Milivojević menja Džima Kerija

Beogradski glumac Boris Milivojević zameniće glasom holivudskog komičara Džima Kerija (Jim Carrey) u naslovnoj ulozi slona Hortona u srpskoj sinhronizaciji istoimenog animiranog američkog filma.

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2008.

10:00

Default images

"Boris je samo 'zamirisao' na Džima Kerija. Dovoljno je dobar glumac da je imao želju da napravimo nešto što će biti naše i samo mirisati na njihovo", rekao je režiser srpske sinhronizacije i narator filma "Horton", glumac Dragan Vujić-Vujke.

Animirani film “Horton” dolazi iz studija "Blue Sky", tvorca filmova “Ledeno doba”, “Roboti“ i „Ledeno Doba 2: Otapanje“ – prvog holivudskog animiranog filma sinhronizovanog na srpski jezik, inače najgledanijeg animiranog filma u Srbiji koga je videlo skoro 100.000 gledalaca.

Na konferenciji za novinare održanoj povodom početka rada na sinhronizaciji dugometražnog animiranog filma „Horton“ predstavljena je glumačka ekipa koja pozajmljuje glasove simpatičnim, animiranim junacima. U glavnim ulogama su:

Boris Milivojević - Horton, maštovito slonče
Nikola Bulatović - Gradonačelnik majušnog grada Huvila
Dara Džokić - Kengurica
Dejan Lutkić - Strašni orao Vlad
Kristina Kovač - Gradonačelnikova supruga
Marko Živić - Miš Morton, Hortonov najbolji prijatelj
Miloš Samolov - Predsednik saveta Huvila
Marijana Mićić - Doktorka Laru
Dragan Vujić-Vujke - Narator filma i reditelj sinhronizacije

Film, kao i Susova knjiga - na osnovu koje je nastao, predstavlja Hortona (Boris Milivojević), slona punog mašte, koji u sićušnom zrncu prašine koje lebdi kroz vazduh čuje prigušene krike za pomoć. Iako Horton to još uvek ne zna, to zrnce predstavlja dom čitavom gradu po imenu Huvil, koji naseljavaju mikroskopski Huvilci, koje predvodi Gradonačelnik. Iako ga komšije ismevaju i prete mu, misleći da je izgubio razum, Horton je odlučan u nameri da sačuva tu česticu, pošto „osoba je osoba, bez obzira na to koliko je mala.“

Premijera filma “Horton” održaće se 9. marta u Sava centru, dok će se u bioskopskoj distribuciji naći od 13. marta 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: