Ponedeljak, 23.05.2016.

09:53

Umro Bata Živojinović

Izvor: Veèernje novosti, B92

Umro Bata Živojinoviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

512 Komentari

Sortiraj po:

SAŠA FRANKFURT

pre 7 godina

Bato neka ti je vecni mir i laka zemlja, i ti nam ode ali samo onako fizicki! Ti ceš i dalje ziveti u nama kroz tvoje likove i dela!! Poslednji pozdrav Valtere!!

natalija

pre 7 godina

Neko reče da su Batu: "iskoristile stranke na vlasti "! Da li?
Ako ti nećeš teško da bi one mogle da te "iskoriste". Bila je to simbioza. A inače Bata je bio jedan od omiljenih Titovih glumaca. Tito je bio zaljubljenik u film, i smatrao je da pomoću filma može da propagira komunističku YU. Odrešo je kasu. Ali nama kadrova, sve što je bilo iz kraljevine građansko uklonjeno je kao reakcionarno. Tako je suđeno mnogima pa i Žanki Stokić za veleizdaju...uklonjena je iz pozorišta, kao popravnu meru dobila je da "čisti ulice u Beogradu"! A evo kako je posle bilo. U jednom interviju koji je dao Branko Bauver (reditelj) je kazao otprilike sledeće: pošto je u partizanima bio zadužen za kulturu stalno je uz sebe nosio foto aparat...kada se rat završio "politčki komesari" ga zovu da snima film. A on im kaže, kako da snimam (i režiram) pa ja u životu nisam video (držao) kameru...sve što od tehnike znam vezano je za "foto aparat"... Ama kažu mu "komesari" nema veze od sutra ćeš se ti baviti režijom "partija ti daje taj zadatak", a "ti ga odbi ako smeš"! Tako je bilo i u svim drugim strukama....zato u Srbiji 1989 nije "pao Berlinski zid" evo ga još uvek do dana današnjeg! Srbija nije imala ni Havela ni svoga Leh Valensu u njoj se "primilo" "zacario" laicizam, amaterizam...pa sada svi vide (posle 4 samoubilačka rata) da smo bili i ostali "džava u pokušaju". Naravno da taj pokušaj nije mogao uspeti (pa ne mislite valjda da laici i amateri, neznalice mogu da stvore nešto stabilno i trajno)!

igor

pre 7 godina

Мој Космајац!Вечна ти слава Бато легендо.Воли те твоја Кораћица и твој Младеновац.

Lexx_nl

pre 7 godina

Почивај у миру Валтере. Већег глумца нисмо имали, а имали смо много одличних.
Нека ти је вјечна слава и хвала.

D.P.

pre 7 godina

Slava mu! Isto tako je umro i moj otac. Prvo moždani udar pa poboljšanje a onda drugi udar i kraj! To je kao neko pravilo! Laka im crna zemlja i spokoj duši.

MUHAREM AZEMI

pre 7 godina

I JAKO SAM ALBANAC IZ MAKEDONIJE;MRZNJA JE SAMO VELIKE SILE STVARAJU .
JAKO ME JE POTRESLA VJEST O SMRTU BATE ZIVOJINOVICA ON JE BIJO GLUMAC KOJI CE OSTATI UVJEK LEGENDA SVIH NARODA BIVSE JUGOSLAVIJE I NA KRAJU;NEKA MU JE LAKA ZEMLJA ODMARAJ LEGENDO SVIH VREMENA A PORODICI NEKA PRIMU SAUCESCE IZ MAKEDONIJE OD MUHAREMA AZEMI IZ TETOVA.

nik

pre 7 godina

Sram bre da vas bude, odmah okrecete na politiku.
Pa sta ako je podrzavao SPS? Nije bitno koliko godina imam i za koga glasam. Sto vam ne padne na pamet to sto je covek ostao veran tome sto je verovato bez obzira na sve. Jos citam komentare poput 'komunjara', pa sta? Covek je znao u sta veruje, nije isao tamo gde duva vetar posle svake smene vlasti!

Vecan si Bato kod nas dok se pustaju tvoji filmovi, a to ce se uvek desavat! Najveci glumac, najveci smeker!

Neka ti je laka zemlja!

iggy_cro

pre 7 godina

I tako ode nam Bata na bolji svijet medju ostale velikane...pocivao u miru legendo mnogih generacija...proslih/sadasnjih/buducih...Bile su mnoge legendarne uloge koje sam najvise volio da gledam jos od osnovne skole pa sve do danas...Macola,dr. Nedeljkovic,Boki, i Sotir su mi najdraze njegove uloge...i meni omiljena kompletna scena

https://www.youtube.com/watch?v=Glg5KNwr7z4

Aleksandar I

pre 7 godina

Razmisljam da se uradi peticija i da se u nekom delu Beograda, napravi spomen park nasim glumcima ne znam ni sam pa svi smo odrastali uz njihove gilmove i serije...

Bocko

pre 7 godina

Ko misli da Bata nije bio veliki glumac neka pogleda film povratak od,naravno Z. Pavlovica.A ako ni to nije dovoljno neka nadje izjavu Radeta Serbedzije o tome ko je uz pokojnog Pavleta Vujisica najveci glumac u regionu.Rade se valjda razume.Saucesce.

Ko bi rek'o cuda da se dese

pre 7 godina

Ne znam sta bih napisao,bojim se da nisam dovoljno dorastao da pisem nesto veliko o ovakoj licnosti?! Najvise sto mogu jeste da mu pozelim laku zemlju i da mu zahvalim na svemu onome sto je cinio u nasoj kinematografiji!!!!LEGENDA!!!

Maja

pre 7 godina

Mnogo me je rastuzila ova vest, kao da mi je umro clan porodice, odrasla sam uz Batu! Pocivaj u miru, dragi Bato, ziveces vecno kroz tvoja dela!

Siniša Milosavljević

pre 7 godina

I John Wayne je imao tvrd politički stav koji se nije svidjao baš svima ali to ga ništa ne degradira kao glumca...bar u mojim očima. Bato,bio si naš John Wayne...Jugoslovenski...Balkanski....Evroazijski... a glumac? glumac... je glumac...je glumac....

milanrakic

pre 7 godina

UMRO JE VELIKI BATA, VELIKI JUGOSLOVEN, SRBIN I SUMADINAC, OSLEDNJI DEO JUGOSLAVIJE, MOJE OTADZBINE U MENI! NIKADA VISE SLICNIH GLUMACA NECE BITI. OTISAO JE U LEGENDU, GDE JE I MESTO LEGENDI! ZAUVEK SLAVA MU!

Kaiim

pre 7 godina

Pocivaj u miru legendo. Nase babe i djedovi, nasi roditelji, mi sami, nasi sinovi... i mnogi posle nas te nikada nece zaboraviti. Najiskrenije saucesce porodici... ovo je veliki gubitak za sve nas. Bato legendo, poslednji bardu srpske kinematografije...

Marinero

pre 7 godina

Iskreno tužan zbog Batinog odlaska. Još jedna 'prava njuška', frajer i junak iz doba odrastanja u, za mnoge, formativnim 80im godinama prošlog stoljeća. Pa kome su se klinci divili - uz bok Johna Wayne-a, Clint-a Eastwood-a, možda i Bruce Lee-ja stoji i Bata sa Ljubišom, partizanski terminatori....

Tara

pre 7 godina

Otisao je i Bata Zivojinovic. Veliki glumac, raskosnog talenta, sinonim i jugoslovenske, i srpske kinematografije.Preselio se u legendu. Kada bi Srbija, koja je iznedrila mnoge velike glumce, imala svoju "stazu slavnih", poput one u Holivudu, Bata bi na njoj trebalo da ima svoju zvezdu, koja bi sijala vecnim sjajem...Tara.

Jabučilo

pre 7 godina

O pokojniku sve najlepse. 
Ipak, treba pomenuti i politicku karijeru Bate.
(Жнила Бркајло, 23. maj 2016 15:17)

Kad već pominješ, a ne moraš baš danas da pominješ, ne zaboravi da je i tu ostao dosledan.
Slava mu!

Mica Miconi i Maca Iz Uzica

pre 7 godina

Ja sam ga obozavao kao klinac gledati u filmu "Mala pljacka vlaka" kad je glumio Todora Strašnog. Mnoge dijaloge znam i sad napamet.

bata

pre 7 godina

O pokojniku sve najlepse. Ipak, treba pomenuti i politicku karijeru Bate.
(Жнила Бркајло, 23. maj 2016 15:17)

NVO botovi, kofu u ruke i izbacite mrak iz sobe.

ten yard penalty

pre 7 godina

"prvo ccu malo da shetam...e'o,shetam...a onda cu da te...sve dok ti se ne vrati tetka iz Bosanske Krupe!...ti treba da znash da mi Srbi nismo nikakvi manijaci... ima da uzzivash i samo ima da vichesh TO..TO..TO!"......

Dex

pre 7 godina

Bato pozdravi Gagu, Batu, Boru, Miju, Gidru, Paju i Jareta, Oliveru, Radmilu, Taska i sve ostale.... Casica soka - od rajskih gnjilih sljiva - u vase ime!!

Jovancha

pre 7 godina

Bata Titu: pa lepo ste ovo ovde na Brionima napravili druze Tito
Tito Bati: nije ovo moje, ovo je narodno
Bata Titu: stvarno? znaci moja Lula i ja mozemo slobodno ovde dogodine na letovanje?
Legenda ode. Nema sta.

Milica

pre 7 godina

Bato nek ti je vecna slava i hvala ti na nezaboravnom uzivanju u tvojim filmovima.Ti si bio i bices car jugoslovenske kinematografije! Hvala ti za sve!

DTG@

pre 7 godina

I sta sad ima da se kaze :(!

Hvala ti legendo! Hvala sto si postojao, hvala sto si nam podario toliko lepih i ne zaboravnih trenutaka, hvala za sve.....,
Pocivaj u miru predivni smekeru!

Vladan R

pre 7 godina

@ EU citizen

Nikako nisam mogao da verujem, citajuci prethodne kometare, da neko ko se tako potpisuje, moze da ima komentare, u tolikoj meri ispunjene mrznjom i netolerancijom, i na sta i koga me isti asociraju. Nakon ovog komentara, sam konacno shvatio da je potpis laz, a da me stavovi definitivno podsecaju na fasisticke.

ogledalo

pre 7 godina

Rade@
Sa B. Dvornnikom, koji ga je onoliko zvao da dodje da ga vidi pred smrt, je imao prilike da se pozdravi. Ali ga je samo lozio da ce doci dok ovaj nije umro. Srpska "superiornost" na delu. Folirant.

mile1970

pre 7 godina

Ima li kraja ovoj 2016?Polako uzima sve sto je vredelo u ovoj napacenoj zemlji.Imao sam tu cast da upoznam ovog velikog glumca i velikog coveka,bio je sasvim prirodan kao da nije vec tada bio legenda.Da se ne ljubimo Valter i pozdravi nam Gagu,Boru,Ljubu,Batu i naravno tvog Borisa.Neka ti je laka ova nasa teska Srpska zemlja.Pocivaj u miru.Smrt nije kraj za legende kakva si ti bio.Ziveces vecno u nasim srcima

brax

pre 7 godina

ja kao Albanac odrastao sa njegovim flimovima, Bata je bio legenda kao glumac i kao covek,neka ti je laka Zemlja!dok ovo pisem suze su mi tekle:(

Nikola

pre 7 godina

Bio statista u jednoj seriji gde je glumeo, u hotelu svi mi natrpani u jednu sobu, 6 ujutru,cekamo pocetak, razgalamili se i u jednom momentu ulazi jedan lik i kaze ''jel znate da je Bata Živojinović u susednoj sobi? Jel 'ocete da upadne ovde da vas strelja!'' Plakali smo svi od smeha pola sata! Počivaju u miru legendo!

skoks

pre 7 godina

@EU Citizen
more kako te nije sramota balavcu jedan!? EU Citizen!? Nisi ti vidio EU, pitanje jesi li i beogradski pasaluk ocima vidio!
Mrtvog covjeka pljujes, bolje nadji zivot a ne pisi gluposti na svaku vijest na portalu!

oberin martel

pre 7 godina

O ovome bolje ništa, osim da počiva u miru, jer ne bih imao ništa specijalno lepo da kažem, ni u glumačkom, a još manje u ljudskom i političkom smislu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (EU Citizen, 23. maj 2016 11:44)

Drago mi je što je bukvalno 99% komentara potpuno suprotno od gore navedenog. To samo pokazuje kakva je legenda, glumac čovek bio Bata Žvojinović. Počivaj u miru Veliki Bato. Legendo moje mladosti.

Privremene mere

pre 7 godina

U poslednje dve decenije, praktično od početka višepartijskog života u Srbiji, nekoliko puta je biran za poslanika u Narodnoj skupštini Srbije kao član SPS-a.

Narod kaze "o, pokojniku sve najbolje" ali poslednje dve deceniju kao poslanika i politicara mu nece sluziti na cast posebno ne u bivsim republikama i Kosovu.

miki

pre 7 godina

(EU Citizen, 23. maj 2016 11:44)

A ja mislim da ni ti necs jos dugo, toliki ego i tolika kolicina frustracija, ima da te ukopaju veoma brzo!

Lukas aus Agram

pre 7 godina

Meni je bio najjači kad je u Brezi glumio Zagorca!
Za one koji ne znaju, a moguće je da dosta Srba ne zna, Zagorje je od Zagreba sjeverno iza planine, Tito je rođen u Zagorju. Zagrepčani ne mogu baš samo tako taj dijalekt imitirati ali zato je Bata mogao!

igor

pre 7 godina

Gledao sam jedan film kada glumi nekog alkoholicara na nekom splavu koji maltetira neke ljude,kako je to samo odglumeo!!!Prava Legenda!Ovakav glumac se vise neradja!

Proud Bangladeshi citizen

pre 7 godina

@EU Citizen

Od gomile besmislenih autošovinističkih komentara koje ostavljaš na ovom forumu, ovaj je dotakao samo ljudsko i moralno dno. On će bar po nečemu ostati upamćen za razliku od raznih pobegulja koje iz dalekih uređenih država, a za njih ipak tuđina, morališu i dele lekcije ljudima koji su ostali ovde da žive, kako da se ponašaju i kako da razmišljaju, postavljajući sebe kao neke vrhunske moralne (a u stvari lažne) autoritete.

Valjevac

pre 7 godina

Ponekad pomislim da je Sveti Petar namislio da snimi gore neki ratni mega spektakl..bar prema glumackoj podeli sudeci.
Moj utisak o nasem Bati je...Talenat..sirovi Talenat..u Venecuelansku sapunicu da si ga poslao..dominirao bi.
Kao onda kad smo ga vec navikli gledati kao partizana,komesara,komandanta..
a onda ..Tras...Bata..Cetnik..Oficir, sa sve dolamom preko ramena,momkom sto poliva vodu,pogledom preko noza i zalogaja.
Neko je vec pomenuo...savrsenstvo u 5 minuta.
Zbogom.. i hvala..Velimire.

Struja neuspesni brejkdenser

pre 7 godina

Arandjele pozdravi Ostojica,Ozrena Soldatovica,Sofronija,baba Risku,Scekica,Dzordzina,Tintoreta...
Tuga nevidjena kakve su nas glumacke legende napustile.

Београђанин

pre 7 godina

ХВАЛА НА СВИМ УЛОГАМА КОЈЕ СИ НАМ ДАО. ПОНОСАН САМ И СРЕЋАН ШТО САМ УЖИВАО У ЗЛАТНОМ ДОБУ НАШЕГ ФИЛМА, КОЈЕГ СИ ТИ ДРАГИ БАТО БИО ЈЕДНА ОД ВЕЛИКИХ ЗВЕЗДА, МОЖДА И НАЈВЕЋА.

ИАКО ЋЕМО ТВОЈЕ ФИЛМОВЕ И ЛИКОВЕ ГЛЕДАТИ ДОК СМО ЖИВИ, ВОЛЕО БИХ, ВЕРУЈЕМ ЗАЈЕДНО СА МИЛИОНИМА ДРУГИХ, ДА ТЕ НЕГДЕ И НЕКАД У ВЕЧНОСТИ ПОНОВО ГЛЕДАМ УЖИВО, ЗАЈЕДНО СА ОСТАЛИМ СЈАЈНИМ НАШИМ ГЛУМЦИМА КОЈИ НАМ НЕДОСТАЈУ И СА МАЛОБРОЈНИМ ЖИВИМ ПРЕОСТАЛИМ, ЈЕДИНИМ ПРАВИМ И ТРАЈНИМ ЗВЕЗДАМА НАШЕГ НАРОДА.

ЗАТО ЛАФЧИНО, ДА СЕ НЕ ЉУБИМО...

miletrans

pre 7 godina

Cetnicki porucnik je postavio poslednju zasedu Prletu i Ministru Jovicu i u tigrastom donjem vesu otisao kod Stefice Cvek da je... Pocivaj u miru GLUMCINO!

Tuzna

pre 7 godina

Zbogom Bato i da znaš ti si jedini kome nismo ni SPS (koji pomenuse u tekstu) zamerili. Prevarili te mangupi da su naslednici onih tvojih filmskih partizana... A ti, kao i svi glumci večito dete, pao na foru...
Imao si zaista lep zivot, kako onaj privatni tako i poslovni, mada glumu ne volim da zovem poslom. To je pre dar od Boga i način zivota. Ti si ga lepo odziveo. Saučešće porodici i radujte se što ste ga imali za deku, oca i supruga. Gledati ga u 300 uloga, i kada ga nema, mora da je veliko bogatstvo. Neka počiva u miru.

SSUUUU

pre 7 godina

+1-1=0
Kažu, rodiš se, umreš, kao da te nije ni bilo. Srećom pa ostane trag za uspešnim ljudima, duboko upisan u istoriji i srcima koja još kucaju. Pocivaj u miru legendi!

zli

pre 7 godina

Nema Beograd dovoljno lepu i veliku ulicu da se ponosi tvojim imenom.
Privilegija je bila biti tvoj sugradjanin.
Odmori se od svega dragi Bato

kurrizi

pre 7 godina

BATA HVALA TI za 50 godina sto si me razveselio sa tvojim ulogama. Nisi bio samo srpski glumac bio si Jugoslovenski glumac, tada sam i ja bio jugoslovenski gradjanin. Neka ti je lahka zemlja, veliki gubitak za ceo Balkan.

vicko

pre 7 godina

vecna ti slava ljudino. apelujem na drzavne organe da neku veliku ulicu u beogradu nazovu po ovom velikom glumcu kao i bistu na nekom bitnom mestu u centru grada.

TABAK!!!

pre 7 godina

LEGENDA ce UVEK biti ZIVA BAS PRE NEKI DAN SAM na YouTube gledao SVE scene GOLUBOVIC PROTIV OSTOJICA :) !! A OVI STO LUPAJU MINUSE NEK UZIVAJU UZ SVOJ KOMP!!

doktor

pre 7 godina

Iako znas da ce se ovo desiti zbog njegove satrosti,nikad nisi spreman da cujes i prihvatis ovu vest... Jednostavno bio je NAJVECI glumac na Balkanu.. Toliko je toga uradio da ce biti uvek snama.. Njegova dela su besmrtna!

Dzi Dovla

pre 7 godina

Bio je jednom u mom kraju, pričao je da najviše voli da ode na selo, peče rakiju i uživa, jedan čovek ga je uporno pitao gde je to selo i kako se zove...A Bata mu je šaljivo odgovorio: Jeste, da ti kažem pa da dođeš... Počivaj u miru legendo. Hvala ti za sve.

Martin

pre 7 godina

Nek ti je vecna slava Bato ljudina si bio i ostaces,mnogima si idol bio i bices,na tvojim delima smo mnogi odrasli i tako te zavoleli, tako da ja od tebe se oprastati necu, samo cu reci slava ti i tamo negde gore odlazis u velikom drustvu ljudi koji su nama promenili jednu epohu u nasim zivotima i neces biti zaboravljen dok postojimo!!!!

Jovan

pre 7 godina

Neka mu je pokoj dusi.
Ako cemo pravo, bio je prosecanglumac koji ce biti zapamcen po skurilnim partizanskim filmovima.
Saucesce porodici.

CKM

pre 7 godina

Kao da mi je umro rođak, ceo život odrastah sa Batom. Jednostavno, postao je svima rod. Sad će da zasmejava ekipu na nebu. Počivaj u miru dok joj ne dođe tetka iz Bosanske Krupe...

bojan

pre 7 godina

Je l' ima neko stariji po činu od vas? Nema! Ostali smo samo ja i gomila ovih vucibatina. Sta reci vise, nego najvecih 5 minuta nase kinematografije!

Milos, PG

pre 7 godina

Napusti nas i Bata, na prostorima ex yu prakticno nema dobrog filma od 2000-e godine. Mladi glumci nisu ni blizu ovih koji polako svi odlaze.
Zbogom Valtere, Nikola, Muselime, Milutine Rakocevicu, Makarije, doktore Nedeljkovicu, komandire Milanovicu, Sotire Milivojevicu, Srbine Hamzo, Mrgude, Gvozdene, ujka Zivota, pope Nicifore.
Posebno zbogom Arandjele Golubovicu, Srecni ljuci, serija uz koju sa rastao.
Veliko zbogom Veliki Bato, nikad te necemo zaboraviti! Pocivaj u miru.

Puskin

pre 7 godina

Sehen Sie diese stadt? Das ist Walter!

LEGENDARNI Valtere, vecna ti slava! Bila mi je cast da te upoznam i popricam sa tobom u tvojoj Bevandi.

Vladimir Rolovic

pre 7 godina

Rodjen sam 1964 i mislim da necu preterati ako kazem da je za moju generaciju Bata bio kao svi Marvelovi heroji zajedno, i Konan i Srebrni Letac i Gvozdeni Covek,...
Slava ti.

EU Citizen

pre 7 godina

O ovome bolje ništa, osim da počiva u miru, jer ne bih imao ništa specijalno lepo da kažem, ni u glumačkom, a još manje u ljudskom i političkom smislu.

Pogled

pre 7 godina

Ti i ne mozes da umres :-)

Zauvek ostajes ovde sa nama. Najveci kog smo imali ikada.

Za zivota legenda, a sada ikona.

Neka ti je vecna slava.

Luka Albijanic

pre 7 godina

Dosao je i taj dan ... Pocivajte u miru , nikada vas necemo zaboraviti , zivecete vecno u nasim srcima , neka je laka zemlja , vecna slava i veliko Hvala na svemu Bato Legendo ! ...

2+2=5

pre 7 godina

када глупи сценариј и улога постану Велики. То сте били, почивајте у миру.

Rolo Tomazi

pre 7 godina

Sta reci sem legenda,tesko je pobrojati sve uloge.Od ozbiljnih uloga tu je uloga u filmu Tren a od komedija otac Makarije,Macola,Arandjel.Pocivaj u miru legendo .

Boske

pre 7 godina

Niko iz plejade nasih glumackih velikana, dakle u toj nevjerovatnoj konkurenciji, gdje je skoro nemoguce odluciti ko je veci i bolji, nije ostvario toliko razlicitih uloga. A nijedna od njih nije odigrana bar malo slabije od briljantnog. I niko nije pobio toliko Svaba. I mozda bas zato, niko nije toliko gledan i obozavan u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu. I malo je rekorda i priznanja koje nije oborio i uzeo. I opet je malo ko bio skromniji, obicniji i prizemniji od naseg Bate Velicanstvenog.

Pokoj ti dusi, lafcino!

Predrag

pre 7 godina

Porodici Živojinović iskreno saučešće a njemu neka Bog podari večni mir i rajsko naselje. Gotovo da nema dana kada ne citiriam neku njegovu rečenicu iz filmova u kojima je igrao. Legenda će uvek živeti.

Pocivaj u miru Legendo!

pre 7 godina

“Merkwürdig! Seit ich in Sarajevo bin, suche ich Walter und finde ihn nicht. Und jetzt, wo ich gehen muss, weiss ich wer er ist."
"Sie wissen wer Walter ist?! Sagen Sie mir sofort seinen Namen!"
"Ich werde ihn Ihnen zeigen... Sehen Sie diese Stadt? Das ist Walter!"

BoomTras

pre 7 godina

Bato moj mili. Hvala ti za najlepse trenutke mog detinjstva, mog zivota. Hvala za svaki osmeh koji si mi poklonio I za svaki film koji sam bez daha odgledao. Sada su svi normalni I dobri ljudi sa prostora bivse Jugoslavije u suzama. Svi oni koji znaju sta su prave vrednosti I koji prepoznaju ljudske gromade. Batice moj, Partizanu nas, neka ti je vecna slava. Ziveces vecno u nasim srcima I pamticu te dok me bude. Hvala legendo.

Данијел

pre 7 godina

Заиста легенда филма, ниједан ex yu глумац није глумио у толико филмова.
Нека Господ упокоји душу његову.

Dikh tu kava

pre 7 godina

Iako je to opšte prihvaćen model, ne bih RIP-ovao po internetu, jer sam uveren da je to neukusno i besmisleno. Mogu samo da kažem da sam izrazito rastužen ovom vešću, posebno što se smatram više delom ovakvih glumačkih velikana, nego ovih novih zafolovanih tviteraša i zvezda instagrama. Skoro da nam više niko od Glumaca nije preostao. Realno je pravi trenutak da se FDU zatvori, i da živimo od uspomena, pošto od početka devedesetih ovde filma više nema. Kakva Glumčina je čovek bio..

Podgorica

pre 7 godina

Pocivaj u miru Veliki Bato!
Jedna od najvecih legendi jugoslovenskog glumista. Danilo Lazovic, Nikola Simic,Ruzica Sokic, Radmila Savicevic, Josif Tatic, Dragan Nikolic, Bata Zivojinovic, uz cije sam filmove i serije odrastao, su otisli. Mladi glumci koji dolaze su nedostojni njihovih prethodnika.
Od velikih legendi ostao samo jos Milan Gutovic, ne daj se Lane!

radzenzli HERCEG NOVI

pre 7 godina

Kazu da najveci umiru dva puta. Kad se upokoje i kad budu zaboravljeni. Ako je tako, Bato neces nikad umrijeti. Legende ne umiru

Sotir Milivojevic

pre 7 godina

Zbogom legendo. Jedan od nasih najvecih glumaca svih vremena. Rekorder po broju snimljenih filmova. Jeste tu bilo i bezvrednih filmova, ali njegove su uloge po pravilu bile odlicne. Od partizanckih, pogledajte film "Tren". Film je zanemaren i skrajnut, iako je fenomenalan.

Mili

pre 7 godina

Počivaj u miru legendo. Jedna od najupecatljivijih pojava na našoj filmskoj sceni. Maestralni glumac, igrao je najširi mogući dijapazon, gotovo da ne postoji uloga koja mu nije ležala. Bio je sklon prilagodjavanju, dajući svakom svom liku upecatljivost i jedinstvenost. Bez tebe naš film ne bi bio isti, hvala ti što si postojao. Nebeska kinematografija je od danas mnogo bogatija.

Marina

pre 7 godina

Dovidjenja Bato, na nekom drugom mestu... pridruzila se legendama odnedavno gore dobra ekipa Bora Todorovic, NIkola Simic, Dragan Nikolic... Odlaze veliki i ostaju da traju na filmskom platnu, u secanjima na pozorisne predstave i nasim srcima.
Zbogom legendo!

bdpfc

pre 7 godina

Halo taxi,Ćao inspektore,Bolji Život Macola,Žikine dinastije Dr Nedeljković,Lepa Sela Lepo Gore,Srećni ljudi Arandjel Golubović i Antologijska uloga Otac Makarije Čudotvorac Čudo Nevidjeno.Da počiva u miru i hvala na svemu.

kremenko

pre 7 godina

Placem,suze same teku
Heroj mog djetinstva
Da ih barem moja i danasnja djeca imaju.
Pocivaj u miru Bozijem i neka ti je laka zemlja.

Emir iz Sarajeva

DJ

pre 7 godina

Pocivaj u miru, Bato... :-(
Nadam se da su minusi kojih ima na ovakvu vest samo produkt skrolovanja preko telefona pa slucajno da se desi, inace sve drugo je sramota..

veliki strumf

pre 7 godina

Evo i naseg Bate u "Kafani kod besmrtnih"! Pridruzio se Bati Stojkovicu, Gagi Nikolicu, Nikoli Simicu, Zoranu Radmilovicu, Biri Todorovicu, Gidri Bojanicu, Josifu Taticu... Umro je jedan od poslednjih zivih velikana naseg glumista! Pokoj dusi i vecna slava gromadi od coveka, dragom Bati! Od Valtera do Arandjela Golubovica - pamticemo sve njegove uloge.

Бананамен

pre 7 godina

Очекивало се али опет греота велики глумац толико различитих улога а свака је остала упечатљива... Какав је човек био не знам али нисам чуо да је неко рекао нешто лоше приватно о њему. Свака част за лествицу коју је свима поставио баш високо. Нека му је лака земља . Амин

PFC

pre 7 godina

Znao je sve da odglumi jer je u svim ulogama bio prirodan, od partizanskih filmova, onih estradnih tipa cao inspektore, urbanih/Kako je propao RnR/, majstori majstori... Svaka uloga je bila kao stvorena za njega. I sporednu ulogu je znao da je napravi glavnom. Neverovatan glumac.
Laka mu zemlja.

Frank Gallagher

pre 7 godina

Svi mi odlazimo, takav je život. A Bata- za njega se treba radovati sto je nama takva legenda dosla. Vecno u našim srcima Valtere!

princ rima

pre 7 godina

bata zivojinovic..licno za mene najbolji srpski glumac svih vremena..legenda...zao mi je kao da je umro neko moj iz moje porodice,ali bata je i bio deo svih nas,clan svih porodica...neka se cuvaju zle sile - stize valter...

ПравимоПроблем

pre 7 godina

Један од највећих икада,не само као глумац и уметник већ као човек стаје раме уз раме са највећим личностима наше историје,хвала Бато за све лепо што си нам пружио у животу.Нека ти је вечна слава и хвала легендо.

kimi9

pre 7 godina

Jako sam tužan. Detinjstvo mnogih generacija je prošlo gledajući Velikog Batu na malim ekranima. Počivajte u miru gospodine Bato.

Aleksandar

pre 7 godina

Pored Dragana Nikolića, još jedna glumačka legenda napustila je ovaj svet. Ovo je vreme smrti. Neka ti je večna slava, legendo.

kosmet

pre 7 godina

Hvala Valtere . Moje detinjstvo je bilo ispunjeno tvojim filmovima. Odavno vec nista nije isto i legende su sve na nebu . Do neke nove uloge, do nekog novog filma procice godine do nekog novog Bate .

vatreni partizanovac

pre 7 godina

Juga je imala stvarno fantasticnih glumaca, ali je za mene Gvozden najveci i pojam za glumu i film uopste jos od malena pocivaj u miru legendo

dragon

pre 7 godina

Dosao je i taj dan da se oprostimo i od tebe, veliki covjece! Postao si i ostaces veliki dio nas i nastavices zivjeti kroz svoje filmove i velike uloge. Gospod neka ti podari vjecni mir!

Prometej

pre 7 godina

Sa ovim covekpm odlazi jedna epoha.

On je bio temelj. On. Iz tog tla je sve izniklo, naraslo, postalo... inistalo. Svi. Iz Batinog koraka je poceo taj put.

Znam da jednom morao doci i taj dan. Ne mogu da verujem, ne mogu... da ga vise nema.

Hodajuci sarm, smeker naseg srpskog kalibra i formata... taj osmeh, pogled... sa kojom lakocom je on nosio i ozivljavao uloge i karaktere.


Zauvek...ZAUVEK ces ti biti sa nama. Ti si neponovljiv. I to znaju svi koji su pratili tvoju karijerijeru.

Neka ti je vecna slava... I hvala.


Zbogom,legendo, nase zemlje i svih naroda koji su te voleli.

Деветар Цокулић

pre 7 godina

И званично су сви наши најбољи горе на небу.
Почивају у миру, ЛЕГЕНДО !

nn

pre 7 godina

Bata Živojinović, najranija uspomena sa malog ekrana. 20h, radni dan, majka, otac, brat, ja ispred televizora, čekamo Srećne ljude i Aranđela Golubovića, ja 6-7 godina. Sa 16 izgubih brata, sa 22 oca. Nije meni Bata bio omiljeni glumac, ali jeste deo sećanja na neka lepa vremena. Neka mu je laka zemlja i slava mu.

тамоНеко

pre 7 godina

Шта се дешава са овом годином? Још једна легенда нас је напустила...


Почивај у миру, ЛЕГЕНДО!

djoshha

pre 7 godina

Polako nas sve legende napustaju, vrlo verovatno se takvi glumci vise nece pojaviti... Iskreno saucesce porodici. Kad sam procitao ovu vest, ponadao sam se da je opet neka dezinformacija koja se prosirila medijima, ali nazalost nije, bas odvratan pocetak dana.. Na nama je samo da prepricavamo kakav je glumac(citajte u mnozini) postojao nekada da buduce generacije postanu opet svesne pravih vrednosti..

Rade

pre 7 godina

E moj Bato,sada možeš končno da popiješ koju da svoji drugom Borisom Dvornikom i da popričate u miru.Slovenija se te najviše seča po Valteru i naravno sa Sutjeske.Hvala što si mi lepo dočarao kako SU se borili i žrtvovali naši Partizani.N Eka ti je laka zemlja.

mario

pre 7 godina

Pokoj mu duši.
Iz Hrvatske sam, ali on mi je jedan od najomiljenijih glumaca ikada. Uz Pavla Vujsića, Miodraga Petrovića-Čkalju, Mikija Manojlovića..Legenda Jugoslavenskog filma i serija.
drago mi je da se pred kraj života pomirio s pokojnim Borisom Dvornikom. Glupo je i žalosno da su ratovi i politika posvađali takve prijatelje, filmova poput onih u kojem su oni glumili neće biti nikad više.

Anonymous

pre 7 godina

Vecna slava legendo.Zauvek ces ziveti u nasim srcima.Drago mi je i srecan sam sto sam mojim zivotom uhvatio i deo tvog i to u punoj snazi... Vlada 1975

сеќавање

pre 7 godina

Се сеќавам на филмот Козара, Сутјеска, Неретва на сите тие битки ,бев дете тогаш во тоа време кога се прикажуваа тие филмови кај нас во Македонија.Јас плачев .Со почит кон врвните глумци .Почивај во мир.Вечна ти слава Valter

Dag Kristi

pre 7 godina

Pocivaj u miru,legendo,hvala ti za sve!I kada si smajserom "ubijao" Nemce,i kada si kao gos'n Macola izmamljivao osmeh na moje lice...

Politikolog

pre 7 godina

Otisli su nam najveci za tako kratko vreme... Zbogom Bato, zbogom Gago Nikolic. Zauvek cete biti u nasim srcima.
Nikad vas necemo zaboraviti..
Saucesce svima, ovo su gospoda koje nismo mozda znali licno, ali imam osecaj kao da jesmo..
Valtere, Flojde....

Kosmajac

pre 7 godina

Bata veliki junak nasih zivota. Slavljen i osporavan, ali covek koje je obelezio eru. Veliki dramski glumac (Tri, Breza, Skupljaci perja) i jos bolji komicar (Balkan ekspres, U raljama zivota...) Oni koji ga znaju kazu da je bio urnbesno duhovit covek. Hvala za sve!

igor B.

pre 7 godina

Najcesce bih napisao nekoliko recenica o ovakvim tuznim vestima. Sada ih nemam. Dovoljno ce biti par reci - umro je najveci.
Nestao je nekakav cudan, neracionalan osecaj sigurnosti koji je pocivao na znanju da je takav umetnik jos tu, nedaleko od vas.
Pocivajte u miru, dragi, dobri Bato.

Bizmark

pre 7 godina

Ova godina je jedna od najtužnijih...sada i Bata Živojinović.
Neka mu je večna slava i HVALA za sve što je uradio za nas i za ovu zemlju.
Siguran sam da je sada medju andjelima.
Porodici nadublje saosećanje.
Hvala do neba.

Ante

pre 7 godina

Veliki pozdrav velikom glumcu, znam da ce vecina mojih danas pricati price jer ovdje u Hr je bar dvije trećine ljudi puno mrznje ali ipak jedna trecina Hrvata u njoj sam i ja danas iskazuje poštivanje velikom umjetniku. Pocivaj u miru, sućut obitelji.

ПравимоПроблем

pre 7 godina

Један од највећих икада,не само као глумац и уметник већ као човек стаје раме уз раме са највећим личностима наше историје,хвала Бато за све лепо што си нам пружио у животу.Нека ти је вечна слава и хвала легендо.

Dikh tu kava

pre 7 godina

Iako je to opšte prihvaćen model, ne bih RIP-ovao po internetu, jer sam uveren da je to neukusno i besmisleno. Mogu samo da kažem da sam izrazito rastužen ovom vešću, posebno što se smatram više delom ovakvih glumačkih velikana, nego ovih novih zafolovanih tviteraša i zvezda instagrama. Skoro da nam više niko od Glumaca nije preostao. Realno je pravi trenutak da se FDU zatvori, i da živimo od uspomena, pošto od početka devedesetih ovde filma više nema. Kakva Glumčina je čovek bio..

Rade

pre 7 godina

E moj Bato,sada možeš končno da popiješ koju da svoji drugom Borisom Dvornikom i da popričate u miru.Slovenija se te najviše seča po Valteru i naravno sa Sutjeske.Hvala što si mi lepo dočarao kako SU se borili i žrtvovali naši Partizani.N Eka ti je laka zemlja.

Vladimir Rolovic

pre 7 godina

Rodjen sam 1964 i mislim da necu preterati ako kazem da je za moju generaciju Bata bio kao svi Marvelovi heroji zajedno, i Konan i Srebrni Letac i Gvozdeni Covek,...
Slava ti.

skoks

pre 7 godina

@EU Citizen
more kako te nije sramota balavcu jedan!? EU Citizen!? Nisi ti vidio EU, pitanje jesi li i beogradski pasaluk ocima vidio!
Mrtvog covjeka pljujes, bolje nadji zivot a ne pisi gluposti na svaku vijest na portalu!

brax

pre 7 godina

ja kao Albanac odrastao sa njegovim flimovima, Bata je bio legenda kao glumac i kao covek,neka ti je laka Zemlja!dok ovo pisem suze su mi tekle:(

oberin martel

pre 7 godina

O ovome bolje ništa, osim da počiva u miru, jer ne bih imao ništa specijalno lepo da kažem, ni u glumačkom, a još manje u ljudskom i političkom smislu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (EU Citizen, 23. maj 2016 11:44)

Drago mi je što je bukvalno 99% komentara potpuno suprotno od gore navedenog. To samo pokazuje kakva je legenda, glumac čovek bio Bata Žvojinović. Počivaj u miru Veliki Bato. Legendo moje mladosti.

mile1970

pre 7 godina

Ima li kraja ovoj 2016?Polako uzima sve sto je vredelo u ovoj napacenoj zemlji.Imao sam tu cast da upoznam ovog velikog glumca i velikog coveka,bio je sasvim prirodan kao da nije vec tada bio legenda.Da se ne ljubimo Valter i pozdravi nam Gagu,Boru,Ljubu,Batu i naravno tvog Borisa.Neka ti je laka ova nasa teska Srpska zemlja.Pocivaj u miru.Smrt nije kraj za legende kakva si ti bio.Ziveces vecno u nasim srcima

Ante

pre 7 godina

Veliki pozdrav velikom glumcu, znam da ce vecina mojih danas pricati price jer ovdje u Hr je bar dvije trećine ljudi puno mrznje ali ipak jedna trecina Hrvata u njoj sam i ja danas iskazuje poštivanje velikom umjetniku. Pocivaj u miru, sućut obitelji.

mario

pre 7 godina

Pokoj mu duši.
Iz Hrvatske sam, ali on mi je jedan od najomiljenijih glumaca ikada. Uz Pavla Vujsića, Miodraga Petrovića-Čkalju, Mikija Manojlovića..Legenda Jugoslavenskog filma i serija.
drago mi je da se pred kraj života pomirio s pokojnim Borisom Dvornikom. Glupo je i žalosno da su ratovi i politika posvađali takve prijatelje, filmova poput onih u kojem su oni glumili neće biti nikad više.

Politikolog

pre 7 godina

Otisli su nam najveci za tako kratko vreme... Zbogom Bato, zbogom Gago Nikolic. Zauvek cete biti u nasim srcima.
Nikad vas necemo zaboraviti..
Saucesce svima, ovo su gospoda koje nismo mozda znali licno, ali imam osecaj kao da jesmo..
Valtere, Flojde....

Nikola

pre 7 godina

Bio statista u jednoj seriji gde je glumeo, u hotelu svi mi natrpani u jednu sobu, 6 ujutru,cekamo pocetak, razgalamili se i u jednom momentu ulazi jedan lik i kaze ''jel znate da je Bata Živojinović u susednoj sobi? Jel 'ocete da upadne ovde da vas strelja!'' Plakali smo svi od smeha pola sata! Počivaju u miru legendo!

Jovancha

pre 7 godina

Bata Titu: pa lepo ste ovo ovde na Brionima napravili druze Tito
Tito Bati: nije ovo moje, ovo je narodno
Bata Titu: stvarno? znaci moja Lula i ja mozemo slobodno ovde dogodine na letovanje?
Legenda ode. Nema sta.

kremenko

pre 7 godina

Placem,suze same teku
Heroj mog djetinstva
Da ih barem moja i danasnja djeca imaju.
Pocivaj u miru Bozijem i neka ti je laka zemlja.

Emir iz Sarajeva

Jabučilo

pre 7 godina

O pokojniku sve najlepse. 
Ipak, treba pomenuti i politicku karijeru Bate.
(Жнила Бркајло, 23. maj 2016 15:17)

Kad već pominješ, a ne moraš baš danas da pominješ, ne zaboravi da je i tu ostao dosledan.
Slava mu!

Rolo Tomazi

pre 7 godina

Sta reci sem legenda,tesko je pobrojati sve uloge.Od ozbiljnih uloga tu je uloga u filmu Tren a od komedija otac Makarije,Macola,Arandjel.Pocivaj u miru legendo .

Pocivaj u miru Legendo!

pre 7 godina

“Merkwürdig! Seit ich in Sarajevo bin, suche ich Walter und finde ihn nicht. Und jetzt, wo ich gehen muss, weiss ich wer er ist."
"Sie wissen wer Walter ist?! Sagen Sie mir sofort seinen Namen!"
"Ich werde ihn Ihnen zeigen... Sehen Sie diese Stadt? Das ist Walter!"

Milos, PG

pre 7 godina

Napusti nas i Bata, na prostorima ex yu prakticno nema dobrog filma od 2000-e godine. Mladi glumci nisu ni blizu ovih koji polako svi odlaze.
Zbogom Valtere, Nikola, Muselime, Milutine Rakocevicu, Makarije, doktore Nedeljkovicu, komandire Milanovicu, Sotire Milivojevicu, Srbine Hamzo, Mrgude, Gvozdene, ujka Zivota, pope Nicifore.
Posebno zbogom Arandjele Golubovicu, Srecni ljuci, serija uz koju sa rastao.
Veliko zbogom Veliki Bato, nikad te necemo zaboraviti! Pocivaj u miru.

bojan

pre 7 godina

Je l' ima neko stariji po činu od vas? Nema! Ostali smo samo ja i gomila ovih vucibatina. Sta reci vise, nego najvecih 5 minuta nase kinematografije!

Dex

pre 7 godina

Bato pozdravi Gagu, Batu, Boru, Miju, Gidru, Paju i Jareta, Oliveru, Radmilu, Taska i sve ostale.... Casica soka - od rajskih gnjilih sljiva - u vase ime!!

Vladan R

pre 7 godina

@ EU citizen

Nikako nisam mogao da verujem, citajuci prethodne kometare, da neko ko se tako potpisuje, moze da ima komentare, u tolikoj meri ispunjene mrznjom i netolerancijom, i na sta i koga me isti asociraju. Nakon ovog komentara, sam konacno shvatio da je potpis laz, a da me stavovi definitivno podsecaju na fasisticke.

Lukas aus Agram

pre 7 godina

Meni je bio najjači kad je u Brezi glumio Zagorca!
Za one koji ne znaju, a moguće je da dosta Srba ne zna, Zagorje je od Zagreba sjeverno iza planine, Tito je rođen u Zagorju. Zagrepčani ne mogu baš samo tako taj dijalekt imitirati ali zato je Bata mogao!

Proud Bangladeshi citizen

pre 7 godina

@EU Citizen

Od gomile besmislenih autošovinističkih komentara koje ostavljaš na ovom forumu, ovaj je dotakao samo ljudsko i moralno dno. On će bar po nečemu ostati upamćen za razliku od raznih pobegulja koje iz dalekih uređenih država, a za njih ipak tuđina, morališu i dele lekcije ljudima koji su ostali ovde da žive, kako da se ponašaju i kako da razmišljaju, postavljajući sebe kao neke vrhunske moralne (a u stvari lažne) autoritete.

veliki strumf

pre 7 godina

Evo i naseg Bate u "Kafani kod besmrtnih"! Pridruzio se Bati Stojkovicu, Gagi Nikolicu, Nikoli Simicu, Zoranu Radmilovicu, Biri Todorovicu, Gidri Bojanicu, Josifu Taticu... Umro je jedan od poslednjih zivih velikana naseg glumista! Pokoj dusi i vecna slava gromadi od coveka, dragom Bati! Od Valtera do Arandjela Golubovica - pamticemo sve njegove uloge.

Деветар Цокулић

pre 7 godina

И званично су сви наши најбољи горе на небу.
Почивају у миру, ЛЕГЕНДО !

Београђанин

pre 7 godina

ХВАЛА НА СВИМ УЛОГАМА КОЈЕ СИ НАМ ДАО. ПОНОСАН САМ И СРЕЋАН ШТО САМ УЖИВАО У ЗЛАТНОМ ДОБУ НАШЕГ ФИЛМА, КОЈЕГ СИ ТИ ДРАГИ БАТО БИО ЈЕДНА ОД ВЕЛИКИХ ЗВЕЗДА, МОЖДА И НАЈВЕЋА.

ИАКО ЋЕМО ТВОЈЕ ФИЛМОВЕ И ЛИКОВЕ ГЛЕДАТИ ДОК СМО ЖИВИ, ВОЛЕО БИХ, ВЕРУЈЕМ ЗАЈЕДНО СА МИЛИОНИМА ДРУГИХ, ДА ТЕ НЕГДЕ И НЕКАД У ВЕЧНОСТИ ПОНОВО ГЛЕДАМ УЖИВО, ЗАЈЕДНО СА ОСТАЛИМ СЈАЈНИМ НАШИМ ГЛУМЦИМА КОЈИ НАМ НЕДОСТАЈУ И СА МАЛОБРОЈНИМ ЖИВИМ ПРЕОСТАЛИМ, ЈЕДИНИМ ПРАВИМ И ТРАЈНИМ ЗВЕЗДАМА НАШЕГ НАРОДА.

ЗАТО ЛАФЧИНО, ДА СЕ НЕ ЉУБИМО...

MUHAREM AZEMI

pre 7 godina

I JAKO SAM ALBANAC IZ MAKEDONIJE;MRZNJA JE SAMO VELIKE SILE STVARAJU .
JAKO ME JE POTRESLA VJEST O SMRTU BATE ZIVOJINOVICA ON JE BIJO GLUMAC KOJI CE OSTATI UVJEK LEGENDA SVIH NARODA BIVSE JUGOSLAVIJE I NA KRAJU;NEKA MU JE LAKA ZEMLJA ODMARAJ LEGENDO SVIH VREMENA A PORODICI NEKA PRIMU SAUCESCE IZ MAKEDONIJE OD MUHAREMA AZEMI IZ TETOVA.

bata

pre 7 godina

O pokojniku sve najlepse. Ipak, treba pomenuti i politicku karijeru Bate.
(Жнила Бркајло, 23. maj 2016 15:17)

NVO botovi, kofu u ruke i izbacite mrak iz sobe.

kosmet

pre 7 godina

Hvala Valtere . Moje detinjstvo je bilo ispunjeno tvojim filmovima. Odavno vec nista nije isto i legende su sve na nebu . Do neke nove uloge, do nekog novog filma procice godine do nekog novog Bate .

Puskin

pre 7 godina

Sehen Sie diese stadt? Das ist Walter!

LEGENDARNI Valtere, vecna ti slava! Bila mi je cast da te upoznam i popricam sa tobom u tvojoj Bevandi.

nn

pre 7 godina

Bata Živojinović, najranija uspomena sa malog ekrana. 20h, radni dan, majka, otac, brat, ja ispred televizora, čekamo Srećne ljude i Aranđela Golubovića, ja 6-7 godina. Sa 16 izgubih brata, sa 22 oca. Nije meni Bata bio omiljeni glumac, ali jeste deo sećanja na neka lepa vremena. Neka mu je laka zemlja i slava mu.

Luka Albijanic

pre 7 godina

Dosao je i taj dan ... Pocivajte u miru , nikada vas necemo zaboraviti , zivecete vecno u nasim srcima , neka je laka zemlja , vecna slava i veliko Hvala na svemu Bato Legendo ! ...

miki

pre 7 godina

(EU Citizen, 23. maj 2016 11:44)

A ja mislim da ni ti necs jos dugo, toliki ego i tolika kolicina frustracija, ima da te ukopaju veoma brzo!

сеќавање

pre 7 godina

Се сеќавам на филмот Козара, Сутјеска, Неретва на сите тие битки ,бев дете тогаш во тоа време кога се прикажуваа тие филмови кај нас во Македонија.Јас плачев .Со почит кон врвните глумци .Почивај во мир.Вечна ти слава Valter

ten yard penalty

pre 7 godina

"prvo ccu malo da shetam...e'o,shetam...a onda cu da te...sve dok ti se ne vrati tetka iz Bosanske Krupe!...ti treba da znash da mi Srbi nismo nikakvi manijaci... ima da uzzivash i samo ima da vichesh TO..TO..TO!"......

Frank Gallagher

pre 7 godina

Svi mi odlazimo, takav je život. A Bata- za njega se treba radovati sto je nama takva legenda dosla. Vecno u našim srcima Valtere!

EU Citizen

pre 7 godina

O ovome bolje ništa, osim da počiva u miru, jer ne bih imao ništa specijalno lepo da kažem, ni u glumačkom, a još manje u ljudskom i političkom smislu.

PFC

pre 7 godina

Znao je sve da odglumi jer je u svim ulogama bio prirodan, od partizanskih filmova, onih estradnih tipa cao inspektore, urbanih/Kako je propao RnR/, majstori majstori... Svaka uloga je bila kao stvorena za njega. I sporednu ulogu je znao da je napravi glavnom. Neverovatan glumac.
Laka mu zemlja.

igor

pre 7 godina

Gledao sam jedan film kada glumi nekog alkoholicara na nekom splavu koji maltetira neke ljude,kako je to samo odglumeo!!!Prava Legenda!Ovakav glumac se vise neradja!

Marinero

pre 7 godina

Iskreno tužan zbog Batinog odlaska. Još jedna 'prava njuška', frajer i junak iz doba odrastanja u, za mnoge, formativnim 80im godinama prošlog stoljeća. Pa kome su se klinci divili - uz bok Johna Wayne-a, Clint-a Eastwood-a, možda i Bruce Lee-ja stoji i Bata sa Ljubišom, partizanski terminatori....

radzenzli HERCEG NOVI

pre 7 godina

Kazu da najveci umiru dva puta. Kad se upokoje i kad budu zaboravljeni. Ako je tako, Bato neces nikad umrijeti. Legende ne umiru

nik

pre 7 godina

Sram bre da vas bude, odmah okrecete na politiku.
Pa sta ako je podrzavao SPS? Nije bitno koliko godina imam i za koga glasam. Sto vam ne padne na pamet to sto je covek ostao veran tome sto je verovato bez obzira na sve. Jos citam komentare poput 'komunjara', pa sta? Covek je znao u sta veruje, nije isao tamo gde duva vetar posle svake smene vlasti!

Vecan si Bato kod nas dok se pustaju tvoji filmovi, a to ce se uvek desavat! Najveci glumac, najveci smeker!

Neka ti je laka zemlja!

vicko

pre 7 godina

vecna ti slava ljudino. apelujem na drzavne organe da neku veliku ulicu u beogradu nazovu po ovom velikom glumcu kao i bistu na nekom bitnom mestu u centru grada.

kurrizi

pre 7 godina

BATA HVALA TI za 50 godina sto si me razveselio sa tvojim ulogama. Nisi bio samo srpski glumac bio si Jugoslovenski glumac, tada sam i ja bio jugoslovenski gradjanin. Neka ti je lahka zemlja, veliki gubitak za ceo Balkan.

Tara

pre 7 godina

Otisao je i Bata Zivojinovic. Veliki glumac, raskosnog talenta, sinonim i jugoslovenske, i srpske kinematografije.Preselio se u legendu. Kada bi Srbija, koja je iznedrila mnoge velike glumce, imala svoju "stazu slavnih", poput one u Holivudu, Bata bi na njoj trebalo da ima svoju zvezdu, koja bi sijala vecnim sjajem...Tara.

Pogled

pre 7 godina

Ti i ne mozes da umres :-)

Zauvek ostajes ovde sa nama. Najveci kog smo imali ikada.

Za zivota legenda, a sada ikona.

Neka ti je vecna slava.

Struja neuspesni brejkdenser

pre 7 godina

Arandjele pozdravi Ostojica,Ozrena Soldatovica,Sofronija,baba Risku,Scekica,Dzordzina,Tintoreta...
Tuga nevidjena kakve su nas glumacke legende napustile.

Mili

pre 7 godina

Počivaj u miru legendo. Jedna od najupecatljivijih pojava na našoj filmskoj sceni. Maestralni glumac, igrao je najširi mogući dijapazon, gotovo da ne postoji uloga koja mu nije ležala. Bio je sklon prilagodjavanju, dajući svakom svom liku upecatljivost i jedinstvenost. Bez tebe naš film ne bi bio isti, hvala ti što si postojao. Nebeska kinematografija je od danas mnogo bogatija.

Aleksandar

pre 7 godina

Pored Dragana Nikolića, još jedna glumačka legenda napustila je ovaj svet. Ovo je vreme smrti. Neka ti je večna slava, legendo.

TABAK!!!

pre 7 godina

LEGENDA ce UVEK biti ZIVA BAS PRE NEKI DAN SAM na YouTube gledao SVE scene GOLUBOVIC PROTIV OSTOJICA :) !! A OVI STO LUPAJU MINUSE NEK UZIVAJU UZ SVOJ KOMP!!

BoomTras

pre 7 godina

Bato moj mili. Hvala ti za najlepse trenutke mog detinjstva, mog zivota. Hvala za svaki osmeh koji si mi poklonio I za svaki film koji sam bez daha odgledao. Sada su svi normalni I dobri ljudi sa prostora bivse Jugoslavije u suzama. Svi oni koji znaju sta su prave vrednosti I koji prepoznaju ljudske gromade. Batice moj, Partizanu nas, neka ti je vecna slava. Ziveces vecno u nasim srcima I pamticu te dok me bude. Hvala legendo.

Podgorica

pre 7 godina

Pocivaj u miru Veliki Bato!
Jedna od najvecih legendi jugoslovenskog glumista. Danilo Lazovic, Nikola Simic,Ruzica Sokic, Radmila Savicevic, Josif Tatic, Dragan Nikolic, Bata Zivojinovic, uz cije sam filmove i serije odrastao, su otisli. Mladi glumci koji dolaze su nedostojni njihovih prethodnika.
Od velikih legendi ostao samo jos Milan Gutovic, ne daj se Lane!

Aleksandar I

pre 7 godina

Razmisljam da se uradi peticija i da se u nekom delu Beograda, napravi spomen park nasim glumcima ne znam ni sam pa svi smo odrastali uz njihove gilmove i serije...

princ rima

pre 7 godina

bata zivojinovic..licno za mene najbolji srpski glumac svih vremena..legenda...zao mi je kao da je umro neko moj iz moje porodice,ali bata je i bio deo svih nas,clan svih porodica...neka se cuvaju zle sile - stize valter...

Predrag

pre 7 godina

Porodici Živojinović iskreno saučešće a njemu neka Bog podari večni mir i rajsko naselje. Gotovo da nema dana kada ne citiriam neku njegovu rečenicu iz filmova u kojima je igrao. Legenda će uvek živeti.

DJ

pre 7 godina

Pocivaj u miru, Bato... :-(
Nadam se da su minusi kojih ima na ovakvu vest samo produkt skrolovanja preko telefona pa slucajno da se desi, inace sve drugo je sramota..

milanrakic

pre 7 godina

UMRO JE VELIKI BATA, VELIKI JUGOSLOVEN, SRBIN I SUMADINAC, OSLEDNJI DEO JUGOSLAVIJE, MOJE OTADZBINE U MENI! NIKADA VISE SLICNIH GLUMACA NECE BITI. OTISAO JE U LEGENDU, GDE JE I MESTO LEGENDI! ZAUVEK SLAVA MU!

bdpfc

pre 7 godina

Halo taxi,Ćao inspektore,Bolji Život Macola,Žikine dinastije Dr Nedeljković,Lepa Sela Lepo Gore,Srećni ljudi Arandjel Golubović i Antologijska uloga Otac Makarije Čudotvorac Čudo Nevidjeno.Da počiva u miru i hvala na svemu.

Valjevac

pre 7 godina

Ponekad pomislim da je Sveti Petar namislio da snimi gore neki ratni mega spektakl..bar prema glumackoj podeli sudeci.
Moj utisak o nasem Bati je...Talenat..sirovi Talenat..u Venecuelansku sapunicu da si ga poslao..dominirao bi.
Kao onda kad smo ga vec navikli gledati kao partizana,komesara,komandanta..
a onda ..Tras...Bata..Cetnik..Oficir, sa sve dolamom preko ramena,momkom sto poliva vodu,pogledom preko noza i zalogaja.
Neko je vec pomenuo...savrsenstvo u 5 minuta.
Zbogom.. i hvala..Velimire.

Mica Miconi i Maca Iz Uzica

pre 7 godina

Ja sam ga obozavao kao klinac gledati u filmu "Mala pljacka vlaka" kad je glumio Todora Strašnog. Mnoge dijaloge znam i sad napamet.

Бананамен

pre 7 godina

Очекивало се али опет греота велики глумац толико различитих улога а свака је остала упечатљива... Какав је човек био не знам али нисам чуо да је неко рекао нешто лоше приватно о њему. Свака част за лествицу коју је свима поставио баш високо. Нека му је лака земља . Амин

Kosmajac

pre 7 godina

Bata veliki junak nasih zivota. Slavljen i osporavan, ali covek koje je obelezio eru. Veliki dramski glumac (Tri, Breza, Skupljaci perja) i jos bolji komicar (Balkan ekspres, U raljama zivota...) Oni koji ga znaju kazu da je bio urnbesno duhovit covek. Hvala za sve!

Dag Kristi

pre 7 godina

Pocivaj u miru,legendo,hvala ti za sve!I kada si smajserom "ubijao" Nemce,i kada si kao gos'n Macola izmamljivao osmeh na moje lice...

djoshha

pre 7 godina

Polako nas sve legende napustaju, vrlo verovatno se takvi glumci vise nece pojaviti... Iskreno saucesce porodici. Kad sam procitao ovu vest, ponadao sam se da je opet neka dezinformacija koja se prosirila medijima, ali nazalost nije, bas odvratan pocetak dana.. Na nama je samo da prepricavamo kakav je glumac(citajte u mnozini) postojao nekada da buduce generacije postanu opet svesne pravih vrednosti..

Данијел

pre 7 godina

Заиста легенда филма, ниједан ex yu глумац није глумио у толико филмова.
Нека Господ упокоји душу његову.

Dzi Dovla

pre 7 godina

Bio je jednom u mom kraju, pričao je da najviše voli da ode na selo, peče rakiju i uživa, jedan čovek ga je uporno pitao gde je to selo i kako se zove...A Bata mu je šaljivo odgovorio: Jeste, da ti kažem pa da dođeš... Počivaj u miru legendo. Hvala ti za sve.

SSUUUU

pre 7 godina

+1-1=0
Kažu, rodiš se, umreš, kao da te nije ni bilo. Srećom pa ostane trag za uspešnim ljudima, duboko upisan u istoriji i srcima koja još kucaju. Pocivaj u miru legendi!

Kaiim

pre 7 godina

Pocivaj u miru legendo. Nase babe i djedovi, nasi roditelji, mi sami, nasi sinovi... i mnogi posle nas te nikada nece zaboraviti. Najiskrenije saucesce porodici... ovo je veliki gubitak za sve nas. Bato legendo, poslednji bardu srpske kinematografije...

dragon

pre 7 godina

Dosao je i taj dan da se oprostimo i od tebe, veliki covjece! Postao si i ostaces veliki dio nas i nastavices zivjeti kroz svoje filmove i velike uloge. Gospod neka ti podari vjecni mir!

Bocko

pre 7 godina

Ko misli da Bata nije bio veliki glumac neka pogleda film povratak od,naravno Z. Pavlovica.A ako ni to nije dovoljno neka nadje izjavu Radeta Serbedzije o tome ko je uz pokojnog Pavleta Vujisica najveci glumac u regionu.Rade se valjda razume.Saucesce.

Prometej

pre 7 godina

Sa ovim covekpm odlazi jedna epoha.

On je bio temelj. On. Iz tog tla je sve izniklo, naraslo, postalo... inistalo. Svi. Iz Batinog koraka je poceo taj put.

Znam da jednom morao doci i taj dan. Ne mogu da verujem, ne mogu... da ga vise nema.

Hodajuci sarm, smeker naseg srpskog kalibra i formata... taj osmeh, pogled... sa kojom lakocom je on nosio i ozivljavao uloge i karaktere.


Zauvek...ZAUVEK ces ti biti sa nama. Ti si neponovljiv. I to znaju svi koji su pratili tvoju karijerijeru.

Neka ti je vecna slava... I hvala.


Zbogom,legendo, nase zemlje i svih naroda koji su te voleli.

ogledalo

pre 7 godina

Rade@
Sa B. Dvornnikom, koji ga je onoliko zvao da dodje da ga vidi pred smrt, je imao prilike da se pozdravi. Ali ga je samo lozio da ce doci dok ovaj nije umro. Srpska "superiornost" na delu. Folirant.

Siniša Milosavljević

pre 7 godina

I John Wayne je imao tvrd politički stav koji se nije svidjao baš svima ali to ga ništa ne degradira kao glumca...bar u mojim očima. Bato,bio si naš John Wayne...Jugoslovenski...Balkanski....Evroazijski... a glumac? glumac... je glumac...je glumac....

Marina

pre 7 godina

Dovidjenja Bato, na nekom drugom mestu... pridruzila se legendama odnedavno gore dobra ekipa Bora Todorovic, NIkola Simic, Dragan Nikolic... Odlaze veliki i ostaju da traju na filmskom platnu, u secanjima na pozorisne predstave i nasim srcima.
Zbogom legendo!

DTG@

pre 7 godina

I sta sad ima da se kaze :(!

Hvala ti legendo! Hvala sto si postojao, hvala sto si nam podario toliko lepih i ne zaboravnih trenutaka, hvala za sve.....,
Pocivaj u miru predivni smekeru!

Ko bi rek'o cuda da se dese

pre 7 godina

Ne znam sta bih napisao,bojim se da nisam dovoljno dorastao da pisem nesto veliko o ovakoj licnosti?! Najvise sto mogu jeste da mu pozelim laku zemlju i da mu zahvalim na svemu onome sto je cinio u nasoj kinematografiji!!!!LEGENDA!!!

Privremene mere

pre 7 godina

U poslednje dve decenije, praktično od početka višepartijskog života u Srbiji, nekoliko puta je biran za poslanika u Narodnoj skupštini Srbije kao član SPS-a.

Narod kaze "o, pokojniku sve najbolje" ali poslednje dve deceniju kao poslanika i politicara mu nece sluziti na cast posebno ne u bivsim republikama i Kosovu.

тамоНеко

pre 7 godina

Шта се дешава са овом годином? Још једна легенда нас је напустила...


Почивај у миру, ЛЕГЕНДО!

doktor

pre 7 godina

Iako znas da ce se ovo desiti zbog njegove satrosti,nikad nisi spreman da cujes i prihvatis ovu vest... Jednostavno bio je NAJVECI glumac na Balkanu.. Toliko je toga uradio da ce biti uvek snama.. Njegova dela su besmrtna!

zli

pre 7 godina

Nema Beograd dovoljno lepu i veliku ulicu da se ponosi tvojim imenom.
Privilegija je bila biti tvoj sugradjanin.
Odmori se od svega dragi Bato

igor B.

pre 7 godina

Najcesce bih napisao nekoliko recenica o ovakvim tuznim vestima. Sada ih nemam. Dovoljno ce biti par reci - umro je najveci.
Nestao je nekakav cudan, neracionalan osecaj sigurnosti koji je pocivao na znanju da je takav umetnik jos tu, nedaleko od vas.
Pocivajte u miru, dragi, dobri Bato.

kimi9

pre 7 godina

Jako sam tužan. Detinjstvo mnogih generacija je prošlo gledajući Velikog Batu na malim ekranima. Počivajte u miru gospodine Bato.

natalija

pre 7 godina

Neko reče da su Batu: "iskoristile stranke na vlasti "! Da li?
Ako ti nećeš teško da bi one mogle da te "iskoriste". Bila je to simbioza. A inače Bata je bio jedan od omiljenih Titovih glumaca. Tito je bio zaljubljenik u film, i smatrao je da pomoću filma može da propagira komunističku YU. Odrešo je kasu. Ali nama kadrova, sve što je bilo iz kraljevine građansko uklonjeno je kao reakcionarno. Tako je suđeno mnogima pa i Žanki Stokić za veleizdaju...uklonjena je iz pozorišta, kao popravnu meru dobila je da "čisti ulice u Beogradu"! A evo kako je posle bilo. U jednom interviju koji je dao Branko Bauver (reditelj) je kazao otprilike sledeće: pošto je u partizanima bio zadužen za kulturu stalno je uz sebe nosio foto aparat...kada se rat završio "politčki komesari" ga zovu da snima film. A on im kaže, kako da snimam (i režiram) pa ja u životu nisam video (držao) kameru...sve što od tehnike znam vezano je za "foto aparat"... Ama kažu mu "komesari" nema veze od sutra ćeš se ti baviti režijom "partija ti daje taj zadatak", a "ti ga odbi ako smeš"! Tako je bilo i u svim drugim strukama....zato u Srbiji 1989 nije "pao Berlinski zid" evo ga još uvek do dana današnjeg! Srbija nije imala ni Havela ni svoga Leh Valensu u njoj se "primilo" "zacario" laicizam, amaterizam...pa sada svi vide (posle 4 samoubilačka rata) da smo bili i ostali "džava u pokušaju". Naravno da taj pokušaj nije mogao uspeti (pa ne mislite valjda da laici i amateri, neznalice mogu da stvore nešto stabilno i trajno)!

Sotir Milivojevic

pre 7 godina

Zbogom legendo. Jedan od nasih najvecih glumaca svih vremena. Rekorder po broju snimljenih filmova. Jeste tu bilo i bezvrednih filmova, ali njegove su uloge po pravilu bile odlicne. Od partizanckih, pogledajte film "Tren". Film je zanemaren i skrajnut, iako je fenomenalan.

Tuzna

pre 7 godina

Zbogom Bato i da znaš ti si jedini kome nismo ni SPS (koji pomenuse u tekstu) zamerili. Prevarili te mangupi da su naslednici onih tvojih filmskih partizana... A ti, kao i svi glumci večito dete, pao na foru...
Imao si zaista lep zivot, kako onaj privatni tako i poslovni, mada glumu ne volim da zovem poslom. To je pre dar od Boga i način zivota. Ti si ga lepo odziveo. Saučešće porodici i radujte se što ste ga imali za deku, oca i supruga. Gledati ga u 300 uloga, i kada ga nema, mora da je veliko bogatstvo. Neka počiva u miru.

Anonymous

pre 7 godina

Vecna slava legendo.Zauvek ces ziveti u nasim srcima.Drago mi je i srecan sam sto sam mojim zivotom uhvatio i deo tvog i to u punoj snazi... Vlada 1975

Maja

pre 7 godina

Mnogo me je rastuzila ova vest, kao da mi je umro clan porodice, odrasla sam uz Batu! Pocivaj u miru, dragi Bato, ziveces vecno kroz tvoja dela!

vatreni partizanovac

pre 7 godina

Juga je imala stvarno fantasticnih glumaca, ali je za mene Gvozden najveci i pojam za glumu i film uopste jos od malena pocivaj u miru legendo

Bizmark

pre 7 godina

Ova godina je jedna od najtužnijih...sada i Bata Živojinović.
Neka mu je večna slava i HVALA za sve što je uradio za nas i za ovu zemlju.
Siguran sam da je sada medju andjelima.
Porodici nadublje saosećanje.
Hvala do neba.

Boske

pre 7 godina

Niko iz plejade nasih glumackih velikana, dakle u toj nevjerovatnoj konkurenciji, gdje je skoro nemoguce odluciti ko je veci i bolji, nije ostvario toliko razlicitih uloga. A nijedna od njih nije odigrana bar malo slabije od briljantnog. I niko nije pobio toliko Svaba. I mozda bas zato, niko nije toliko gledan i obozavan u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu. I malo je rekorda i priznanja koje nije oborio i uzeo. I opet je malo ko bio skromniji, obicniji i prizemniji od naseg Bate Velicanstvenog.

Pokoj ti dusi, lafcino!

igor

pre 7 godina

Мој Космајац!Вечна ти слава Бато легендо.Воли те твоја Кораћица и твој Младеновац.

miletrans

pre 7 godina

Cetnicki porucnik je postavio poslednju zasedu Prletu i Ministru Jovicu i u tigrastom donjem vesu otisao kod Stefice Cvek da je... Pocivaj u miru GLUMCINO!

iggy_cro

pre 7 godina

I tako ode nam Bata na bolji svijet medju ostale velikane...pocivao u miru legendo mnogih generacija...proslih/sadasnjih/buducih...Bile su mnoge legendarne uloge koje sam najvise volio da gledam jos od osnovne skole pa sve do danas...Macola,dr. Nedeljkovic,Boki, i Sotir su mi najdraze njegove uloge...i meni omiljena kompletna scena

https://www.youtube.com/watch?v=Glg5KNwr7z4

Lexx_nl

pre 7 godina

Почивај у миру Валтере. Већег глумца нисмо имали, а имали смо много одличних.
Нека ти је вјечна слава и хвала.

Jovan

pre 7 godina

Neka mu je pokoj dusi.
Ako cemo pravo, bio je prosecanglumac koji ce biti zapamcen po skurilnim partizanskim filmovima.
Saucesce porodici.

D.P.

pre 7 godina

Slava mu! Isto tako je umro i moj otac. Prvo moždani udar pa poboljšanje a onda drugi udar i kraj! To je kao neko pravilo! Laka im crna zemlja i spokoj duši.

Milica

pre 7 godina

Bato nek ti je vecna slava i hvala ti na nezaboravnom uzivanju u tvojim filmovima.Ti si bio i bices car jugoslovenske kinematografije! Hvala ti za sve!

CKM

pre 7 godina

Kao da mi je umro rođak, ceo život odrastah sa Batom. Jednostavno, postao je svima rod. Sad će da zasmejava ekipu na nebu. Počivaj u miru dok joj ne dođe tetka iz Bosanske Krupe...

2+2=5

pre 7 godina

када глупи сценариј и улога постану Велики. То сте били, почивајте у миру.

SAŠA FRANKFURT

pre 7 godina

Bato neka ti je vecni mir i laka zemlja, i ti nam ode ali samo onako fizicki! Ti ceš i dalje ziveti u nama kroz tvoje likove i dela!! Poslednji pozdrav Valtere!!

Martin

pre 7 godina

Nek ti je vecna slava Bato ljudina si bio i ostaces,mnogima si idol bio i bices,na tvojim delima smo mnogi odrasli i tako te zavoleli, tako da ja od tebe se oprastati necu, samo cu reci slava ti i tamo negde gore odlazis u velikom drustvu ljudi koji su nama promenili jednu epohu u nasim zivotima i neces biti zaboravljen dok postojimo!!!!

EU Citizen

pre 7 godina

O ovome bolje ništa, osim da počiva u miru, jer ne bih imao ništa specijalno lepo da kažem, ni u glumačkom, a još manje u ljudskom i političkom smislu.

ogledalo

pre 7 godina

Rade@
Sa B. Dvornnikom, koji ga je onoliko zvao da dodje da ga vidi pred smrt, je imao prilike da se pozdravi. Ali ga je samo lozio da ce doci dok ovaj nije umro. Srpska "superiornost" na delu. Folirant.

Privremene mere

pre 7 godina

U poslednje dve decenije, praktično od početka višepartijskog života u Srbiji, nekoliko puta je biran za poslanika u Narodnoj skupštini Srbije kao član SPS-a.

Narod kaze "o, pokojniku sve najbolje" ali poslednje dve deceniju kao poslanika i politicara mu nece sluziti na cast posebno ne u bivsim republikama i Kosovu.

Jovan

pre 7 godina

Neka mu je pokoj dusi.
Ako cemo pravo, bio je prosecanglumac koji ce biti zapamcen po skurilnim partizanskim filmovima.
Saucesce porodici.

Dikh tu kava

pre 7 godina

Iako je to opšte prihvaćen model, ne bih RIP-ovao po internetu, jer sam uveren da je to neukusno i besmisleno. Mogu samo da kažem da sam izrazito rastužen ovom vešću, posebno što se smatram više delom ovakvih glumačkih velikana, nego ovih novih zafolovanih tviteraša i zvezda instagrama. Skoro da nam više niko od Glumaca nije preostao. Realno je pravi trenutak da se FDU zatvori, i da živimo od uspomena, pošto od početka devedesetih ovde filma više nema. Kakva Glumčina je čovek bio..

natalija

pre 7 godina

Neko reče da su Batu: "iskoristile stranke na vlasti "! Da li?
Ako ti nećeš teško da bi one mogle da te "iskoriste". Bila je to simbioza. A inače Bata je bio jedan od omiljenih Titovih glumaca. Tito je bio zaljubljenik u film, i smatrao je da pomoću filma može da propagira komunističku YU. Odrešo je kasu. Ali nama kadrova, sve što je bilo iz kraljevine građansko uklonjeno je kao reakcionarno. Tako je suđeno mnogima pa i Žanki Stokić za veleizdaju...uklonjena je iz pozorišta, kao popravnu meru dobila je da "čisti ulice u Beogradu"! A evo kako je posle bilo. U jednom interviju koji je dao Branko Bauver (reditelj) je kazao otprilike sledeće: pošto je u partizanima bio zadužen za kulturu stalno je uz sebe nosio foto aparat...kada se rat završio "politčki komesari" ga zovu da snima film. A on im kaže, kako da snimam (i režiram) pa ja u životu nisam video (držao) kameru...sve što od tehnike znam vezano je za "foto aparat"... Ama kažu mu "komesari" nema veze od sutra ćeš se ti baviti režijom "partija ti daje taj zadatak", a "ti ga odbi ako smeš"! Tako je bilo i u svim drugim strukama....zato u Srbiji 1989 nije "pao Berlinski zid" evo ga još uvek do dana današnjeg! Srbija nije imala ni Havela ni svoga Leh Valensu u njoj se "primilo" "zacario" laicizam, amaterizam...pa sada svi vide (posle 4 samoubilačka rata) da smo bili i ostali "džava u pokušaju". Naravno da taj pokušaj nije mogao uspeti (pa ne mislite valjda da laici i amateri, neznalice mogu da stvore nešto stabilno i trajno)!

ПравимоПроблем

pre 7 godina

Један од највећих икада,не само као глумац и уметник већ као човек стаје раме уз раме са највећим личностима наше историје,хвала Бато за све лепо што си нам пружио у животу.Нека ти је вечна слава и хвала легендо.

skoks

pre 7 godina

@EU Citizen
more kako te nije sramota balavcu jedan!? EU Citizen!? Nisi ti vidio EU, pitanje jesi li i beogradski pasaluk ocima vidio!
Mrtvog covjeka pljujes, bolje nadji zivot a ne pisi gluposti na svaku vijest na portalu!

Rade

pre 7 godina

E moj Bato,sada možeš končno da popiješ koju da svoji drugom Borisom Dvornikom i da popričate u miru.Slovenija se te najviše seča po Valteru i naravno sa Sutjeske.Hvala što si mi lepo dočarao kako SU se borili i žrtvovali naši Partizani.N Eka ti je laka zemlja.

oberin martel

pre 7 godina

O ovome bolje ništa, osim da počiva u miru, jer ne bih imao ništa specijalno lepo da kažem, ni u glumačkom, a još manje u ljudskom i političkom smislu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (EU Citizen, 23. maj 2016 11:44)

Drago mi je što je bukvalno 99% komentara potpuno suprotno od gore navedenog. To samo pokazuje kakva je legenda, glumac čovek bio Bata Žvojinović. Počivaj u miru Veliki Bato. Legendo moje mladosti.

Jabučilo

pre 7 godina

O pokojniku sve najlepse. 
Ipak, treba pomenuti i politicku karijeru Bate.
(Жнила Бркајло, 23. maj 2016 15:17)

Kad već pominješ, a ne moraš baš danas da pominješ, ne zaboravi da je i tu ostao dosledan.
Slava mu!

Lukas aus Agram

pre 7 godina

Meni je bio najjači kad je u Brezi glumio Zagorca!
Za one koji ne znaju, a moguće je da dosta Srba ne zna, Zagorje je od Zagreba sjeverno iza planine, Tito je rođen u Zagorju. Zagrepčani ne mogu baš samo tako taj dijalekt imitirati ali zato je Bata mogao!

brax

pre 7 godina

ja kao Albanac odrastao sa njegovim flimovima, Bata je bio legenda kao glumac i kao covek,neka ti je laka Zemlja!dok ovo pisem suze su mi tekle:(

Pogled

pre 7 godina

Ti i ne mozes da umres :-)

Zauvek ostajes ovde sa nama. Najveci kog smo imali ikada.

Za zivota legenda, a sada ikona.

Neka ti je vecna slava.

Ante

pre 7 godina

Veliki pozdrav velikom glumcu, znam da ce vecina mojih danas pricati price jer ovdje u Hr je bar dvije trećine ljudi puno mrznje ali ipak jedna trecina Hrvata u njoj sam i ja danas iskazuje poštivanje velikom umjetniku. Pocivaj u miru, sućut obitelji.

Vladan R

pre 7 godina

@ EU citizen

Nikako nisam mogao da verujem, citajuci prethodne kometare, da neko ko se tako potpisuje, moze da ima komentare, u tolikoj meri ispunjene mrznjom i netolerancijom, i na sta i koga me isti asociraju. Nakon ovog komentara, sam konacno shvatio da je potpis laz, a da me stavovi definitivno podsecaju na fasisticke.

bata

pre 7 godina

O pokojniku sve najlepse. Ipak, treba pomenuti i politicku karijeru Bate.
(Жнила Бркајло, 23. maj 2016 15:17)

NVO botovi, kofu u ruke i izbacite mrak iz sobe.

Podgorica

pre 7 godina

Pocivaj u miru Veliki Bato!
Jedna od najvecih legendi jugoslovenskog glumista. Danilo Lazovic, Nikola Simic,Ruzica Sokic, Radmila Savicevic, Josif Tatic, Dragan Nikolic, Bata Zivojinovic, uz cije sam filmove i serije odrastao, su otisli. Mladi glumci koji dolaze su nedostojni njihovih prethodnika.
Od velikih legendi ostao samo jos Milan Gutovic, ne daj se Lane!

igor

pre 7 godina

Gledao sam jedan film kada glumi nekog alkoholicara na nekom splavu koji maltetira neke ljude,kako je to samo odglumeo!!!Prava Legenda!Ovakav glumac se vise neradja!

nik

pre 7 godina

Sram bre da vas bude, odmah okrecete na politiku.
Pa sta ako je podrzavao SPS? Nije bitno koliko godina imam i za koga glasam. Sto vam ne padne na pamet to sto je covek ostao veran tome sto je verovato bez obzira na sve. Jos citam komentare poput 'komunjara', pa sta? Covek je znao u sta veruje, nije isao tamo gde duva vetar posle svake smene vlasti!

Vecan si Bato kod nas dok se pustaju tvoji filmovi, a to ce se uvek desavat! Najveci glumac, najveci smeker!

Neka ti je laka zemlja!

kremenko

pre 7 godina

Placem,suze same teku
Heroj mog djetinstva
Da ih barem moja i danasnja djeca imaju.
Pocivaj u miru Bozijem i neka ti je laka zemlja.

Emir iz Sarajeva

Vladimir Rolovic

pre 7 godina

Rodjen sam 1964 i mislim da necu preterati ako kazem da je za moju generaciju Bata bio kao svi Marvelovi heroji zajedno, i Konan i Srebrni Letac i Gvozdeni Covek,...
Slava ti.

Rolo Tomazi

pre 7 godina

Sta reci sem legenda,tesko je pobrojati sve uloge.Od ozbiljnih uloga tu je uloga u filmu Tren a od komedija otac Makarije,Macola,Arandjel.Pocivaj u miru legendo .

Београђанин

pre 7 godina

ХВАЛА НА СВИМ УЛОГАМА КОЈЕ СИ НАМ ДАО. ПОНОСАН САМ И СРЕЋАН ШТО САМ УЖИВАО У ЗЛАТНОМ ДОБУ НАШЕГ ФИЛМА, КОЈЕГ СИ ТИ ДРАГИ БАТО БИО ЈЕДНА ОД ВЕЛИКИХ ЗВЕЗДА, МОЖДА И НАЈВЕЋА.

ИАКО ЋЕМО ТВОЈЕ ФИЛМОВЕ И ЛИКОВЕ ГЛЕДАТИ ДОК СМО ЖИВИ, ВОЛЕО БИХ, ВЕРУЈЕМ ЗАЈЕДНО СА МИЛИОНИМА ДРУГИХ, ДА ТЕ НЕГДЕ И НЕКАД У ВЕЧНОСТИ ПОНОВО ГЛЕДАМ УЖИВО, ЗАЈЕДНО СА ОСТАЛИМ СЈАЈНИМ НАШИМ ГЛУМЦИМА КОЈИ НАМ НЕДОСТАЈУ И СА МАЛОБРОЈНИМ ЖИВИМ ПРЕОСТАЛИМ, ЈЕДИНИМ ПРАВИМ И ТРАЈНИМ ЗВЕЗДАМА НАШЕГ НАРОДА.

ЗАТО ЛАФЧИНО, ДА СЕ НЕ ЉУБИМО...

Nikola

pre 7 godina

Bio statista u jednoj seriji gde je glumeo, u hotelu svi mi natrpani u jednu sobu, 6 ujutru,cekamo pocetak, razgalamili se i u jednom momentu ulazi jedan lik i kaze ''jel znate da je Bata Živojinović u susednoj sobi? Jel 'ocete da upadne ovde da vas strelja!'' Plakali smo svi od smeha pola sata! Počivaju u miru legendo!

mile1970

pre 7 godina

Ima li kraja ovoj 2016?Polako uzima sve sto je vredelo u ovoj napacenoj zemlji.Imao sam tu cast da upoznam ovog velikog glumca i velikog coveka,bio je sasvim prirodan kao da nije vec tada bio legenda.Da se ne ljubimo Valter i pozdravi nam Gagu,Boru,Ljubu,Batu i naravno tvog Borisa.Neka ti je laka ova nasa teska Srpska zemlja.Pocivaj u miru.Smrt nije kraj za legende kakva si ti bio.Ziveces vecno u nasim srcima

miki

pre 7 godina

(EU Citizen, 23. maj 2016 11:44)

A ja mislim da ni ti necs jos dugo, toliki ego i tolika kolicina frustracija, ima da te ukopaju veoma brzo!

Proud Bangladeshi citizen

pre 7 godina

@EU Citizen

Od gomile besmislenih autošovinističkih komentara koje ostavljaš na ovom forumu, ovaj je dotakao samo ljudsko i moralno dno. On će bar po nečemu ostati upamćen za razliku od raznih pobegulja koje iz dalekih uređenih država, a za njih ipak tuđina, morališu i dele lekcije ljudima koji su ostali ovde da žive, kako da se ponašaju i kako da razmišljaju, postavljajući sebe kao neke vrhunske moralne (a u stvari lažne) autoritete.

bojan

pre 7 godina

Je l' ima neko stariji po činu od vas? Nema! Ostali smo samo ja i gomila ovih vucibatina. Sta reci vise, nego najvecih 5 minuta nase kinematografije!

Jovancha

pre 7 godina

Bata Titu: pa lepo ste ovo ovde na Brionima napravili druze Tito
Tito Bati: nije ovo moje, ovo je narodno
Bata Titu: stvarno? znaci moja Lula i ja mozemo slobodno ovde dogodine na letovanje?
Legenda ode. Nema sta.

Milos, PG

pre 7 godina

Napusti nas i Bata, na prostorima ex yu prakticno nema dobrog filma od 2000-e godine. Mladi glumci nisu ni blizu ovih koji polako svi odlaze.
Zbogom Valtere, Nikola, Muselime, Milutine Rakocevicu, Makarije, doktore Nedeljkovicu, komandire Milanovicu, Sotire Milivojevicu, Srbine Hamzo, Mrgude, Gvozdene, ujka Zivota, pope Nicifore.
Posebno zbogom Arandjele Golubovicu, Srecni ljuci, serija uz koju sa rastao.
Veliko zbogom Veliki Bato, nikad te necemo zaboraviti! Pocivaj u miru.

kurrizi

pre 7 godina

BATA HVALA TI za 50 godina sto si me razveselio sa tvojim ulogama. Nisi bio samo srpski glumac bio si Jugoslovenski glumac, tada sam i ja bio jugoslovenski gradjanin. Neka ti je lahka zemlja, veliki gubitak za ceo Balkan.

TABAK!!!

pre 7 godina

LEGENDA ce UVEK biti ZIVA BAS PRE NEKI DAN SAM na YouTube gledao SVE scene GOLUBOVIC PROTIV OSTOJICA :) !! A OVI STO LUPAJU MINUSE NEK UZIVAJU UZ SVOJ KOMP!!

Mica Miconi i Maca Iz Uzica

pre 7 godina

Ja sam ga obozavao kao klinac gledati u filmu "Mala pljacka vlaka" kad je glumio Todora Strašnog. Mnoge dijaloge znam i sad napamet.

mario

pre 7 godina

Pokoj mu duši.
Iz Hrvatske sam, ali on mi je jedan od najomiljenijih glumaca ikada. Uz Pavla Vujsića, Miodraga Petrovića-Čkalju, Mikija Manojlovića..Legenda Jugoslavenskog filma i serija.
drago mi je da se pred kraj života pomirio s pokojnim Borisom Dvornikom. Glupo je i žalosno da su ratovi i politika posvađali takve prijatelje, filmova poput onih u kojem su oni glumili neće biti nikad više.

bdpfc

pre 7 godina

Halo taxi,Ćao inspektore,Bolji Život Macola,Žikine dinastije Dr Nedeljković,Lepa Sela Lepo Gore,Srećni ljudi Arandjel Golubović i Antologijska uloga Otac Makarije Čudotvorac Čudo Nevidjeno.Da počiva u miru i hvala na svemu.

DJ

pre 7 godina

Pocivaj u miru, Bato... :-(
Nadam se da su minusi kojih ima na ovakvu vest samo produkt skrolovanja preko telefona pa slucajno da se desi, inace sve drugo je sramota..

Luka Albijanic

pre 7 godina

Dosao je i taj dan ... Pocivajte u miru , nikada vas necemo zaboraviti , zivecete vecno u nasim srcima , neka je laka zemlja , vecna slava i veliko Hvala na svemu Bato Legendo ! ...

Dzi Dovla

pre 7 godina

Bio je jednom u mom kraju, pričao je da najviše voli da ode na selo, peče rakiju i uživa, jedan čovek ga je uporno pitao gde je to selo i kako se zove...A Bata mu je šaljivo odgovorio: Jeste, da ti kažem pa da dođeš... Počivaj u miru legendo. Hvala ti za sve.

doktor

pre 7 godina

Iako znas da ce se ovo desiti zbog njegove satrosti,nikad nisi spreman da cujes i prihvatis ovu vest... Jednostavno bio je NAJVECI glumac na Balkanu.. Toliko je toga uradio da ce biti uvek snama.. Njegova dela su besmrtna!

ten yard penalty

pre 7 godina

"prvo ccu malo da shetam...e'o,shetam...a onda cu da te...sve dok ti se ne vrati tetka iz Bosanske Krupe!...ti treba da znash da mi Srbi nismo nikakvi manijaci... ima da uzzivash i samo ima da vichesh TO..TO..TO!"......

Dex

pre 7 godina

Bato pozdravi Gagu, Batu, Boru, Miju, Gidru, Paju i Jareta, Oliveru, Radmilu, Taska i sve ostale.... Casica soka - od rajskih gnjilih sljiva - u vase ime!!

Kaiim

pre 7 godina

Pocivaj u miru legendo. Nase babe i djedovi, nasi roditelji, mi sami, nasi sinovi... i mnogi posle nas te nikada nece zaboraviti. Najiskrenije saucesce porodici... ovo je veliki gubitak za sve nas. Bato legendo, poslednji bardu srpske kinematografije...

Tara

pre 7 godina

Otisao je i Bata Zivojinovic. Veliki glumac, raskosnog talenta, sinonim i jugoslovenske, i srpske kinematografije.Preselio se u legendu. Kada bi Srbija, koja je iznedrila mnoge velike glumce, imala svoju "stazu slavnih", poput one u Holivudu, Bata bi na njoj trebalo da ima svoju zvezdu, koja bi sijala vecnim sjajem...Tara.

Lexx_nl

pre 7 godina

Почивај у миру Валтере. Већег глумца нисмо имали, а имали смо много одличних.
Нека ти је вјечна слава и хвала.

igor B.

pre 7 godina

Najcesce bih napisao nekoliko recenica o ovakvim tuznim vestima. Sada ih nemam. Dovoljno ce biti par reci - umro je najveci.
Nestao je nekakav cudan, neracionalan osecaj sigurnosti koji je pocivao na znanju da je takav umetnik jos tu, nedaleko od vas.
Pocivajte u miru, dragi, dobri Bato.

dragon

pre 7 godina

Dosao je i taj dan da se oprostimo i od tebe, veliki covjece! Postao si i ostaces veliki dio nas i nastavices zivjeti kroz svoje filmove i velike uloge. Gospod neka ti podari vjecni mir!

Puskin

pre 7 godina

Sehen Sie diese stadt? Das ist Walter!

LEGENDARNI Valtere, vecna ti slava! Bila mi je cast da te upoznam i popricam sa tobom u tvojoj Bevandi.

Struja neuspesni brejkdenser

pre 7 godina

Arandjele pozdravi Ostojica,Ozrena Soldatovica,Sofronija,baba Risku,Scekica,Dzordzina,Tintoreta...
Tuga nevidjena kakve su nas glumacke legende napustile.

SSUUUU

pre 7 godina

+1-1=0
Kažu, rodiš se, umreš, kao da te nije ni bilo. Srećom pa ostane trag za uspešnim ljudima, duboko upisan u istoriji i srcima koja još kucaju. Pocivaj u miru legendi!

vicko

pre 7 godina

vecna ti slava ljudino. apelujem na drzavne organe da neku veliku ulicu u beogradu nazovu po ovom velikom glumcu kao i bistu na nekom bitnom mestu u centru grada.

Milica

pre 7 godina

Bato nek ti je vecna slava i hvala ti na nezaboravnom uzivanju u tvojim filmovima.Ti si bio i bices car jugoslovenske kinematografije! Hvala ti za sve!

radzenzli HERCEG NOVI

pre 7 godina

Kazu da najveci umiru dva puta. Kad se upokoje i kad budu zaboravljeni. Ako je tako, Bato neces nikad umrijeti. Legende ne umiru

Mili

pre 7 godina

Počivaj u miru legendo. Jedna od najupecatljivijih pojava na našoj filmskoj sceni. Maestralni glumac, igrao je najširi mogući dijapazon, gotovo da ne postoji uloga koja mu nije ležala. Bio je sklon prilagodjavanju, dajući svakom svom liku upecatljivost i jedinstvenost. Bez tebe naš film ne bi bio isti, hvala ti što si postojao. Nebeska kinematografija je od danas mnogo bogatija.

Sotir Milivojevic

pre 7 godina

Zbogom legendo. Jedan od nasih najvecih glumaca svih vremena. Rekorder po broju snimljenih filmova. Jeste tu bilo i bezvrednih filmova, ali njegove su uloge po pravilu bile odlicne. Od partizanckih, pogledajte film "Tren". Film je zanemaren i skrajnut, iako je fenomenalan.

vatreni partizanovac

pre 7 godina

Juga je imala stvarno fantasticnih glumaca, ali je za mene Gvozden najveci i pojam za glumu i film uopste jos od malena pocivaj u miru legendo

djoshha

pre 7 godina

Polako nas sve legende napustaju, vrlo verovatno se takvi glumci vise nece pojaviti... Iskreno saucesce porodici. Kad sam procitao ovu vest, ponadao sam se da je opet neka dezinformacija koja se prosirila medijima, ali nazalost nije, bas odvratan pocetak dana.. Na nama je samo da prepricavamo kakav je glumac(citajte u mnozini) postojao nekada da buduce generacije postanu opet svesne pravih vrednosti..

zli

pre 7 godina

Nema Beograd dovoljno lepu i veliku ulicu da se ponosi tvojim imenom.
Privilegija je bila biti tvoj sugradjanin.
Odmori se od svega dragi Bato

milanrakic

pre 7 godina

UMRO JE VELIKI BATA, VELIKI JUGOSLOVEN, SRBIN I SUMADINAC, OSLEDNJI DEO JUGOSLAVIJE, MOJE OTADZBINE U MENI! NIKADA VISE SLICNIH GLUMACA NECE BITI. OTISAO JE U LEGENDU, GDE JE I MESTO LEGENDI! ZAUVEK SLAVA MU!

Bocko

pre 7 godina

Ko misli da Bata nije bio veliki glumac neka pogleda film povratak od,naravno Z. Pavlovica.A ako ni to nije dovoljno neka nadje izjavu Radeta Serbedzije o tome ko je uz pokojnog Pavleta Vujisica najveci glumac u regionu.Rade se valjda razume.Saucesce.

Деветар Цокулић

pre 7 godina

И званично су сви наши најбољи горе на небу.
Почивају у миру, ЛЕГЕНДО !

kosmet

pre 7 godina

Hvala Valtere . Moje detinjstvo je bilo ispunjeno tvojim filmovima. Odavno vec nista nije isto i legende su sve na nebu . Do neke nove uloge, do nekog novog filma procice godine do nekog novog Bate .

nn

pre 7 godina

Bata Živojinović, najranija uspomena sa malog ekrana. 20h, radni dan, majka, otac, brat, ja ispred televizora, čekamo Srećne ljude i Aranđela Golubovića, ja 6-7 godina. Sa 16 izgubih brata, sa 22 oca. Nije meni Bata bio omiljeni glumac, ali jeste deo sećanja na neka lepa vremena. Neka mu je laka zemlja i slava mu.

princ rima

pre 7 godina

bata zivojinovic..licno za mene najbolji srpski glumac svih vremena..legenda...zao mi je kao da je umro neko moj iz moje porodice,ali bata je i bio deo svih nas,clan svih porodica...neka se cuvaju zle sile - stize valter...

PFC

pre 7 godina

Znao je sve da odglumi jer je u svim ulogama bio prirodan, od partizanskih filmova, onih estradnih tipa cao inspektore, urbanih/Kako je propao RnR/, majstori majstori... Svaka uloga je bila kao stvorena za njega. I sporednu ulogu je znao da je napravi glavnom. Neverovatan glumac.
Laka mu zemlja.

veliki strumf

pre 7 godina

Evo i naseg Bate u "Kafani kod besmrtnih"! Pridruzio se Bati Stojkovicu, Gagi Nikolicu, Nikoli Simicu, Zoranu Radmilovicu, Biri Todorovicu, Gidri Bojanicu, Josifu Taticu... Umro je jedan od poslednjih zivih velikana naseg glumista! Pokoj dusi i vecna slava gromadi od coveka, dragom Bati! Od Valtera do Arandjela Golubovica - pamticemo sve njegove uloge.

Predrag

pre 7 godina

Porodici Živojinović iskreno saučešće a njemu neka Bog podari večni mir i rajsko naselje. Gotovo da nema dana kada ne citiriam neku njegovu rečenicu iz filmova u kojima je igrao. Legenda će uvek živeti.

Frank Gallagher

pre 7 godina

Svi mi odlazimo, takav je život. A Bata- za njega se treba radovati sto je nama takva legenda dosla. Vecno u našim srcima Valtere!

сеќавање

pre 7 godina

Се сеќавам на филмот Козара, Сутјеска, Неретва на сите тие битки ,бев дете тогаш во тоа време кога се прикажуваа тие филмови кај нас во Македонија.Јас плачев .Со почит кон врвните глумци .Почивај во мир.Вечна ти слава Valter

CKM

pre 7 godina

Kao da mi je umro rođak, ceo život odrastah sa Batom. Jednostavno, postao je svima rod. Sad će da zasmejava ekipu na nebu. Počivaj u miru dok joj ne dođe tetka iz Bosanske Krupe...

Martin

pre 7 godina

Nek ti je vecna slava Bato ljudina si bio i ostaces,mnogima si idol bio i bices,na tvojim delima smo mnogi odrasli i tako te zavoleli, tako da ja od tebe se oprastati necu, samo cu reci slava ti i tamo negde gore odlazis u velikom drustvu ljudi koji su nama promenili jednu epohu u nasim zivotima i neces biti zaboravljen dok postojimo!!!!

Tuzna

pre 7 godina

Zbogom Bato i da znaš ti si jedini kome nismo ni SPS (koji pomenuse u tekstu) zamerili. Prevarili te mangupi da su naslednici onih tvojih filmskih partizana... A ti, kao i svi glumci večito dete, pao na foru...
Imao si zaista lep zivot, kako onaj privatni tako i poslovni, mada glumu ne volim da zovem poslom. To je pre dar od Boga i način zivota. Ti si ga lepo odziveo. Saučešće porodici i radujte se što ste ga imali za deku, oca i supruga. Gledati ga u 300 uloga, i kada ga nema, mora da je veliko bogatstvo. Neka počiva u miru.

Valjevac

pre 7 godina

Ponekad pomislim da je Sveti Petar namislio da snimi gore neki ratni mega spektakl..bar prema glumackoj podeli sudeci.
Moj utisak o nasem Bati je...Talenat..sirovi Talenat..u Venecuelansku sapunicu da si ga poslao..dominirao bi.
Kao onda kad smo ga vec navikli gledati kao partizana,komesara,komandanta..
a onda ..Tras...Bata..Cetnik..Oficir, sa sve dolamom preko ramena,momkom sto poliva vodu,pogledom preko noza i zalogaja.
Neko je vec pomenuo...savrsenstvo u 5 minuta.
Zbogom.. i hvala..Velimire.

DTG@

pre 7 godina

I sta sad ima da se kaze :(!

Hvala ti legendo! Hvala sto si postojao, hvala sto si nam podario toliko lepih i ne zaboravnih trenutaka, hvala za sve.....,
Pocivaj u miru predivni smekeru!

Marinero

pre 7 godina

Iskreno tužan zbog Batinog odlaska. Još jedna 'prava njuška', frajer i junak iz doba odrastanja u, za mnoge, formativnim 80im godinama prošlog stoljeća. Pa kome su se klinci divili - uz bok Johna Wayne-a, Clint-a Eastwood-a, možda i Bruce Lee-ja stoji i Bata sa Ljubišom, partizanski terminatori....

Siniša Milosavljević

pre 7 godina

I John Wayne je imao tvrd politički stav koji se nije svidjao baš svima ali to ga ništa ne degradira kao glumca...bar u mojim očima. Bato,bio si naš John Wayne...Jugoslovenski...Balkanski....Evroazijski... a glumac? glumac... je glumac...je glumac....

Maja

pre 7 godina

Mnogo me je rastuzila ova vest, kao da mi je umro clan porodice, odrasla sam uz Batu! Pocivaj u miru, dragi Bato, ziveces vecno kroz tvoja dela!

Aleksandar I

pre 7 godina

Razmisljam da se uradi peticija i da se u nekom delu Beograda, napravi spomen park nasim glumcima ne znam ni sam pa svi smo odrastali uz njihove gilmove i serije...

D.P.

pre 7 godina

Slava mu! Isto tako je umro i moj otac. Prvo moždani udar pa poboljšanje a onda drugi udar i kraj! To je kao neko pravilo! Laka im crna zemlja i spokoj duši.

SAŠA FRANKFURT

pre 7 godina

Bato neka ti je vecni mir i laka zemlja, i ti nam ode ali samo onako fizicki! Ti ceš i dalje ziveti u nama kroz tvoje likove i dela!! Poslednji pozdrav Valtere!!

Бананамен

pre 7 godina

Очекивало се али опет греота велики глумац толико различитих улога а свака је остала упечатљива... Какав је човек био не знам али нисам чуо да је неко рекао нешто лоше приватно о њему. Свака част за лествицу коју је свима поставио баш високо. Нека му је лака земља . Амин

Kosmajac

pre 7 godina

Bata veliki junak nasih zivota. Slavljen i osporavan, ali covek koje je obelezio eru. Veliki dramski glumac (Tri, Breza, Skupljaci perja) i jos bolji komicar (Balkan ekspres, U raljama zivota...) Oni koji ga znaju kazu da je bio urnbesno duhovit covek. Hvala za sve!

Dag Kristi

pre 7 godina

Pocivaj u miru,legendo,hvala ti za sve!I kada si smajserom "ubijao" Nemce,i kada si kao gos'n Macola izmamljivao osmeh na moje lice...

Politikolog

pre 7 godina

Otisli su nam najveci za tako kratko vreme... Zbogom Bato, zbogom Gago Nikolic. Zauvek cete biti u nasim srcima.
Nikad vas necemo zaboraviti..
Saucesce svima, ovo su gospoda koje nismo mozda znali licno, ali imam osecaj kao da jesmo..
Valtere, Flojde....

Prometej

pre 7 godina

Sa ovim covekpm odlazi jedna epoha.

On je bio temelj. On. Iz tog tla je sve izniklo, naraslo, postalo... inistalo. Svi. Iz Batinog koraka je poceo taj put.

Znam da jednom morao doci i taj dan. Ne mogu da verujem, ne mogu... da ga vise nema.

Hodajuci sarm, smeker naseg srpskog kalibra i formata... taj osmeh, pogled... sa kojom lakocom je on nosio i ozivljavao uloge i karaktere.


Zauvek...ZAUVEK ces ti biti sa nama. Ti si neponovljiv. I to znaju svi koji su pratili tvoju karijerijeru.

Neka ti je vecna slava... I hvala.


Zbogom,legendo, nase zemlje i svih naroda koji su te voleli.

BoomTras

pre 7 godina

Bato moj mili. Hvala ti za najlepse trenutke mog detinjstva, mog zivota. Hvala za svaki osmeh koji si mi poklonio I za svaki film koji sam bez daha odgledao. Sada su svi normalni I dobri ljudi sa prostora bivse Jugoslavije u suzama. Svi oni koji znaju sta su prave vrednosti I koji prepoznaju ljudske gromade. Batice moj, Partizanu nas, neka ti je vecna slava. Ziveces vecno u nasim srcima I pamticu te dok me bude. Hvala legendo.

Bizmark

pre 7 godina

Ova godina je jedna od najtužnijih...sada i Bata Živojinović.
Neka mu je večna slava i HVALA za sve što je uradio za nas i za ovu zemlju.
Siguran sam da je sada medju andjelima.
Porodici nadublje saosećanje.
Hvala do neba.

Marina

pre 7 godina

Dovidjenja Bato, na nekom drugom mestu... pridruzila se legendama odnedavno gore dobra ekipa Bora Todorovic, NIkola Simic, Dragan Nikolic... Odlaze veliki i ostaju da traju na filmskom platnu, u secanjima na pozorisne predstave i nasim srcima.
Zbogom legendo!

Данијел

pre 7 godina

Заиста легенда филма, ниједан ex yu глумац није глумио у толико филмова.
Нека Господ упокоји душу његову.

Boske

pre 7 godina

Niko iz plejade nasih glumackih velikana, dakle u toj nevjerovatnoj konkurenciji, gdje je skoro nemoguce odluciti ko je veci i bolji, nije ostvario toliko razlicitih uloga. A nijedna od njih nije odigrana bar malo slabije od briljantnog. I niko nije pobio toliko Svaba. I mozda bas zato, niko nije toliko gledan i obozavan u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu. I malo je rekorda i priznanja koje nije oborio i uzeo. I opet je malo ko bio skromniji, obicniji i prizemniji od naseg Bate Velicanstvenog.

Pokoj ti dusi, lafcino!

miletrans

pre 7 godina

Cetnicki porucnik je postavio poslednju zasedu Prletu i Ministru Jovicu i u tigrastom donjem vesu otisao kod Stefice Cvek da je... Pocivaj u miru GLUMCINO!

Ko bi rek'o cuda da se dese

pre 7 godina

Ne znam sta bih napisao,bojim se da nisam dovoljno dorastao da pisem nesto veliko o ovakoj licnosti?! Najvise sto mogu jeste da mu pozelim laku zemlju i da mu zahvalim na svemu onome sto je cinio u nasoj kinematografiji!!!!LEGENDA!!!

iggy_cro

pre 7 godina

I tako ode nam Bata na bolji svijet medju ostale velikane...pocivao u miru legendo mnogih generacija...proslih/sadasnjih/buducih...Bile su mnoge legendarne uloge koje sam najvise volio da gledam jos od osnovne skole pa sve do danas...Macola,dr. Nedeljkovic,Boki, i Sotir su mi najdraze njegove uloge...i meni omiljena kompletna scena

https://www.youtube.com/watch?v=Glg5KNwr7z4

igor

pre 7 godina

Мој Космајац!Вечна ти слава Бато легендо.Воли те твоја Кораћица и твој Младеновац.

Pocivaj u miru Legendo!

pre 7 godina

“Merkwürdig! Seit ich in Sarajevo bin, suche ich Walter und finde ihn nicht. Und jetzt, wo ich gehen muss, weiss ich wer er ist."
"Sie wissen wer Walter ist?! Sagen Sie mir sofort seinen Namen!"
"Ich werde ihn Ihnen zeigen... Sehen Sie diese Stadt? Das ist Walter!"

Aleksandar

pre 7 godina

Pored Dragana Nikolića, još jedna glumačka legenda napustila je ovaj svet. Ovo je vreme smrti. Neka ti je večna slava, legendo.

Anonymous

pre 7 godina

Vecna slava legendo.Zauvek ces ziveti u nasim srcima.Drago mi je i srecan sam sto sam mojim zivotom uhvatio i deo tvog i to u punoj snazi... Vlada 1975

kimi9

pre 7 godina

Jako sam tužan. Detinjstvo mnogih generacija je prošlo gledajući Velikog Batu na malim ekranima. Počivajte u miru gospodine Bato.

тамоНеко

pre 7 godina

Шта се дешава са овом годином? Још једна легенда нас је напустила...


Почивај у миру, ЛЕГЕНДО!

2+2=5

pre 7 godina

када глупи сценариј и улога постану Велики. То сте били, почивајте у миру.

MUHAREM AZEMI

pre 7 godina

I JAKO SAM ALBANAC IZ MAKEDONIJE;MRZNJA JE SAMO VELIKE SILE STVARAJU .
JAKO ME JE POTRESLA VJEST O SMRTU BATE ZIVOJINOVICA ON JE BIJO GLUMAC KOJI CE OSTATI UVJEK LEGENDA SVIH NARODA BIVSE JUGOSLAVIJE I NA KRAJU;NEKA MU JE LAKA ZEMLJA ODMARAJ LEGENDO SVIH VREMENA A PORODICI NEKA PRIMU SAUCESCE IZ MAKEDONIJE OD MUHAREMA AZEMI IZ TETOVA.