi detinjstvo, a i sada kad pogledam neku epizodu, smejem se od srca, kao da gledam prvi put. Vecna slava i hvala!

Delboy

pre 7 godina

Kakva serija, kakvi likovi, kakvi glumci... Ne mogu da odvojim ko je bio veca faca u ovoj seriji. Rene, onaj francuz pandur, onaj zabar musolinijev, derpe fasista, prelepa crnokosa konobarica i firerova plavusa, matori "Its me Lekler", Reneova supruga, matora keva koja me podsecala na Br1 iz grupe Tnt, Her Fric i ubogi potrcko... Ma fenomenalna serija. Pratim seriju i dan danas, neprevazidjena. Engleski humor osamdesetih, najbolji.
Rene, vecna ti slava.

Alo Alo!

pre 7 godina

Pocivaj u miru Rene! Odrastao sam uz tebe, iako kao klinac nisam ni shvatao sve fore (narocito ono kada sa mokrim celerom odes u sobu sa konobaricama), i tada sam uzivao u svakoj epizodi! Jos od malena si me ucio kako da se kod buduce zene uz "you stupid woman" vadim iz bezizlaznih situacija. Hvala ti jos jednom, neka ti je laka zemlja...

Ivan

pre 7 godina

Ohhh, Rrrreneeee! Zbogom i hvala na mnogim trenucima smeha i radosti koje si nam pruzao sa svojim kolegama iz legendarne i omiljene serije nase mladosti.

Филозоф

pre 7 godina

Ееее... Одличан мени непознат глумац који не само да ме засмејавао већ и инспирисао да све може бити лепше.

reno

pre 7 godina

krece alo,alo maraton . kakva serija. pogodio me skoro isti osecaj kao i kada je preminuo james gandolfini aka toni soprano, dve vrhunske serije i jedine koje sam gledao sa istim uzivanjem. slava im.

crna svadba

pre 7 godina

Bas mi tetka pre neki dan prica: kada si imao 5-6 godina gledao si alo-alo kao hipnotisan, niko nije smeo da te ometa dok traje serija. Nama bilo smesno zato sto smo mislili da tebi tu nista nije jasno.
Pocivaj u miru legendo. Hvala za sve one nalete smeha.

bbr

pre 7 godina

kao i mnogi odgledao sam ovu seriju makar 10 puta,celu,i naravno da je dosadila posle toliko gledanja,sve bi dosadilo posle toliko gledanja iznova,ali se secam da je posle prvog a i drugog gledanja to bila jedna od najinteresantnijih i najboljih serija,koja drzi paznju,pa kada god se zavrsi epizoda iznerviras se sto ne traje jos.I sama ideja je genijalna,svojstvena samo Englezima,snimaju komicnu seriju o okupaciji Francuske od strane Nemaca i uz pomoc Italijana(konkretno,jednog:),svi glumci su Englezi i svi pricaju lazni "francuski" i "nemacki",i jedni i drugi imaju svoje komplikovane misije koje su presmesne.Sama pomisao da su onako dobro zezanje napravili o tako velikom ratu,o Gestapu,Nacistima,Francuskim liderima,a kao i uvek,i na svoj racun,bez sujete,su napravili bezbroj fora o nesposobnim englezima.Sjajna serija,pocivaj u miru Rene legendo.

PFC

pre 7 godina

Laka mu zemlja. Kao klinac sam na zagrebackom "Program plus" gledao sve epizode. Vrlo rado ih gledam i danas. Odlicna serija. Pored Mucki, Monti Pajtona, Falicnog pansiona, jedna od omiljenijih.

Toni Klifton

pre 7 godina

Baš ih je dosta umrlo iz te serije.. Rene, Edit, Msje Lekler, Madam Fani, Msje Alfons, Fon Strom, Hans, Fon Smolhauzen, Klinkorofen i oba reditelja! Serija je davno snimana, i dalje se emituje.. Lepo je videti ih..

crna svadba

pre 7 godina

Bas mi tetka pre neki dan prica: kada si imao 5-6 godina gledao si alo-alo kao hipnotisan, niko nije smeo da te ometa dok traje serija. Nama bilo smesno zato sto smo mislili da tebi tu nista nije jasno.
Pocivaj u miru legendo. Hvala za sve one nalete smeha.

Langus

pre 7 godina

Mnoge filmove i serije pogledam i po dva, tri puta, ali "Alo, alo" ne moram da gledam ponovo, one su mi sve u glavi. Svi likovi su bili super. Ono nije bila serija, ono je bio neki "drugi zivot", kao da nisu "odavde", nesto izuzetno, kao i Mucke.

Inace, nisam znao da je Rene bio od mene stariji samo godinu dana. Neka mu je laka zemlja i hvala mu.

zex

pre 7 godina

Vrhunski glumac neka mu je laka zemlja.Savrsena glumacka ekipa u seriji Alo alo.Obozavao sam je svakako uz Mucke najbolja serija ikada.pocivaj u Miru Rene mozda se vidimo uskoro..

aco

pre 7 godina

Rene razgovara sa ljubavnicom i kaze da ce uskoro da se resi matorog krsa, misleci na svoju zenu. Kasnije, zena mu kaze da je ga cula sta je rekao i da se slaze da treba da nabave mladji automobil.

cakki

pre 7 godina

Gledao sam Alo alo kad se davala u okviru nocnog programa, gledao reprize, gledam i sad na netu. Hvala ti za sve ove godine koje si mi ulepsao neverovatnim humorom. Pocivaj u miru.

alejandro

pre 7 godina

Rene Artoa lik koji je obelezio moju mladost!Prvi put sam gledao seriju dok sam sluzio JNA pre 30 godina u nocnom programu ondasnje tv Zagreb! Sta reci sem da mi je ulepsao poslednja 2 meseca vojske.Nastavio sam da ih pratim i kasnije kao student. Pored Renea u secanju su mi ostale i tri glumice, strava ribe:konobarica Ivet(Viki Misel) koju je posle rata ozenio i Helga (Kim Hartman) SS sekretarica kao i Misel iz Pokreta otpora. Posle Edit ode i Rene.Beskrajno sam tuzan.Gorden budi na boljem mestu nego sto si bio u stvarnom zivotu i tamo budi voljen od zena.Neka ti je laka zemlja legendo.

xza

pre 7 godina

njegovo prevrtanje ocima kad dodje maskirani Lekler I kaze to Sam ja Lekler, ona iz pokreta otpora kad kaze slusaj pazljivo ovo cu reci samo jednom I kad udje Pandur I kaze dobar jutar

Ivan

pre 7 godina

Ohhh, Rrrreneeee! Zbogom i hvala na mnogim trenucima smeha i radosti koje si nam pruzao sa svojim kolegama iz legendarne i omiljene serije nase mladosti.

GonzaloTDI

pre 7 godina

Neka ti je vecna slava, a nama, ostaje da se smejemo tvojoj maestralnoj ulozi u nikada prevazidjenoj seriji "Alo alo". Del boj, Rodni, strika Albert, i Rene, idoli moje mladosti! Mucke i Alo alo, dve najbolje serije ikada!

Alo Alo!

pre 7 godina

Pocivaj u miru Rene! Odrastao sam uz tebe, iako kao klinac nisam ni shvatao sve fore (narocito ono kada sa mokrim celerom odes u sobu sa konobaricama), i tada sam uzivao u svakoj epizodi! Jos od malena si me ucio kako da se kod buduce zene uz "you stupid woman" vadim iz bezizlaznih situacija. Hvala ti jos jednom, neka ti je laka zemlja...

Delboy

pre 7 godina

Kakva serija, kakvi likovi, kakvi glumci... Ne mogu da odvojim ko je bio veca faca u ovoj seriji. Rene, onaj francuz pandur, onaj zabar musolinijev, derpe fasista, prelepa crnokosa konobarica i firerova plavusa, matori "Its me Lekler", Reneova supruga, matora keva koja me podsecala na Br1 iz grupe Tnt, Her Fric i ubogi potrcko... Ma fenomenalna serija. Pratim seriju i dan danas, neprevazidjena. Engleski humor osamdesetih, najbolji.
Rene, vecna ti slava.

Alo alo

pre 7 godina

Pocivaj u miru... :( po meni najbolji deo serije je kad misle da je mrtav, a on sa pokretom otpora ispod zemlje, pa kad dodje kuci i pitaju ga gde je bio kaze : "2 metra ispod zemlje"

Powerslave

pre 7 godina

Kad sam bio mali, mislio sam da oni stvarno govore francuski i nemački.
Dugo mi je trebalo da povežem da je "francuski", "nemački", engleski i Krebtrijev "francuski" u stvari jedan isti jezik :D Odlična serija.

'Allo, 'allo, this is Night Hawk, over.

Filmofil

pre 7 godina

Najbolja fora je da se Allo, allo svidjala podjednako i Nemcima. Kad se sprdaju, Englezi se sprdaju isto i sa sobom i sa drugima. Tako fino opisane sve predrasude, opravdane ili ne izmedju velikih evropskih naroda i kultura.

Polako odlaze svi glavni glumci. RIP Renee. I meni ste ulepsali zivot.

U ime svoje

pre 7 godina

Toliko zabave, smeha i razbibrige mi je pružila ova sjajna serija, koja bi bez Gordena bila ništa! Sada ćeš ih zasmejavati na nebu. Počivaj u miru dobri čoveče.

Marija

pre 7 godina

Ovakve serije se vise ne prave. Fantasticni su bili svi, ulepsali su mi detinjstvo, a i sada kad pogledam neku epizodu, smejem se od srca, kao da gledam prvi put. Vecna slava i hvala!

bbr

pre 7 godina

kao i mnogi odgledao sam ovu seriju makar 10 puta,celu,i naravno da je dosadila posle toliko gledanja,sve bi dosadilo posle toliko gledanja iznova,ali se secam da je posle prvog a i drugog gledanja to bila jedna od najinteresantnijih i najboljih serija,koja drzi paznju,pa kada god se zavrsi epizoda iznerviras se sto ne traje jos.I sama ideja je genijalna,svojstvena samo Englezima,snimaju komicnu seriju o okupaciji Francuske od strane Nemaca i uz pomoc Italijana(konkretno,jednog:),svi glumci su Englezi i svi pricaju lazni "francuski" i "nemacki",i jedni i drugi imaju svoje komplikovane misije koje su presmesne.Sama pomisao da su onako dobro zezanje napravili o tako velikom ratu,o Gestapu,Nacistima,Francuskim liderima,a kao i uvek,i na svoj racun,bez sujete,su napravili bezbroj fora o nesposobnim englezima.Sjajna serija,pocivaj u miru Rene legendo.

reno

pre 7 godina

krece alo,alo maraton . kakva serija. pogodio me skoro isti osecaj kao i kada je preminuo james gandolfini aka toni soprano, dve vrhunske serije i jedine koje sam gledao sa istim uzivanjem. slava im.

meeskec

pre 7 godina

Hvala ti kralju! Hvala nekadasnjem Pinku na seriji Alo, Alo kad sam bio klinac i nisam imao net. Ostaces zauvek upamcen. Ooooo da Rene...

Филозоф

pre 7 godina

Ееее... Одличан мени непознат глумац који не само да ме засмејавао већ и инспирисао да све може бити лепше.

ned

pre 7 godina

Dakle Rene.... hvala. Hvala po 100 puta na samoj tvojoj pojavi. Ti si bio i ostao legenda. I ostaćeš zauvek u mom srcu, kao i tvoje kolege. Rest in peace Gorden Kaye. Serbia will never forget you.

Jumko

pre 7 godina

Nevidjen humor, jedni od najboljih fazona ikada! Pazi, "slusaj veoma pazljivo, ovo cu reci samo jednom"... Ili "dobar jutar"... Vau, kakve fore! Hehe...

cofi95t

pre 7 godina

Listen carefully, I shall say this only once... Legendo, hvala ti za svaki osmeh koji si nam izmamio na lice. Neka ti je laka crna zemlja, ostaces vecan.

Miki

pre 7 godina

Slava mu...Samo me interesuje,ko daje minuse,a covek napisao,pocivaj u miru?Ne mogu da verujem!
(kaliumero, 23. januar 2017 19:24)

Minuse lupa her Flik, negde iz Južne Amerike.

miletrans

pre 7 godina

Interesantno je kako je engleski jezik u seriji "prolagođavan" tako da zvuči kao francuski, nemački ili italijanski. Ko je ikada pričao engleski sa maternjim govornicima ovog jezika, mogao je da primeti da ogromna većina Italijana "peva", Nemci na karakterističan način izgovaraju "the" (slušajte pukovnika, najbliže bi bilo makedonskom "s")... Stvarno je trebalo to smisliti, ukomponovati i predstaviti. Posebno poglavlje su Krebtrijeve dvosmislene rečenice. Moji favoriti su "Good lick (umesto luck)." i "I was pissing by (umesto passing)." Počivaj u miru veliki Rene.

skoba

pre 7 godina

Jedna od retkih serija koja je uspela da i na kraju serije, bukvalno poslednoj sceni bude duhovita..Rene, mator jedva se kreće i Ivet koja mu je i dalje pomoćnica nalaze sliku, sedaju u kola i odlaze a Edit kaže: Rene, šta radiš s tom sobaricom, a Rene:You stupid woman, don't you see I'm running away? Neka ti je laka zemlja, Rene, zasmejavao si jednog klinca svako veče

analiza

pre 7 godina

Mesje Alfons i njegovo slabo srce,majstor za kamuflazu koji uvek kaze "to sam ja",britanski spijun preobucen u policajca s govornom manom,francuske sobarice,Misel iz Pokreta otpora koja govori samo jedan,madam Idit i njene glasovne (ne)sposobnosti,her Flik i njegova maskiranja u sve i svasta,zarovljeni piloti koji rec francuskog ne znaju,nemacki oficiri skloni pregovaranju,Reneova tasta i njena averzija prema supi od luka i,naravno,Rene.Pitam se da li je serija bila smesna Francuzima,ili su smatrali da ih Britanci zezaju?

Fallen Madonna with Big Boobies

pre 7 godina

Kakve uspomene, pocetak serije i "novost" - nocni program u SFRJ, tada davan od RTZ.

Recenice koje su pojedini likovi ponavljali svake epizode su postale svojevrstan potpis cele serije. Rene i "You stupid woman", LeClerc i "it is I, Leclerc", Michelle i "I shall say this only whence", Crabtree i "Good mourning", Herr Flick i "you may kiss me now", von Smallhausen i "Klap!", te piloti sa idiotsko veselim "Hello!".

Brilijantno delo engleskog humora...

p.s. kada se vec izjasnjavamo o "kafanskom osoblju", meni je Francesca Gonshaw (posle nje je u seriju usla Mimmi) ostala u lepom secanju, sa prijatnim, laznim, francuskim akcentom.

Bojsi

pre 7 godina

Kaze Rene da moraju nekako da skrenu paznju Nemcima u kaficu. Prijavi se Misje Lekler i predlozi da izvede tacku sa bacanjem nozeva a Rene mu odgovara da im treba sabotaza a ne masakr!

ALO ALO

pre 7 godina

You stupid woman.... LOL
RIP majstore

Ipak najjaca scena mi je u transportnom avionu kada zabari nece da iskoce
'Are you the men or are you the mice?'
Colonello , we are the mice.
Now, you are the flying mice - rece Colonello, povuce rucicu, otvori se pod i ovi ispadose iz aviona.

Sale@

pre 7 godina

'Alo Alo' i 'Mucke'... Serije naše mladosti, naših tinejdžerskih dana kada nam je svet bio ravan i bez mržnje... Kada su nas ovakvi glumci oduševljavali svojim glumačkim bravurama...
Počivaj u miru dobri čoveče...

John

pre 7 godina

njegovo prevrtanje ocima kad dodje maskirani Lekler I kaze to Sam ja Lekler, ona iz pokreta otpora kad kaze slusaj pazljivo ovo cu reci samo jednom I kad udje Pandur I kaze dobar jutar
(xza, 23. januar 2017 19:11)

U jednoj epizodi kaže (misleći na Leklera) "Čovek sa hiljadu lica. A sva ista."

20kinte

pre 7 godina

Gordon je bio šef gde god da se pojavio. Čal i epizodna uloga u Brazilu T. Gilijama je odlična. "You stupid woman! Can't you see I am helping this poor child to breathe, she is so upset!".

Jumko

pre 7 godina

Zamolio bih prisutne da pisemo peticiju da se ova serija reprizira na bar 3 kanala u Srbiji. Da malo "umiremo" od smeha sa "dobar jutar" i ostalim nevidjenim fazonima... I da Krebtri lupeta los francuski, sto je jedan od najsmesnijih detalja u istoriji kinematografije, da se cak i deca od 11 godina jako smeju. I ona baba u krevetu, jao, kako je ona tek smesna, urnebes!

bogoljub

pre 7 godina

Da su izdrzali da ne menjaju glumce (onaj Hans je bio kratko na pocetku) pa zamena Her Flicka mislim da bi bila najbolja serija ikada.
Ona serija treba da bude obavezno stivo svim liderima zemalja.

Victorinox

pre 7 godina

Moji favoriti su "Good lick (umesto luck)." i "I was pissing by (umesto passing)." Počivaj u miru veliki Rene.
(miletrans, 24. januar 2017 07:39)

A kada je Krabtri prepoznao dresiranu patku pismonošu, sofisticirano sredstvo engleske obaveštajne službe za prenos poruka: "I recognize him, this is a long distance di*k (duck)"!!!

berserk

pre 7 godina

Odlican glumac,odlicna serija...Starije generacije glumaca odlaze, dolaze neki novi.Svi mi koji smo odrastali uz ove serije i stare garde glumaca moramo da se pomirimo sa cinjenicom da danasnjica ne trazi kvalitet vec komercijalnost i upravo zbog toga necemo vise gledati ovakve majstore glume.Mislim da u nasoj kinematografiji vise nikada necemo videti nekog kao sto je Bata Stojkovic,Bata Zivojinovic,Mija,Ckalja,Paja itd.Ako pogledate nase nove serije mozete videti lazne emocije ,brzu glumu,bez dramatike,bez dramske pauze.To je komercijalnost.Rip umetnosti pre svega...

Jumko

pre 7 godina

Nevidjen humor, jedni od najboljih fazona ikada! Pazi, "slusaj veoma pazljivo, ovo cu reci samo jednom"... Ili "dobar jutar"... Vau, kakve fore! Hehe...

Jumko

pre 7 godina

Zamolio bih prisutne da pisemo peticiju da se ova serija reprizira na bar 3 kanala u Srbiji. Da malo "umiremo" od smeha sa "dobar jutar" i ostalim nevidjenim fazonima... I da Krebtri lupeta los francuski, sto je jedan od najsmesnijih detalja u istoriji kinematografije, da se cak i deca od 11 godina jako smeju. I ona baba u krevetu, jao, kako je ona tek smesna, urnebes!

PFC

pre 7 godina

Laka mu zemlja. Kao klinac sam na zagrebackom "Program plus" gledao sve epizode. Vrlo rado ih gledam i danas. Odlicna serija. Pored Mucki, Monti Pajtona, Falicnog pansiona, jedna od omiljenijih.

alejandro

pre 7 godina

Rene Artoa lik koji je obelezio moju mladost!Prvi put sam gledao seriju dok sam sluzio JNA pre 30 godina u nocnom programu ondasnje tv Zagreb! Sta reci sem da mi je ulepsao poslednja 2 meseca vojske.Nastavio sam da ih pratim i kasnije kao student. Pored Renea u secanju su mi ostale i tri glumice, strava ribe:konobarica Ivet(Viki Misel) koju je posle rata ozenio i Helga (Kim Hartman) SS sekretarica kao i Misel iz Pokreta otpora. Posle Edit ode i Rene.Beskrajno sam tuzan.Gorden budi na boljem mestu nego sto si bio u stvarnom zivotu i tamo budi voljen od zena.Neka ti je laka zemlja legendo.

Alo Alo!

pre 7 godina

Pocivaj u miru Rene! Odrastao sam uz tebe, iako kao klinac nisam ni shvatao sve fore (narocito ono kada sa mokrim celerom odes u sobu sa konobaricama), i tada sam uzivao u svakoj epizodi! Jos od malena si me ucio kako da se kod buduce zene uz "you stupid woman" vadim iz bezizlaznih situacija. Hvala ti jos jednom, neka ti je laka zemlja...

Delboy

pre 7 godina

Kakva serija, kakvi likovi, kakvi glumci... Ne mogu da odvojim ko je bio veca faca u ovoj seriji. Rene, onaj francuz pandur, onaj zabar musolinijev, derpe fasista, prelepa crnokosa konobarica i firerova plavusa, matori "Its me Lekler", Reneova supruga, matora keva koja me podsecala na Br1 iz grupe Tnt, Her Fric i ubogi potrcko... Ma fenomenalna serija. Pratim seriju i dan danas, neprevazidjena. Engleski humor osamdesetih, najbolji.
Rene, vecna ti slava.

GonzaloTDI

pre 7 godina

Neka ti je vecna slava, a nama, ostaje da se smejemo tvojoj maestralnoj ulozi u nikada prevazidjenoj seriji "Alo alo". Del boj, Rodni, strika Albert, i Rene, idoli moje mladosti! Mucke i Alo alo, dve najbolje serije ikada!

zex

pre 7 godina

Vrhunski glumac neka mu je laka zemlja.Savrsena glumacka ekipa u seriji Alo alo.Obozavao sam je svakako uz Mucke najbolja serija ikada.pocivaj u Miru Rene mozda se vidimo uskoro..

crna svadba

pre 7 godina

Bas mi tetka pre neki dan prica: kada si imao 5-6 godina gledao si alo-alo kao hipnotisan, niko nije smeo da te ometa dok traje serija. Nama bilo smesno zato sto smo mislili da tebi tu nista nije jasno.
Pocivaj u miru legendo. Hvala za sve one nalete smeha.

U ime svoje

pre 7 godina

Toliko zabave, smeha i razbibrige mi je pružila ova sjajna serija, koja bi bez Gordena bila ništa! Sada ćeš ih zasmejavati na nebu. Počivaj u miru dobri čoveče.

ned

pre 7 godina

Dakle Rene.... hvala. Hvala po 100 puta na samoj tvojoj pojavi. Ti si bio i ostao legenda. I ostaćeš zauvek u mom srcu, kao i tvoje kolege. Rest in peace Gorden Kaye. Serbia will never forget you.

meeskec

pre 7 godina

Hvala ti kralju! Hvala nekadasnjem Pinku na seriji Alo, Alo kad sam bio klinac i nisam imao net. Ostaces zauvek upamcen. Ooooo da Rene...

Toni Klifton

pre 7 godina

Baš ih je dosta umrlo iz te serije.. Rene, Edit, Msje Lekler, Madam Fani, Msje Alfons, Fon Strom, Hans, Fon Smolhauzen, Klinkorofen i oba reditelja! Serija je davno snimana, i dalje se emituje.. Lepo je videti ih..

Langus

pre 7 godina

Mnoge filmove i serije pogledam i po dva, tri puta, ali "Alo, alo" ne moram da gledam ponovo, one su mi sve u glavi. Svi likovi su bili super. Ono nije bila serija, ono je bio neki "drugi zivot", kao da nisu "odavde", nesto izuzetno, kao i Mucke.

Inace, nisam znao da je Rene bio od mene stariji samo godinu dana. Neka mu je laka zemlja i hvala mu.

Marija

pre 7 godina

Ovakve serije se vise ne prave. Fantasticni su bili svi, ulepsali su mi detinjstvo, a i sada kad pogledam neku epizodu, smejem se od srca, kao da gledam prvi put. Vecna slava i hvala!

bbr

pre 7 godina

kao i mnogi odgledao sam ovu seriju makar 10 puta,celu,i naravno da je dosadila posle toliko gledanja,sve bi dosadilo posle toliko gledanja iznova,ali se secam da je posle prvog a i drugog gledanja to bila jedna od najinteresantnijih i najboljih serija,koja drzi paznju,pa kada god se zavrsi epizoda iznerviras se sto ne traje jos.I sama ideja je genijalna,svojstvena samo Englezima,snimaju komicnu seriju o okupaciji Francuske od strane Nemaca i uz pomoc Italijana(konkretno,jednog:),svi glumci su Englezi i svi pricaju lazni "francuski" i "nemacki",i jedni i drugi imaju svoje komplikovane misije koje su presmesne.Sama pomisao da su onako dobro zezanje napravili o tako velikom ratu,o Gestapu,Nacistima,Francuskim liderima,a kao i uvek,i na svoj racun,bez sujete,su napravili bezbroj fora o nesposobnim englezima.Sjajna serija,pocivaj u miru Rene legendo.

xza

pre 7 godina

njegovo prevrtanje ocima kad dodje maskirani Lekler I kaze to Sam ja Lekler, ona iz pokreta otpora kad kaze slusaj pazljivo ovo cu reci samo jednom I kad udje Pandur I kaze dobar jutar

Powerslave

pre 7 godina

Kad sam bio mali, mislio sam da oni stvarno govore francuski i nemački.
Dugo mi je trebalo da povežem da je "francuski", "nemački", engleski i Krebtrijev "francuski" u stvari jedan isti jezik :D Odlična serija.

'Allo, 'allo, this is Night Hawk, over.

aco

pre 7 godina

Rene razgovara sa ljubavnicom i kaze da ce uskoro da se resi matorog krsa, misleci na svoju zenu. Kasnije, zena mu kaze da je ga cula sta je rekao i da se slaze da treba da nabave mladji automobil.

Ivan

pre 7 godina

Ohhh, Rrrreneeee! Zbogom i hvala na mnogim trenucima smeha i radosti koje si nam pruzao sa svojim kolegama iz legendarne i omiljene serije nase mladosti.

Filmofil

pre 7 godina

Najbolja fora je da se Allo, allo svidjala podjednako i Nemcima. Kad se sprdaju, Englezi se sprdaju isto i sa sobom i sa drugima. Tako fino opisane sve predrasude, opravdane ili ne izmedju velikih evropskih naroda i kultura.

Polako odlaze svi glavni glumci. RIP Renee. I meni ste ulepsali zivot.

Филозоф

pre 7 godina

Ееее... Одличан мени непознат глумац који не само да ме засмејавао већ и инспирисао да све може бити лепше.

Fallen Madonna with Big Boobies

pre 7 godina

Kakve uspomene, pocetak serije i "novost" - nocni program u SFRJ, tada davan od RTZ.

Recenice koje su pojedini likovi ponavljali svake epizode su postale svojevrstan potpis cele serije. Rene i "You stupid woman", LeClerc i "it is I, Leclerc", Michelle i "I shall say this only whence", Crabtree i "Good mourning", Herr Flick i "you may kiss me now", von Smallhausen i "Klap!", te piloti sa idiotsko veselim "Hello!".

Brilijantno delo engleskog humora...

p.s. kada se vec izjasnjavamo o "kafanskom osoblju", meni je Francesca Gonshaw (posle nje je u seriju usla Mimmi) ostala u lepom secanju, sa prijatnim, laznim, francuskim akcentom.

reno

pre 7 godina

krece alo,alo maraton . kakva serija. pogodio me skoro isti osecaj kao i kada je preminuo james gandolfini aka toni soprano, dve vrhunske serije i jedine koje sam gledao sa istim uzivanjem. slava im.

cofi95t

pre 7 godina

Listen carefully, I shall say this only once... Legendo, hvala ti za svaki osmeh koji si nam izmamio na lice. Neka ti je laka crna zemlja, ostaces vecan.

cakki

pre 7 godina

Gledao sam Alo alo kad se davala u okviru nocnog programa, gledao reprize, gledam i sad na netu. Hvala ti za sve ove godine koje si mi ulepsao neverovatnim humorom. Pocivaj u miru.

analiza

pre 7 godina

Mesje Alfons i njegovo slabo srce,majstor za kamuflazu koji uvek kaze "to sam ja",britanski spijun preobucen u policajca s govornom manom,francuske sobarice,Misel iz Pokreta otpora koja govori samo jedan,madam Idit i njene glasovne (ne)sposobnosti,her Flik i njegova maskiranja u sve i svasta,zarovljeni piloti koji rec francuskog ne znaju,nemacki oficiri skloni pregovaranju,Reneova tasta i njena averzija prema supi od luka i,naravno,Rene.Pitam se da li je serija bila smesna Francuzima,ili su smatrali da ih Britanci zezaju?

ALO ALO

pre 7 godina

You stupid woman.... LOL
RIP majstore

Ipak najjaca scena mi je u transportnom avionu kada zabari nece da iskoce
'Are you the men or are you the mice?'
Colonello , we are the mice.
Now, you are the flying mice - rece Colonello, povuce rucicu, otvori se pod i ovi ispadose iz aviona.

Miki

pre 7 godina

Slava mu...Samo me interesuje,ko daje minuse,a covek napisao,pocivaj u miru?Ne mogu da verujem!
(kaliumero, 23. januar 2017 19:24)

Minuse lupa her Flik, negde iz Južne Amerike.

Victorinox

pre 7 godina

Moji favoriti su "Good lick (umesto luck)." i "I was pissing by (umesto passing)." Počivaj u miru veliki Rene.
(miletrans, 24. januar 2017 07:39)

A kada je Krabtri prepoznao dresiranu patku pismonošu, sofisticirano sredstvo engleske obaveštajne službe za prenos poruka: "I recognize him, this is a long distance di*k (duck)"!!!

Bojsi

pre 7 godina

Kaze Rene da moraju nekako da skrenu paznju Nemcima u kaficu. Prijavi se Misje Lekler i predlozi da izvede tacku sa bacanjem nozeva a Rene mu odgovara da im treba sabotaza a ne masakr!

skoba

pre 7 godina

Jedna od retkih serija koja je uspela da i na kraju serije, bukvalno poslednoj sceni bude duhovita..Rene, mator jedva se kreće i Ivet koja mu je i dalje pomoćnica nalaze sliku, sedaju u kola i odlaze a Edit kaže: Rene, šta radiš s tom sobaricom, a Rene:You stupid woman, don't you see I'm running away? Neka ti je laka zemlja, Rene, zasmejavao si jednog klinca svako veče

20kinte

pre 7 godina

Gordon je bio šef gde god da se pojavio. Čal i epizodna uloga u Brazilu T. Gilijama je odlična. "You stupid woman! Can't you see I am helping this poor child to breathe, she is so upset!".

berserk

pre 7 godina

Odlican glumac,odlicna serija...Starije generacije glumaca odlaze, dolaze neki novi.Svi mi koji smo odrastali uz ove serije i stare garde glumaca moramo da se pomirimo sa cinjenicom da danasnjica ne trazi kvalitet vec komercijalnost i upravo zbog toga necemo vise gledati ovakve majstore glume.Mislim da u nasoj kinematografiji vise nikada necemo videti nekog kao sto je Bata Stojkovic,Bata Zivojinovic,Mija,Ckalja,Paja itd.Ako pogledate nase nove serije mozete videti lazne emocije ,brzu glumu,bez dramatike,bez dramske pauze.To je komercijalnost.Rip umetnosti pre svega...

Alo alo

pre 7 godina

Pocivaj u miru... :( po meni najbolji deo serije je kad misle da je mrtav, a on sa pokretom otpora ispod zemlje, pa kad dodje kuci i pitaju ga gde je bio kaze : "2 metra ispod zemlje"

Sale@

pre 7 godina

'Alo Alo' i 'Mucke'... Serije naše mladosti, naših tinejdžerskih dana kada nam je svet bio ravan i bez mržnje... Kada su nas ovakvi glumci oduševljavali svojim glumačkim bravurama...
Počivaj u miru dobri čoveče...

John

pre 7 godina

njegovo prevrtanje ocima kad dodje maskirani Lekler I kaze to Sam ja Lekler, ona iz pokreta otpora kad kaze slusaj pazljivo ovo cu reci samo jednom I kad udje Pandur I kaze dobar jutar
(xza, 23. januar 2017 19:11)

U jednoj epizodi kaže (misleći na Leklera) "Čovek sa hiljadu lica. A sva ista."

bogoljub

pre 7 godina

Da su izdrzali da ne menjaju glumce (onaj Hans je bio kratko na pocetku) pa zamena Her Flicka mislim da bi bila najbolja serija ikada.
Ona serija treba da bude obavezno stivo svim liderima zemalja.

miletrans

pre 7 godina

Interesantno je kako je engleski jezik u seriji "prolagođavan" tako da zvuči kao francuski, nemački ili italijanski. Ko je ikada pričao engleski sa maternjim govornicima ovog jezika, mogao je da primeti da ogromna većina Italijana "peva", Nemci na karakterističan način izgovaraju "the" (slušajte pukovnika, najbliže bi bilo makedonskom "s")... Stvarno je trebalo to smisliti, ukomponovati i predstaviti. Posebno poglavlje su Krebtrijeve dvosmislene rečenice. Moji favoriti su "Good lick (umesto luck)." i "I was pissing by (umesto passing)." Počivaj u miru veliki Rene.