Preminuo Kris Skvajer, basista rok benda Jes

Umro je Kris Skvajer, basista i suosnivač rok benda Jes, koji je nedavno objavio da ima leukemiju, saopštili su članovi njegovog benda. Imao je 67 godina.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Neočekivana vest...jedini muzičar koji je u grupi bio u svim periodima, dosledan i predan, skoro pola veka.
  Grupu Yes slušam od svojih tinejdžerskih dana, od sredine 70-tih godina, do dana današnjih...oni su bili i ostali na pijedestalu pravca koji se popularno naziva progresivni rok.
  Na žalost, nisam uspeo da prisustvujem nijednom njihovom koncertu. Najbliže tome sam bio 1991. godine kada je u okviru "Union" turneje bio zakazan koncert u Beogradu, kupio kartu, ali je na kraju koncert otkazan (koliko sam čuo zbog malog broja prodatih karata, mada neki kažu i radi tadašnje situacije). Grehota i tuga! Čuvam fotokopiju kupljene karte, kao tužnu uspomenu.
  Ali kao što je to praksa u šou biznisu, "the show must go on"! Već je izabrana zamena, Bili Šervud, koji je sa njima već sarađivao (na klavijaturama i na basu, i u produkciji), i već od avgusta kreće USA turneja, a dogodine turneja na kojoj će svirati albume "Fragile" i "Drama" u celosti. Na spisku lokacija nema ništa posebno blizu, ali nada uvek postoji, jer nada postoji i kada nade više nema. Prošle godine su na turneji "3 albuma" najbliže bili u Bratislavi i Pragu, ali 70 evra za kartu i 100-njak evra za put, plus troškovi, znači oko 200 evra za koncert, nije lako izdvojiti, plus fizički napor. Zadovoljićemo se zvaničnim izdanjem sa turneje, jedno je već izdato, a drugo se očekuje.
  Kris, počivaj u miru, hvala za brojne lepe trenutke koje smo doživeli i doživljavaćemo uz muziku velike grupe, tačnije institucije, Yes.
  (CedoNS, 2. jul 2015 10:22)

  # Link komentara

 2. Izuzetan muzicar,njegov odlazak je velika praznina za prog ljubitelje...preporuka za ljubitelje Muzike:Squackett-Life Within A Day
  (fish out of water, 29. jun 2015 19:16)

  # Link komentara

 3. Yes su jedina super grupa, koja ni u Jugoslaviji, a i danas u Srbiji nije stekla neku vecu afirmaciju. To je za mene neobjasnjiv fenomen na kome bi neko mogao i da doktorira.

  Zalostan sam zbog Krisa, ali i u neku ruku ponosan sto sam jedan od retkih fanova ove grupe sa ovih prostora, jos od ranih sedamdesetih.
  (Keboja, 29. jun 2015 14:58)

  # Link komentara

 4. Yes, jedna od grupa koje su bile sastavni deo moje mladosti. I bili su sjajni. A onda je u muzici sve krenulo nizbrdo.
   (Dreamcatcher, 29. jun 2015 13:35)

  # Link komentara

 5. Neka je vecna slava jednom od najvecih!Bio si jedan od rodonacelnika progresivnog roka,hvala ti na svemu!
  (Nenad, 29. jun 2015 12:27)

  # Link komentara