Koralina i tajanstveni svet

Uloge: Dakota Fening, Teri Hačer, Don Frenč, Dženifer Sonders, Ian Mekšejn
Reditelj: Henri Selik
Start: 4. jun

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2009.

11:32

Default images

Koralina i tajanstveni svet je čudesna, uzbudljiva, zabavna i napeta avantura koja kombinuje i redefiniše dva tradicionalna načina pravljenja filmova. To je stop-motion animirani film, prvi koji je smišljen i snimljen u stereoskopskom 3D-u, nešto što filmska publika do sada još nije imala prilike da doživi.

Koralina Džons (glas joj je pozajmila Dakota Fening) je devojčica od 11 godina, naprasita, radoznala i avanturističkog duha, nesvojstvenog nekome njenih godina. Ona se zajedno sa roditeljima (Teri Hačer, Džon Gudman) preselila iz Mičigena u Oregon. S obzirom da joj nedostaju prijatelji i da joj roditelji ne posvećuju mnogo pažnje jer su zauzeti poslom, Koralina pokušava da pronađe neku zanimljivost u svom novom okruženju. Počinje da se druži (tj. on joj dosađuje, kako ona kaže) sa Vajbijem Lovetom, dečakom vršnjakom iz komšiluka ali upoznaje i komšije: ekscentrične britanske glumice, gđice Spink i Forsibl (Dženifer Sonders i Don Frenč), kao i još ekscentričnijeg Rusa, gdina Bobinskog (Ian Mekšejn). Nakon ovih upoznavanja, Koralina počinje ozbiljno da sumnja da će u novom okruženju pronaći nešto iole intrigantno... ali greši jer uskoro otkriva tajna vrata u kući.



Kada prođe kroz vrata i jezivi prolaz, ona otkriva alternativnu verziju sopstvenog života.

Na prvi pogled ova paralelna realnost je sablasno slična njenom stvarnom životu, samo što je mnogo bolja. Odrasli, uključujući i njenu pažljivu „drugu majku“ (kojoj je takođe glas pozajmila Teri Hačer), izgledaju joj mnogo pristupačniji. Ovde je Koralina u centru pažnje i ona počinje da veruje da tu u stvari i pripada. Ali kada ova čudesna avantura postane opasna, a njena lažna, druga majka pokuša da je zadrži zauvek, Koralina će morati da se uzda u svoju tvrdoglavu odlučnost, hrabrost i pomoć komšijske crne mačke koja govori, kako bi spasila svoju porodicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: