Utorak, 29.09.2015.

08:30

Da li će Džared Leto biti bolji Džoker od Hita Ledžera?

Izvor: B92

Da li æe Džared Leto biti bolji Džoker od Hita Ledžera? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Maja

pre 8 godina

@Pita breduša Jesam,nekoliko puta. :) Sjajan film.
Pit se pojavljivao u odličnim filmovima,ne propuštam njegova ostvarenja, pa Borilački klub mi je omiljeni film. Pogledaj listu njegovih uloga, kakva sve filmska ostvarenja, ali on...mnjah,prosek.
Isto kao i Brus Vilis. Petparačke priče, 12 majmuna, 6 čulo, Grad greha..ima dobar izbor, nanjuši dobar film,ali glumačke sposobnosti na nivou statiste.

Vladimir

pre 8 godina

"To isto mislim i za Bred Pita, od silnih filmova u kojima je glumio, svaka mu čast za Borilački klub jedino, u ostalima samo glumata.

(Maja, 30. septembar 2015 08:29)

Neko očigledno nije gledao 12 majmuna."

Očigledno nije gledala ni Snatch, Inglorious Bastards i Seven. Šta više čovek je bio odličan i u Ocean's filmovima.

Pita breduša

pre 8 godina

To isto mislim i za Bred Pita, od silnih filmova u kojima je glumio, svaka mu čast za Borilački klub jedino, u ostalima samo glumata.

(Maja, 30. septembar 2015 08:29)

Neko očigledno nije gledao 12 majmuna.

Maja

pre 8 godina

@Ivana
Navedi mi,osim Planine i Candy još neku njegovu ulogu vrednu pomena? :)
O tome ti pričam.
Meni je Ledzer samo dobar frajer,ali to je sve. Za "Candy" mu svaka čast, ali znaš kako kažu, i ćorava koka ubode po neko zrno.
To isto mislim i za Bred Pita, od silnih filmova u kojima je glumio, svaka mu čast za Borilački klub jedino, u ostalima samo glumata.
Naravno,opet kažem, samo moje mišljenje.

Komifo

pre 8 godina

Ali nabeđene intelektualne gromade koje se zgražaju nad pomamom za ulogama iz stripova... Pa jedna inteligentna osoba koja je odrasla zaljubljena u stripove vredi deset vas što ste na silu čitali Karamazove.

Aleksandar

pre 8 godina

I opet su komentatori subjektivno podeljeni, samo zbog naslova. Objektivnost NULA!

Prvo, niti ste videli film, a drugo, ovo je drugaciji film i ima drugaciji pristup u SCENARIJU. Tako je i sa stripovima. Sve zavisi od pisca i crtaca. Nije ni cudo, sto u Srbiji imamo ljude koji ne razmisljaju.

C.B.

pre 8 godina

Ne moze se porediti. Nece biti ni bolji ni gori vec drugaciji. Dzoker koji je glumio Ledger je bio pravi filmski Dzoker a ovaj glumi Dzokera iz Mracnih DC Stripova gde je Dzoker Potpuni Psihopata, a ne Anarhista kao u filmu. Ovo je klasicno mesanje "baba i zaba" da ne kazem "apples and oranges".

crazy processor

pre 8 godina

Ne znam da l' samo ja to uvidjam ili tripujem, ali po mom vidjenju gluma Ledzera je kopija glume Mel Gibsona, da l' zbog zajednickog rada ili zbog nemanja svog pecata ne zanima me. Ludilo Ledzerovog dzokera je mesavina ludila Gibsona i Nikolsona. Zvakanje usana, naglo gutanje i ludilo u ocima je uzeo od Gibsona, a ostalo je kopirao od Nikolsona. Sto se tice Dzerarda dobar je glumac i ostavice makar orginalnost svojom glumom.

ja

pre 8 godina

@Srđan Jovanović

Živ ti bio, Hari Poter je klasik omladinske knjiženosti koliko su to bili i Tri musketara ili Grof Monte Kristo u svoje doba, a o plejadi dobrih glumaca u istom, bolje da ne trošim reči.

Da ne trolujem dalje. Leto je dobar glumac. I Betmen će zaraditi brdo para, što mu je osnovna namena. Da je Ana Karenjina imala u blizini bioskop sa blokbasterima, verovatno ne bi skočila pod voz od čamotinje. Slično važi i za madam Bovari, Ivanova, Hamleta...

Đole

pre 8 godina

Neće. Da je bolji od Ledžera, već bi bio Džoker kod Nolana. Nolan uzima najbolje glumce za svoje filmove i samo jednom je žešće omašio. Leto je dobar, zaslužuje da uđe u "Nolanov klub" sa nekom drugom ulogom i u drugačijem filmu.
Hans Landa je u pravu, od obima uloge Vila Smita zavisi koliko će upropastiti i ovaj film. Neverovatno koliko u "prvu ligu" guraju tog diletanta, a posebno u arijevskim utopijama o superherojima njegovo prisustvo može da bude farsa, a i to je već mnogo bolje urađeno u kultnom "Blazing Saddles".

Nemanja

pre 8 godina

Леџер је увек био Б-класа (па погледајте му остале филмове који су) а онда умр`о од дроге, одмах је најбољи глумац и то је најбољи филм. Тако да - напред Лето!
(adriano_galliani, 29. septembar 2015 17:11)

Kako neko nastavlja da leči svoje zamišljene demone komentarima o narkomaniji...

FakeHero

pre 8 godina

(Srdjan Jovanovic, 29. septembar 2015 16:43)

Nema losih uloga, vec samo losih glumaca (ili glumica). Svi ti legendarni umetnici su imali uloge koje su postali klasici, ali verovatno 5X vise uloga gde su se pravile pare a materijal je bio komercijala (primer: Robert De Niro). Sto rece Bo Didley: umetnicki integritet ne placa racune i kredite.

Ako nisi primetio film je ekranizacija stripa ali to ne znaci da je neciji rad automatski djubre ako je posteno i profesionalno uradjeno. Jedan Blade Runner je bolji umetnicki i u svakom pogledu neko neka 10-ta verzija i pokusaj klasicne literature da se pretoci u film.

Hans Landa

pre 8 godina

Nećebiti bolji od Ledžera,a neće ni biti najveći problem predstojećeg filma.Od svih glavnih likova u ovom filmu najproblematičniji će biti lik kojeg tumači Vil Smit.

Filip

pre 8 godina

(Srdjan Jovanovic, 29. septembar 2015 16:43)

Alal vera na komentaru. I ja sam zgrozen da se danas filmovi i uloge bazirani na superherojima (najplica i najbanalnija forma stripa namenjena deci i odraslima koji nisu knjigu u zivotu procitali) uzdize do nivoa umetnosti. Sta reci kada danas epitet spektakularnog i intrigantnog moze da ima i jedna prevara od pisca kakav je Den Braun. Svaki, ali svaki broj Politikinog Zabavnika je spektakularniji od bilo koje njegove knjige.

adriano_galliani

pre 8 godina

Наравно да хоће! Први ћу то причати. Лето је одличан глумац иначе, а овај Леџер је увек био Б-класа (па погледајте му остале филмове који су) а онда умр`о од дроге, одмах је најбољи глумац и то је најбољи филм. Тако да - напред Лето!

Tim

pre 8 godina

Neverovatno koliko ljudi kaže da je ovo najbolja uloga. Pa, da li je iko gledao Albert Finija i Tom Kortnija u Garderoberu? Dastin Hofmana u Leniju ili Maratoncu, Leptiru; Džejms Dina, Nikolsona u Letu? Gde to može da se poredi, pogotovo što je Ledžerova uloga samo bleđa kopija Hopkinsonovog Hanibal Lektora u Jagancima.

Taj Ledžer je toliko mljackao kao Džoker da mi bilo mrsko da ga gledam. Nikako mi se nije svideo ni on, a ni taj deo Betmena. Nikolson mi bolji Džoker, kao i Bartonova vizija Betmena sa Kitonom. A Leto mi liči na ulogu Nikolasa Hulta iz poslednjeg Mad Maxa, još jednog potpuno ispraznog filma sa mnogo lepo dizajniranih autića.

Srdjan Jovanovic

pre 8 godina

Nekada su se glumačka dostignuća mjerila ulogama Hamleta, Fjodora Karamazova, Vili Lomana ili ujka Vanje, a danas, u vrijeme kulturne i duhovne pustoši, banalizovane i trivijalne kvaziumjetnosti namijenjene polupismenom puku nadahnutom remek-djelima svjetske književnosti zvanim "Hari Poter", glumački izazov predstavlja lik iz stripa. Nevjerovatno!

FakeHero

pre 8 godina

Nije bitno niti za poredjenje, Joker je samo sporedan lik u Suicide Squad tako da me vise zanima kako ce ova sarena druzina da odradi posao i kako ce prica da bude uradjena. To ce biti slicno kao Marvelov Deadpool-om, R-rated film koji bi trebao da bude dobra zabava plus nece biti kastriran da bi prosao filtere za gledaoce mladje od 13 godina.

Ivana

pre 8 godina

@maja: ledzer precenjen?:) pretpostavljam da nisi odgledala ni jedan njegov film,jer samo u tom slucaju mozes da napises ovako nesto.ne zna se gde je bolji..meni je recimo njegova uloga u planini broukbek genijalna vise nego rola dzokera.slazem se da je leto kvalitetan glumac i zaista ima odlicne transformacije.ovo poredjenje je banalno i sluzi da se popuni medijski prostor.nema mesta polemisanju,sem potvrdi da su oba glumca vrhunska,ali da su u pitanju razliciti pristupi i tu se prica zavrsava.

Alter ego

pre 8 godina

Moje misljenje je da nece. Prvo zato sto od Ledzera niko nije ocekivao nista, a drugo zato sto je on tu ulogu stvarno maestrano odigrao. Tako da koliko god Leto bio dobar ludi nece biti impresionirani, jer su i ocekivanja sad stvarno velika.

ced

pre 8 godina

Ledzera nisam nikad "pratio" jer mi nije bio gotivan kao glumac...dok se nije pojavio u filmu koji nisam smeo da preskocim! Leta sam vise pratio i bio mi je dobar glumac!
Ali...Ledzer je dzokera odigrao za medalju, skidam kapu! Nije stvar u tome sto je decko umro mlad nakon snimanja filma! Nisam jedan od onih sto se odjednom sazali nad poznatima sto umru mladi pa okrenem plocu i pocnem da pricam kako su bili super pevaci, glumci, itd.! Stvarno je odigrao za svaku pohvalu!
Da li ce Leto biti bolji...videcemo, dok ne izadje film glupo je pricati! Po do sada vidjenom ne izgleda obecavacuje! Ali, mislim da su uloge drugacije pisane i da se oba Dzokera razlikuju!

dzek

pre 8 godina

da ce biti bolji ne verujem, bar po ovome sto sam video ( mislim na sam izgled jokera ) ali po meni niko jos dugo nece moci da pridje mark hamill-u kao jokeru. jednostavno je covek potpuno ulazio u karakter i svima koji su pogledali neke snimke sa snimanja je jasno o cemu pricam

Samo da DC ne filozofira puno...

pre 8 godina

Ako Dejvid Ajer ne bude pod uticajem i kontrolom DC-a, ovo će biti najbolji film na temu američkih super-heroja!

Samim tim, ne bih se začudio ako bude i nominacija za oskara, komada više!
Dakle DA, Leto će prevazići maestralnog Ledžera.

Mislim da će mnogi da se uhvate za glavu kad vide šta ih je snašlo.

Snajder je dobar, ali dosledan kadrovima stripova, pa ništa Bog zna šta ne uradi "osim" što oživi strip... doduše stvarno verno i maestralno... ali fali začina!

Nolan i ekipa epski! Kultno!

Ali Ajer prvi put radi ovako nešto... ako u svoje priče i viđenje stvari ubaci super heroje bez tuđeg upliva i sufliranja, biće to ne epski, nego legendarno!

Lux

pre 8 godina

Ovo su dva totalno drugacija Dzokera i tesko je porediti..
Videcemo kada izadje film sledece godine ali sada je nezahvalno porediti..
Ledzer je postavio standard koji ce tesko neko dostici..
Dzoker u ovom filmu je vise pshio i totalno drugaciju ulogu u filmu ima.
Jedva cekam ovo

Benny Hill

pre 8 godina

Istina je da Ledger igrao svoju najbolju ulogu i to je bilo master delo...po meni tah oskar je u top 5 u istoriji filma.Ali Leto je isto dobar glumac i ako ga ne prevazidje sigurno ce biti blizu Ledgera...vidi se po trejleru da je isto ko Ledger bas uvukao u tu ulogu.

xxxxx

pre 8 godina

nema sanse onaj covek se toliko uziveo u ulogu da je film zaista milina gledati, a i vrhunski je...tolko se uziveo da je i prso na kraju...

Nemo

pre 8 godina

Čini mi se da Leto igra drugačijeg Jokera.

Leto kao kameleon će bez sumnje odigrati dobro, pitanje je šta se traži od njega. Joker iz aktuelne serije "New 52" je malo drugačiji i liči da Leto skida takvog Jokera.

NN

pre 8 godina

ovo pitanje su postavili jedno 40 puta i 40 puta je odgovor bio da nece! Jednostavno Hit je odglumio ulogu zivota! Samo je greota sto se ubio.

Maja

pre 8 godina

Zavisi kako je napisana uloga.
Ali, da je Leto daleko bolji glumac od Ledžera, to stoji. Bar meni,šta znam. Mislim da je Ledžer precenjen, otišao je u legendu jer je tragično umro mlad,do tad je bio manje više malo iznad proseka.
Leto ima fantastične role i odličnu moć transformacije.
Pogledajte Rekvijem za snove, Mr.Nobody, Dallas Buyers Club... Nema mnogo filmova, ali u svakom je briljirao.

Aron

pre 8 godina

(Red Tornado, 29. septembar 2015 08:43)

Ne znam baš. Meni se čini da jedino što je vrhunski i legendarno u tom filmu je Ledžerova gluma. Sam scenario i dijalozi nisu loši ali su slični kao u "Batman Begins"

mladi ja

pre 8 godina

Mislim kao i većina da je Hit najbolji džoker i da Leto neće biti ni blizu, ali isto se mislilo i za Niklsona, pa ga Ledzer prevazišao i to više nego uspešno

joca

pre 8 godina

mera dobrog dzokera nije u hitu već u džeku, dal će biti bolji, možda, nije nešto teško, betmen sa kitonom je bio najbolji, ovi ostali uz malo oscilacija su slično loši, naravno izdvaja se sa klunijem, taj je bio očajan

Aron

pre 8 godina

Ne verujem. Onakva uloga koju je odigrao Ledžer je teško ponovljiva.I realno bila jepotpuno neočekivana od njega s obzirom kako je ranije glumio i njegov karakter. leto je dobar glumac ali čini mi se da bi bio bolji od Ledžera on bi morao da prevaziđe sebe. A on je to uradio u "Dallas buyers club" i ne verujem da može bolje od toga.

Aron

pre 8 godina

Ne verujem. Onakva uloga koju je odigrao Ledžer je teško ponovljiva.I realno bila jepotpuno neočekivana od njega s obzirom kako je ranije glumio i njegov karakter. leto je dobar glumac ali čini mi se da bi bio bolji od Ledžera on bi morao da prevaziđe sebe. A on je to uradio u "Dallas buyers club" i ne verujem da može bolje od toga.

mladi ja

pre 8 godina

Mislim kao i većina da je Hit najbolji džoker i da Leto neće biti ni blizu, ali isto se mislilo i za Niklsona, pa ga Ledzer prevazišao i to više nego uspešno

Maja

pre 8 godina

Zavisi kako je napisana uloga.
Ali, da je Leto daleko bolji glumac od Ledžera, to stoji. Bar meni,šta znam. Mislim da je Ledžer precenjen, otišao je u legendu jer je tragično umro mlad,do tad je bio manje više malo iznad proseka.
Leto ima fantastične role i odličnu moć transformacije.
Pogledajte Rekvijem za snove, Mr.Nobody, Dallas Buyers Club... Nema mnogo filmova, ali u svakom je briljirao.

NN

pre 8 godina

ovo pitanje su postavili jedno 40 puta i 40 puta je odgovor bio da nece! Jednostavno Hit je odglumio ulogu zivota! Samo je greota sto se ubio.

Nemanja

pre 8 godina

Леџер је увек био Б-класа (па погледајте му остале филмове који су) а онда умр`о од дроге, одмах је најбољи глумац и то је најбољи филм. Тако да - напред Лето!
(adriano_galliani, 29. septembar 2015 17:11)

Kako neko nastavlja da leči svoje zamišljene demone komentarima o narkomaniji...

Alter ego

pre 8 godina

Moje misljenje je da nece. Prvo zato sto od Ledzera niko nije ocekivao nista, a drugo zato sto je on tu ulogu stvarno maestrano odigrao. Tako da koliko god Leto bio dobar ludi nece biti impresionirani, jer su i ocekivanja sad stvarno velika.

Hans Landa

pre 8 godina

Nećebiti bolji od Ledžera,a neće ni biti najveći problem predstojećeg filma.Od svih glavnih likova u ovom filmu najproblematičniji će biti lik kojeg tumači Vil Smit.

joca

pre 8 godina

mera dobrog dzokera nije u hitu već u džeku, dal će biti bolji, možda, nije nešto teško, betmen sa kitonom je bio najbolji, ovi ostali uz malo oscilacija su slično loši, naravno izdvaja se sa klunijem, taj je bio očajan

Srdjan Jovanovic

pre 8 godina

Nekada su se glumačka dostignuća mjerila ulogama Hamleta, Fjodora Karamazova, Vili Lomana ili ujka Vanje, a danas, u vrijeme kulturne i duhovne pustoši, banalizovane i trivijalne kvaziumjetnosti namijenjene polupismenom puku nadahnutom remek-djelima svjetske književnosti zvanim "Hari Poter", glumački izazov predstavlja lik iz stripa. Nevjerovatno!

Filip

pre 8 godina

(Srdjan Jovanovic, 29. septembar 2015 16:43)

Alal vera na komentaru. I ja sam zgrozen da se danas filmovi i uloge bazirani na superherojima (najplica i najbanalnija forma stripa namenjena deci i odraslima koji nisu knjigu u zivotu procitali) uzdize do nivoa umetnosti. Sta reci kada danas epitet spektakularnog i intrigantnog moze da ima i jedna prevara od pisca kakav je Den Braun. Svaki, ali svaki broj Politikinog Zabavnika je spektakularniji od bilo koje njegove knjige.

Lux

pre 8 godina

Ovo su dva totalno drugacija Dzokera i tesko je porediti..
Videcemo kada izadje film sledece godine ali sada je nezahvalno porediti..
Ledzer je postavio standard koji ce tesko neko dostici..
Dzoker u ovom filmu je vise pshio i totalno drugaciju ulogu u filmu ima.
Jedva cekam ovo

Nemo

pre 8 godina

Čini mi se da Leto igra drugačijeg Jokera.

Leto kao kameleon će bez sumnje odigrati dobro, pitanje je šta se traži od njega. Joker iz aktuelne serije "New 52" je malo drugačiji i liči da Leto skida takvog Jokera.

ced

pre 8 godina

Ledzera nisam nikad "pratio" jer mi nije bio gotivan kao glumac...dok se nije pojavio u filmu koji nisam smeo da preskocim! Leta sam vise pratio i bio mi je dobar glumac!
Ali...Ledzer je dzokera odigrao za medalju, skidam kapu! Nije stvar u tome sto je decko umro mlad nakon snimanja filma! Nisam jedan od onih sto se odjednom sazali nad poznatima sto umru mladi pa okrenem plocu i pocnem da pricam kako su bili super pevaci, glumci, itd.! Stvarno je odigrao za svaku pohvalu!
Da li ce Leto biti bolji...videcemo, dok ne izadje film glupo je pricati! Po do sada vidjenom ne izgleda obecavacuje! Ali, mislim da su uloge drugacije pisane i da se oba Dzokera razlikuju!

Ivana

pre 8 godina

@maja: ledzer precenjen?:) pretpostavljam da nisi odgledala ni jedan njegov film,jer samo u tom slucaju mozes da napises ovako nesto.ne zna se gde je bolji..meni je recimo njegova uloga u planini broukbek genijalna vise nego rola dzokera.slazem se da je leto kvalitetan glumac i zaista ima odlicne transformacije.ovo poredjenje je banalno i sluzi da se popuni medijski prostor.nema mesta polemisanju,sem potvrdi da su oba glumca vrhunska,ali da su u pitanju razliciti pristupi i tu se prica zavrsava.

ja

pre 8 godina

@Srđan Jovanović

Živ ti bio, Hari Poter je klasik omladinske knjiženosti koliko su to bili i Tri musketara ili Grof Monte Kristo u svoje doba, a o plejadi dobrih glumaca u istom, bolje da ne trošim reči.

Da ne trolujem dalje. Leto je dobar glumac. I Betmen će zaraditi brdo para, što mu je osnovna namena. Da je Ana Karenjina imala u blizini bioskop sa blokbasterima, verovatno ne bi skočila pod voz od čamotinje. Slično važi i za madam Bovari, Ivanova, Hamleta...

C.B.

pre 8 godina

Ne moze se porediti. Nece biti ni bolji ni gori vec drugaciji. Dzoker koji je glumio Ledger je bio pravi filmski Dzoker a ovaj glumi Dzokera iz Mracnih DC Stripova gde je Dzoker Potpuni Psihopata, a ne Anarhista kao u filmu. Ovo je klasicno mesanje "baba i zaba" da ne kazem "apples and oranges".

FakeHero

pre 8 godina

(Srdjan Jovanovic, 29. septembar 2015 16:43)

Nema losih uloga, vec samo losih glumaca (ili glumica). Svi ti legendarni umetnici su imali uloge koje su postali klasici, ali verovatno 5X vise uloga gde su se pravile pare a materijal je bio komercijala (primer: Robert De Niro). Sto rece Bo Didley: umetnicki integritet ne placa racune i kredite.

Ako nisi primetio film je ekranizacija stripa ali to ne znaci da je neciji rad automatski djubre ako je posteno i profesionalno uradjeno. Jedan Blade Runner je bolji umetnicki i u svakom pogledu neko neka 10-ta verzija i pokusaj klasicne literature da se pretoci u film.

Aron

pre 8 godina

(Red Tornado, 29. septembar 2015 08:43)

Ne znam baš. Meni se čini da jedino što je vrhunski i legendarno u tom filmu je Ledžerova gluma. Sam scenario i dijalozi nisu loši ali su slični kao u "Batman Begins"

Tim

pre 8 godina

Neverovatno koliko ljudi kaže da je ovo najbolja uloga. Pa, da li je iko gledao Albert Finija i Tom Kortnija u Garderoberu? Dastin Hofmana u Leniju ili Maratoncu, Leptiru; Džejms Dina, Nikolsona u Letu? Gde to može da se poredi, pogotovo što je Ledžerova uloga samo bleđa kopija Hopkinsonovog Hanibal Lektora u Jagancima.

Taj Ledžer je toliko mljackao kao Džoker da mi bilo mrsko da ga gledam. Nikako mi se nije svideo ni on, a ni taj deo Betmena. Nikolson mi bolji Džoker, kao i Bartonova vizija Betmena sa Kitonom. A Leto mi liči na ulogu Nikolasa Hulta iz poslednjeg Mad Maxa, još jednog potpuno ispraznog filma sa mnogo lepo dizajniranih autića.

Komifo

pre 8 godina

Ali nabeđene intelektualne gromade koje se zgražaju nad pomamom za ulogama iz stripova... Pa jedna inteligentna osoba koja je odrasla zaljubljena u stripove vredi deset vas što ste na silu čitali Karamazove.

Đole

pre 8 godina

Neće. Da je bolji od Ledžera, već bi bio Džoker kod Nolana. Nolan uzima najbolje glumce za svoje filmove i samo jednom je žešće omašio. Leto je dobar, zaslužuje da uđe u "Nolanov klub" sa nekom drugom ulogom i u drugačijem filmu.
Hans Landa je u pravu, od obima uloge Vila Smita zavisi koliko će upropastiti i ovaj film. Neverovatno koliko u "prvu ligu" guraju tog diletanta, a posebno u arijevskim utopijama o superherojima njegovo prisustvo može da bude farsa, a i to je već mnogo bolje urađeno u kultnom "Blazing Saddles".

xxxxx

pre 8 godina

nema sanse onaj covek se toliko uziveo u ulogu da je film zaista milina gledati, a i vrhunski je...tolko se uziveo da je i prso na kraju...

Benny Hill

pre 8 godina

Istina je da Ledger igrao svoju najbolju ulogu i to je bilo master delo...po meni tah oskar je u top 5 u istoriji filma.Ali Leto je isto dobar glumac i ako ga ne prevazidje sigurno ce biti blizu Ledgera...vidi se po trejleru da je isto ko Ledger bas uvukao u tu ulogu.

FakeHero

pre 8 godina

Nije bitno niti za poredjenje, Joker je samo sporedan lik u Suicide Squad tako da me vise zanima kako ce ova sarena druzina da odradi posao i kako ce prica da bude uradjena. To ce biti slicno kao Marvelov Deadpool-om, R-rated film koji bi trebao da bude dobra zabava plus nece biti kastriran da bi prosao filtere za gledaoce mladje od 13 godina.

adriano_galliani

pre 8 godina

Наравно да хоће! Први ћу то причати. Лето је одличан глумац иначе, а овај Леџер је увек био Б-класа (па погледајте му остале филмове који су) а онда умр`о од дроге, одмах је најбољи глумац и то је најбољи филм. Тако да - напред Лето!

Pita breduša

pre 8 godina

To isto mislim i za Bred Pita, od silnih filmova u kojima je glumio, svaka mu čast za Borilački klub jedino, u ostalima samo glumata.

(Maja, 30. septembar 2015 08:29)

Neko očigledno nije gledao 12 majmuna.

Vladimir

pre 8 godina

"To isto mislim i za Bred Pita, od silnih filmova u kojima je glumio, svaka mu čast za Borilački klub jedino, u ostalima samo glumata.

(Maja, 30. septembar 2015 08:29)

Neko očigledno nije gledao 12 majmuna."

Očigledno nije gledala ni Snatch, Inglorious Bastards i Seven. Šta više čovek je bio odličan i u Ocean's filmovima.

Aleksandar

pre 8 godina

I opet su komentatori subjektivno podeljeni, samo zbog naslova. Objektivnost NULA!

Prvo, niti ste videli film, a drugo, ovo je drugaciji film i ima drugaciji pristup u SCENARIJU. Tako je i sa stripovima. Sve zavisi od pisca i crtaca. Nije ni cudo, sto u Srbiji imamo ljude koji ne razmisljaju.

Samo da DC ne filozofira puno...

pre 8 godina

Ako Dejvid Ajer ne bude pod uticajem i kontrolom DC-a, ovo će biti najbolji film na temu američkih super-heroja!

Samim tim, ne bih se začudio ako bude i nominacija za oskara, komada više!
Dakle DA, Leto će prevazići maestralnog Ledžera.

Mislim da će mnogi da se uhvate za glavu kad vide šta ih je snašlo.

Snajder je dobar, ali dosledan kadrovima stripova, pa ništa Bog zna šta ne uradi "osim" što oživi strip... doduše stvarno verno i maestralno... ali fali začina!

Nolan i ekipa epski! Kultno!

Ali Ajer prvi put radi ovako nešto... ako u svoje priče i viđenje stvari ubaci super heroje bez tuđeg upliva i sufliranja, biće to ne epski, nego legendarno!

dzek

pre 8 godina

da ce biti bolji ne verujem, bar po ovome sto sam video ( mislim na sam izgled jokera ) ali po meni niko jos dugo nece moci da pridje mark hamill-u kao jokeru. jednostavno je covek potpuno ulazio u karakter i svima koji su pogledali neke snimke sa snimanja je jasno o cemu pricam

crazy processor

pre 8 godina

Ne znam da l' samo ja to uvidjam ili tripujem, ali po mom vidjenju gluma Ledzera je kopija glume Mel Gibsona, da l' zbog zajednickog rada ili zbog nemanja svog pecata ne zanima me. Ludilo Ledzerovog dzokera je mesavina ludila Gibsona i Nikolsona. Zvakanje usana, naglo gutanje i ludilo u ocima je uzeo od Gibsona, a ostalo je kopirao od Nikolsona. Sto se tice Dzerarda dobar je glumac i ostavice makar orginalnost svojom glumom.

Maja

pre 8 godina

@Ivana
Navedi mi,osim Planine i Candy još neku njegovu ulogu vrednu pomena? :)
O tome ti pričam.
Meni je Ledzer samo dobar frajer,ali to je sve. Za "Candy" mu svaka čast, ali znaš kako kažu, i ćorava koka ubode po neko zrno.
To isto mislim i za Bred Pita, od silnih filmova u kojima je glumio, svaka mu čast za Borilački klub jedino, u ostalima samo glumata.
Naravno,opet kažem, samo moje mišljenje.

Maja

pre 8 godina

@Pita breduša Jesam,nekoliko puta. :) Sjajan film.
Pit se pojavljivao u odličnim filmovima,ne propuštam njegova ostvarenja, pa Borilački klub mi je omiljeni film. Pogledaj listu njegovih uloga, kakva sve filmska ostvarenja, ali on...mnjah,prosek.
Isto kao i Brus Vilis. Petparačke priče, 12 majmuna, 6 čulo, Grad greha..ima dobar izbor, nanjuši dobar film,ali glumačke sposobnosti na nivou statiste.

joca

pre 8 godina

mera dobrog dzokera nije u hitu već u džeku, dal će biti bolji, možda, nije nešto teško, betmen sa kitonom je bio najbolji, ovi ostali uz malo oscilacija su slično loši, naravno izdvaja se sa klunijem, taj je bio očajan

adriano_galliani

pre 8 godina

Наравно да хоће! Први ћу то причати. Лето је одличан глумац иначе, а овај Леџер је увек био Б-класа (па погледајте му остале филмове који су) а онда умр`о од дроге, одмах је најбољи глумац и то је најбољи филм. Тако да - напред Лето!

Tim

pre 8 godina

Neverovatno koliko ljudi kaže da je ovo najbolja uloga. Pa, da li je iko gledao Albert Finija i Tom Kortnija u Garderoberu? Dastin Hofmana u Leniju ili Maratoncu, Leptiru; Džejms Dina, Nikolsona u Letu? Gde to može da se poredi, pogotovo što je Ledžerova uloga samo bleđa kopija Hopkinsonovog Hanibal Lektora u Jagancima.

Taj Ledžer je toliko mljackao kao Džoker da mi bilo mrsko da ga gledam. Nikako mi se nije svideo ni on, a ni taj deo Betmena. Nikolson mi bolji Džoker, kao i Bartonova vizija Betmena sa Kitonom. A Leto mi liči na ulogu Nikolasa Hulta iz poslednjeg Mad Maxa, još jednog potpuno ispraznog filma sa mnogo lepo dizajniranih autića.

Aron

pre 8 godina

(Red Tornado, 29. septembar 2015 08:43)

Ne znam baš. Meni se čini da jedino što je vrhunski i legendarno u tom filmu je Ledžerova gluma. Sam scenario i dijalozi nisu loši ali su slični kao u "Batman Begins"

Aron

pre 8 godina

Ne verujem. Onakva uloga koju je odigrao Ledžer je teško ponovljiva.I realno bila jepotpuno neočekivana od njega s obzirom kako je ranije glumio i njegov karakter. leto je dobar glumac ali čini mi se da bi bio bolji od Ledžera on bi morao da prevaziđe sebe. A on je to uradio u "Dallas buyers club" i ne verujem da može bolje od toga.

Maja

pre 8 godina

Zavisi kako je napisana uloga.
Ali, da je Leto daleko bolji glumac od Ledžera, to stoji. Bar meni,šta znam. Mislim da je Ledžer precenjen, otišao je u legendu jer je tragično umro mlad,do tad je bio manje više malo iznad proseka.
Leto ima fantastične role i odličnu moć transformacije.
Pogledajte Rekvijem za snove, Mr.Nobody, Dallas Buyers Club... Nema mnogo filmova, ali u svakom je briljirao.

Srdjan Jovanovic

pre 8 godina

Nekada su se glumačka dostignuća mjerila ulogama Hamleta, Fjodora Karamazova, Vili Lomana ili ujka Vanje, a danas, u vrijeme kulturne i duhovne pustoši, banalizovane i trivijalne kvaziumjetnosti namijenjene polupismenom puku nadahnutom remek-djelima svjetske književnosti zvanim "Hari Poter", glumački izazov predstavlja lik iz stripa. Nevjerovatno!

mladi ja

pre 8 godina

Mislim kao i većina da je Hit najbolji džoker i da Leto neće biti ni blizu, ali isto se mislilo i za Niklsona, pa ga Ledzer prevazišao i to više nego uspešno

Maja

pre 8 godina

@Ivana
Navedi mi,osim Planine i Candy još neku njegovu ulogu vrednu pomena? :)
O tome ti pričam.
Meni je Ledzer samo dobar frajer,ali to je sve. Za "Candy" mu svaka čast, ali znaš kako kažu, i ćorava koka ubode po neko zrno.
To isto mislim i za Bred Pita, od silnih filmova u kojima je glumio, svaka mu čast za Borilački klub jedino, u ostalima samo glumata.
Naravno,opet kažem, samo moje mišljenje.

Filip

pre 8 godina

(Srdjan Jovanovic, 29. septembar 2015 16:43)

Alal vera na komentaru. I ja sam zgrozen da se danas filmovi i uloge bazirani na superherojima (najplica i najbanalnija forma stripa namenjena deci i odraslima koji nisu knjigu u zivotu procitali) uzdize do nivoa umetnosti. Sta reci kada danas epitet spektakularnog i intrigantnog moze da ima i jedna prevara od pisca kakav je Den Braun. Svaki, ali svaki broj Politikinog Zabavnika je spektakularniji od bilo koje njegove knjige.

NN

pre 8 godina

ovo pitanje su postavili jedno 40 puta i 40 puta je odgovor bio da nece! Jednostavno Hit je odglumio ulogu zivota! Samo je greota sto se ubio.

crazy processor

pre 8 godina

Ne znam da l' samo ja to uvidjam ili tripujem, ali po mom vidjenju gluma Ledzera je kopija glume Mel Gibsona, da l' zbog zajednickog rada ili zbog nemanja svog pecata ne zanima me. Ludilo Ledzerovog dzokera je mesavina ludila Gibsona i Nikolsona. Zvakanje usana, naglo gutanje i ludilo u ocima je uzeo od Gibsona, a ostalo je kopirao od Nikolsona. Sto se tice Dzerarda dobar je glumac i ostavice makar orginalnost svojom glumom.

Đole

pre 8 godina

Neće. Da je bolji od Ledžera, već bi bio Džoker kod Nolana. Nolan uzima najbolje glumce za svoje filmove i samo jednom je žešće omašio. Leto je dobar, zaslužuje da uđe u "Nolanov klub" sa nekom drugom ulogom i u drugačijem filmu.
Hans Landa je u pravu, od obima uloge Vila Smita zavisi koliko će upropastiti i ovaj film. Neverovatno koliko u "prvu ligu" guraju tog diletanta, a posebno u arijevskim utopijama o superherojima njegovo prisustvo može da bude farsa, a i to je već mnogo bolje urađeno u kultnom "Blazing Saddles".

Samo da DC ne filozofira puno...

pre 8 godina

Ako Dejvid Ajer ne bude pod uticajem i kontrolom DC-a, ovo će biti najbolji film na temu američkih super-heroja!

Samim tim, ne bih se začudio ako bude i nominacija za oskara, komada više!
Dakle DA, Leto će prevazići maestralnog Ledžera.

Mislim da će mnogi da se uhvate za glavu kad vide šta ih je snašlo.

Snajder je dobar, ali dosledan kadrovima stripova, pa ništa Bog zna šta ne uradi "osim" što oživi strip... doduše stvarno verno i maestralno... ali fali začina!

Nolan i ekipa epski! Kultno!

Ali Ajer prvi put radi ovako nešto... ako u svoje priče i viđenje stvari ubaci super heroje bez tuđeg upliva i sufliranja, biće to ne epski, nego legendarno!

Nemanja

pre 8 godina

Леџер је увек био Б-класа (па погледајте му остале филмове који су) а онда умр`о од дроге, одмах је најбољи глумац и то је најбољи филм. Тако да - напред Лето!
(adriano_galliani, 29. septembar 2015 17:11)

Kako neko nastavlja da leči svoje zamišljene demone komentarima o narkomaniji...

Maja

pre 8 godina

@Pita breduša Jesam,nekoliko puta. :) Sjajan film.
Pit se pojavljivao u odličnim filmovima,ne propuštam njegova ostvarenja, pa Borilački klub mi je omiljeni film. Pogledaj listu njegovih uloga, kakva sve filmska ostvarenja, ali on...mnjah,prosek.
Isto kao i Brus Vilis. Petparačke priče, 12 majmuna, 6 čulo, Grad greha..ima dobar izbor, nanjuši dobar film,ali glumačke sposobnosti na nivou statiste.

Aleksandar

pre 8 godina

I opet su komentatori subjektivno podeljeni, samo zbog naslova. Objektivnost NULA!

Prvo, niti ste videli film, a drugo, ovo je drugaciji film i ima drugaciji pristup u SCENARIJU. Tako je i sa stripovima. Sve zavisi od pisca i crtaca. Nije ni cudo, sto u Srbiji imamo ljude koji ne razmisljaju.

dzek

pre 8 godina

da ce biti bolji ne verujem, bar po ovome sto sam video ( mislim na sam izgled jokera ) ali po meni niko jos dugo nece moci da pridje mark hamill-u kao jokeru. jednostavno je covek potpuno ulazio u karakter i svima koji su pogledali neke snimke sa snimanja je jasno o cemu pricam

Benny Hill

pre 8 godina

Istina je da Ledger igrao svoju najbolju ulogu i to je bilo master delo...po meni tah oskar je u top 5 u istoriji filma.Ali Leto je isto dobar glumac i ako ga ne prevazidje sigurno ce biti blizu Ledgera...vidi se po trejleru da je isto ko Ledger bas uvukao u tu ulogu.

Lux

pre 8 godina

Ovo su dva totalno drugacija Dzokera i tesko je porediti..
Videcemo kada izadje film sledece godine ali sada je nezahvalno porediti..
Ledzer je postavio standard koji ce tesko neko dostici..
Dzoker u ovom filmu je vise pshio i totalno drugaciju ulogu u filmu ima.
Jedva cekam ovo

ja

pre 8 godina

@Srđan Jovanović

Živ ti bio, Hari Poter je klasik omladinske knjiženosti koliko su to bili i Tri musketara ili Grof Monte Kristo u svoje doba, a o plejadi dobrih glumaca u istom, bolje da ne trošim reči.

Da ne trolujem dalje. Leto je dobar glumac. I Betmen će zaraditi brdo para, što mu je osnovna namena. Da je Ana Karenjina imala u blizini bioskop sa blokbasterima, verovatno ne bi skočila pod voz od čamotinje. Slično važi i za madam Bovari, Ivanova, Hamleta...

xxxxx

pre 8 godina

nema sanse onaj covek se toliko uziveo u ulogu da je film zaista milina gledati, a i vrhunski je...tolko se uziveo da je i prso na kraju...

Hans Landa

pre 8 godina

Nećebiti bolji od Ledžera,a neće ni biti najveći problem predstojećeg filma.Od svih glavnih likova u ovom filmu najproblematičniji će biti lik kojeg tumači Vil Smit.

Alter ego

pre 8 godina

Moje misljenje je da nece. Prvo zato sto od Ledzera niko nije ocekivao nista, a drugo zato sto je on tu ulogu stvarno maestrano odigrao. Tako da koliko god Leto bio dobar ludi nece biti impresionirani, jer su i ocekivanja sad stvarno velika.

ced

pre 8 godina

Ledzera nisam nikad "pratio" jer mi nije bio gotivan kao glumac...dok se nije pojavio u filmu koji nisam smeo da preskocim! Leta sam vise pratio i bio mi je dobar glumac!
Ali...Ledzer je dzokera odigrao za medalju, skidam kapu! Nije stvar u tome sto je decko umro mlad nakon snimanja filma! Nisam jedan od onih sto se odjednom sazali nad poznatima sto umru mladi pa okrenem plocu i pocnem da pricam kako su bili super pevaci, glumci, itd.! Stvarno je odigrao za svaku pohvalu!
Da li ce Leto biti bolji...videcemo, dok ne izadje film glupo je pricati! Po do sada vidjenom ne izgleda obecavacuje! Ali, mislim da su uloge drugacije pisane i da se oba Dzokera razlikuju!

C.B.

pre 8 godina

Ne moze se porediti. Nece biti ni bolji ni gori vec drugaciji. Dzoker koji je glumio Ledger je bio pravi filmski Dzoker a ovaj glumi Dzokera iz Mracnih DC Stripova gde je Dzoker Potpuni Psihopata, a ne Anarhista kao u filmu. Ovo je klasicno mesanje "baba i zaba" da ne kazem "apples and oranges".

Pita breduša

pre 8 godina

To isto mislim i za Bred Pita, od silnih filmova u kojima je glumio, svaka mu čast za Borilački klub jedino, u ostalima samo glumata.

(Maja, 30. septembar 2015 08:29)

Neko očigledno nije gledao 12 majmuna.

Ivana

pre 8 godina

@maja: ledzer precenjen?:) pretpostavljam da nisi odgledala ni jedan njegov film,jer samo u tom slucaju mozes da napises ovako nesto.ne zna se gde je bolji..meni je recimo njegova uloga u planini broukbek genijalna vise nego rola dzokera.slazem se da je leto kvalitetan glumac i zaista ima odlicne transformacije.ovo poredjenje je banalno i sluzi da se popuni medijski prostor.nema mesta polemisanju,sem potvrdi da su oba glumca vrhunska,ali da su u pitanju razliciti pristupi i tu se prica zavrsava.

FakeHero

pre 8 godina

Nije bitno niti za poredjenje, Joker je samo sporedan lik u Suicide Squad tako da me vise zanima kako ce ova sarena druzina da odradi posao i kako ce prica da bude uradjena. To ce biti slicno kao Marvelov Deadpool-om, R-rated film koji bi trebao da bude dobra zabava plus nece biti kastriran da bi prosao filtere za gledaoce mladje od 13 godina.

Komifo

pre 8 godina

Ali nabeđene intelektualne gromade koje se zgražaju nad pomamom za ulogama iz stripova... Pa jedna inteligentna osoba koja je odrasla zaljubljena u stripove vredi deset vas što ste na silu čitali Karamazove.

Vladimir

pre 8 godina

"To isto mislim i za Bred Pita, od silnih filmova u kojima je glumio, svaka mu čast za Borilački klub jedino, u ostalima samo glumata.

(Maja, 30. septembar 2015 08:29)

Neko očigledno nije gledao 12 majmuna."

Očigledno nije gledala ni Snatch, Inglorious Bastards i Seven. Šta više čovek je bio odličan i u Ocean's filmovima.

Nemo

pre 8 godina

Čini mi se da Leto igra drugačijeg Jokera.

Leto kao kameleon će bez sumnje odigrati dobro, pitanje je šta se traži od njega. Joker iz aktuelne serije "New 52" je malo drugačiji i liči da Leto skida takvog Jokera.

FakeHero

pre 8 godina

(Srdjan Jovanovic, 29. septembar 2015 16:43)

Nema losih uloga, vec samo losih glumaca (ili glumica). Svi ti legendarni umetnici su imali uloge koje su postali klasici, ali verovatno 5X vise uloga gde su se pravile pare a materijal je bio komercijala (primer: Robert De Niro). Sto rece Bo Didley: umetnicki integritet ne placa racune i kredite.

Ako nisi primetio film je ekranizacija stripa ali to ne znaci da je neciji rad automatski djubre ako je posteno i profesionalno uradjeno. Jedan Blade Runner je bolji umetnicki i u svakom pogledu neko neka 10-ta verzija i pokusaj klasicne literature da se pretoci u film.