Direr i savremenici oborili rekord

Muzej grada Beograda danas je sa zadovoljstvom dočekao i nagradio Luku Vukićevića iz Beograda, desethiljaditog posetioca internacionalne izložbe Albreht Direr i njegovi savremenici – Trijumfalna povorka cara Maksimilijana Prvog, koja je početkom septembra otvorena u u Konaku knjeginje Ljubice.

Pošaljite komentar
 1. (Otto, 9. oktobar 2015 01:58)

  Tacno je da se ti listovi koje pominjete (Nosorog itd.) nalaze u Britanskom muzeju, ali to ne znaci da ne mogu da se nalaze i u Kosicama. Direr je stampao vise kopija, a koliko - to ne znam, mozda bi neko ko je to proucavao mogao reci tacan broj. U svakom slucaju, na izlozbi u Beogradu nisu reprodukcije, to je sigurno.
  (Ana, 9. oktobar 2015 17:56)

  # Link komentara

 2. @Q

  "Nosorog" (koji je stavljen i na plakat) i "Vitez, smrt i Đavo", koji se posebno ističu u svim vestima o ovoj izložbi se nalaze u Britanskom muzeju, a ne u nekom (uz sve poštovanje) Slovačkom muzeju koji nema ni sajt na engleskom (valjda bi bilo normalno da ako već imaju najpoznatija dela najpoznatijeg grafičara, imaju i sajt na engleskom, s obzirom na to da bi interesovanje za posetu tom muzeju bilo ogromno?). Da li može objašnjenje? :)
  (Otto, 9. oktobar 2015 01:58)

  # Link komentara

 3. @Otto

  Zato što se ne radi o reprodukcijama.
  (Q, 8. oktobar 2015 22:08)

  # Link komentara

 4. Samo kao napomena da u isto vreme moze biti prisutno 30 ljudi zbog temperature i novoa vlage koje odgovaraju eksponatima. A ako ste vec tamo, na gornjem spratu se igra i monodrama "Na kafi sa kneginjom", traje oko 75 minuta i zaista je lepo cuti sta prica i peva kneginja Ljubica (tumace je dve glumice).
  (Alisa u zemlji cuda, 8. oktobar 2015 18:38)

  # Link komentara

 5. Zasto nigde ne pise da su reprodukcije u pitanju? Ni u jednom tekstu o izlozbi do sada!
  (Otto, 8. oktobar 2015 15:26)

  # Link komentara

 6. Odlična izložba za svaku preporuku.
  (Mila, 8. oktobar 2015 10:22)

  # Link komentara

 7. Jako lepa vest i akcija. Treba vise takvih vesti, a manje "bulevara".
  (Dr. Dule Dulovic, 8. oktobar 2015 10:21)

  # Link komentara