Savetnik


Ne kaže se uzalud "U zdravom telu zdrav duh", jer osim što vežbanjem postižemo to da budemo fizički zdravi i snažniji, ono jednako utiče i na psihičko zdravlje

Očekivano je da imamo pomešana osećanja i da ih ima mnogo. Neka od njih, kao što je blaga anksioznost na primer, nas pokreću na akciju (nabavka za sebe i porodicu, održavanje higijene, itd.).To samo po sebi nije loše, ali važno je naći pravu meru, piše UNICEF.

Na pitanje kako zaštititi svoje mentalno zdravlje tokom pandemije koronavirusa čitava planeta, čini se, i daje traži odgovor. Među onima na koje se tom prilikom često zaboravi su tinejdžeri.

Prijatelji vas opterećuju svojim problemima i uvek pričaju samo o sebi? Pristajete na susrete i aktivnosti s prijateljima i kada biste hteli da nešto drugo radite ili budete sami? Uvek stavljate druge ispred sebe?

Svi u sebi nosimo barem jedan Ikigai premda toga nismo ni svesni. On predstavlja smisao života ili nešto zbog čega svaki dan ustajemo s veseljem.

"Koronasomnija" ("koronesanica") ili "Kovid-somnija". Šta je sad pa to? Pa, sam naziv vam govori - u pitanju je nesanica izazvana narušenom dnevnom rutinom i stalnom neizvesnošću koju mnogi osećaju tokom epidemije koronavirusa.

Rad od kuće umnogome je zaslužan za gubitak radnog elana, kako kod onih kojima nedostaje kancelarija, tako i onima koji se raduju tome što im je radni prostor soba ili neka druga prostorija u stanu. Iako je teško izračunati koliko je čovek efikasniji ili ne od kuće jer se neko bolje pokazao u novim uslovima, postoje načini da interesovanje za posao od kuće održite na približnom nivou kao da idete na posao.