1. Inace, u ratu je bio pilot isto kao i Kristofer Li (Sauron) i obadvojica su zivela preko devedeset.
  (Memoreks, 10. mart 2016 10:28)

  # Link komentara

 2. Lično ne verujem da je Lenon govorio loše o Martinu. On i Harison su se nakon raspada grupe vezali za Fila Spektora, jer su hteli da zvuče pomalo drugačije a i posedovali su privatne studije u svojim kućama. Počivao u miru genijalni i strpljivi Džordže Martine.
   (imagine, 10. mart 2016 00:26)

  # Link komentara

 3. Bio je najveći. Danas mu se još više dive zbog perfektne produkcije,čistog zvuka. Tek sada što je više pomagala za rad u studiju vidi se veličina njegovog znanja,ljubavi i genijalnosti..Realno,rane solo ploče Bitlsa zvuče pomalo lošije nego njihov zajednički rad sa Martinom. Bio je jedinstven.
   (Abbey, 10. mart 2016 00:19)

  # Link komentara

 4. Za lepotu u momentima najrazlicitijih osecanja - hvala g. Martin.
  (Krimov, 9. mart 2016 22:13)

  # Link komentara

 5. Samo 15 komentara na ovu vijest...Jos od smrti George Harrisona, ja ne znam za veci gubitak u svijetu muzike. The Beatles, koji su, bez ikakve dileme, ubjedljivo najveca grupa (i to ne samo muzicka) svih vremena, sigurno ne bi bili to sto bili jesu bez G.Martina (ruku na srce, ni on ne bi bio to sto jeste da nije bilo The Beatles). Valjda se za tako nesto velicanstveno i moraju u jednu grupu okupiti najbolji, kako muzicari, tako i svi oko njih - G.Martin, B.Epstein, G.Emmerich, E.Clapton, B.Preston, Ravi Shankar kao inspiracija Harrisonu, i jos njih. Sve to u vremenu u kojem je bilo mnogo manje nezdrave konkurencije, sujete i slicnog, kada su VELIKI umjetnici jedni druge nadopunjavali, inspirisali, a sve na radost same muzike, umjetnsti i radosti i slavljenja zivljenja. Ili bar zelim da mislim da je tako bilo (na osnovu mnogobrojnih snimaka, dokumentaraca, procitanih knjiga i raznoraznih zapisa). Ne znam...Ono sto znam je da je svijet ostao bez jednog DOBROG COVJEKA! Pozdrav svima!
  (Armin, 9. mart 2016 20:12)

  # Link komentara

 6. Ne treba zanemariti ni ostalo što je radio, recimo Gerry And The Pacemakers su pod njegovom produkcijom snimili nekoliko genijalnih pjesama, uključujući i "You'll Never Walk Alone". Na Beatlese ne treba trošiti riječi...Uz sve to, Martin je sudjelovao i u 2. svjetskom ratu. Bojim se da danas više nemamo takvih ljudi. Tužno.
  (billy bragg, 09. mart 2016 12:34)

  Ima, samo ne mogu da isplivaju na povrsinu.
   (Ljuba, 9. mart 2016 18:02)

  # Link komentara

 7. rip
   (mn, 9. mart 2016 15:56)

  # Link komentara

 8. "Star se priključio bendu iste godine (1962.) nakon što je Martin sugerisao da treba promeniti tadašnjeg bubnjara Pita Besta."

  Ovo nije tačno. Istina je da Goerge Martin nije bio zadovoljan Pete Bestom kao bubnjarom, ali ga nije želeo izbaciti, već prilikom snimanja albuma, zameniti sa "session" bubnjarom. Za koncerte, gde je masa "opijena" ili gostovanja na TV-u gde se preva i svira na playback to nije bilo potrebno.
  Kada su za to saznali ostali Beatlesi, preko njihovog menadžera Briana Epsteina, oni su od njega (menadžera) tražili da ga izbaci. Veruej se da je razlog njegovog izbacivanja bila ljubomora; Pete Best je bio zgodniji i u vreme dok je on svirao, bio je omiljen među fanovima suprotnog pola.

  Georgu Martinu hvala za stvaranje jedne divne muzike i neka počiva u miru.
  (Toza, 9. mart 2016 15:34)

  # Link komentara

 9. Ser Džordž Martin je organizovao koncert posvecen osrtvu koje je stradalo u vulkanskoj erupciji "Music for Montserat" (Royal Albert Hall 1997), na ovom linku:

  [link]

  Phil Collins, Mark Knopfler, Sting, Eric Clapton, Elton John, Paul Mc Cartney
  (neko, 9. mart 2016 13:58)

  # Link komentara

 10. Neverovatan čovek. Love - poslednji i oproštajni album koji je snimio sa sinom najlepši je dar i ultimativni pozdrav muzici Bitlsa. Zadivljujuće na koji način je spojio tolike pesme.
  (Paul Ramone, 9. mart 2016 13:44)

  # Link komentara

 11. na polugodistu sestog osbovne saznali smo dan nam je od izliva jrvi na mozak preminula nastacnica engleskog. bila je jedan od dva tri najvaznija predacaca koje sam imao u obrazovanju. i dobar covek.

  na jednom casu otkrila je kako joj je yesterday omiljena pesma. vecna slava pvom gospodinu. vecna slava i tebi, snezo.
   (srdjan, 9. mart 2016 12:54)

  # Link komentara

 12. Ne treba zanemariti ni ostalo što je radio, recimo Gerry And The Pacemakers su pod njegovom produkcijom snimili nekoliko genijalnih pjesama, uključujući i "You'll Never Walk Alone". Na Beatlese ne treba trošiti riječi...Uz sve to, Martin je sudjelovao i u 2. svjetskom ratu. Bojim se da danas više nemamo takvih ljudi. Tužno.
  (billy bragg, 9. mart 2016 12:34)

  # Link komentara

 13. Aron Remzi
  (Pennywise, 9. mart 2016 12:01)

  # Link komentara

 14. Gospodin. Njegova ideja je bila uvodjenje gudaca u Yesterday, imao je brilijantan klavirski solo u In My Life, a pokazao je vrgunac inzenjerskog umeca u A Day In The Life. Gospodine Martin, hvala za zvuk Bitlsa.
   (putar, 9. mart 2016 11:05)

  # Link komentara

 15. Da nije bilo njega, verovatno ne bi bilo ni ovakvih Bitlsa... laka mu zemlja...
   (Mile sa Liona, 9. mart 2016 10:28)

  # Link komentara

 16. el ima kod nas neki producent da, recimo kaze Djuletu/Van Gog da su ti tekstovi besmisleni, da je to pevanje slabo... zamislite to. nema. ovde su svi najpametniji i svi najbolje znaju.
  (zoran, 9. mart 2016 10:19)

  # Link komentara

 17. R.I.P.
   (Andrija, 9. mart 2016 09:56)

  # Link komentara

 18. there a places i remember
   (jack sparow, 9. mart 2016 09:27)

  # Link komentara

 19. Producent je uvek sef parade. Moze da upropasti najbolju pesmu, a moze i od lose pesme da napravi mnogo bolju. Ocigledno da je ovaj covek bio majstor svog posla, jer su skoro sve pesme Bitlsa bile odlicne, i oni su bend sa najvise hitova. Ja ih znam bar stotinjak, a nisam neki poseban fan najpopularnije grupe u istoriji roka i pop muzike.
   (chombe, 9. mart 2016 09:18)

  # Link komentara

 20. U rečniku bi pored izraza "Muzička produkcija" trebalo da stoji njegova slika.
  (Abrakapokus, 9. mart 2016 09:17)

  # Link komentara