Reč stručnjaka


Loše raspoloženje, iako ga mnogi olako odbacuju, za puno ljudi predstavlja realan problem. I to se ne odnosi samo na one koji pate od značajnih kliničkih depresija, već i na druge - koje muče sezonske apatije ili opšti naleti tuge. I to jesu realni problemi.

Savremeno doba donelo je fascinaciju zdravom ishranom i načinom života kao i potenciranja estetskih ideala lepote i mladosti. Zbog toga, sve je "popularnije" i kontrolisano, smanjeno uzimanje hrane. Često, međutim, šteta od toga bude veća nego korist.

U potrazi za brzim rešenjem psiholoških tegoba, mnogi pribegavaju raznim metodama, od samopomoći čitanjem knjiga, preko konzumacije raznih čajeva, trava, dijeta, odlaska na 'posebne seanse', pre nego se obrate psihoterapeutu za pomoć.

"Žao mi je što je našu generaciju zahvatila korona i sve zaustavila, bukvalno nam je napravila haos od života. Nadam da ćemo se uskoro izvući iz svega ovoga. Ima nade, valjda".

Naravno da znate da je rekreacija dobra za vas, ali da li znate koliko? Fizička aktivnost vam pomaže da skinete višak kilograma, ali još su možda bitniji benefiti po mentalno zdravlje.

Ispovest jednog našeg sugrađanina o neuspešnoj potrazi za ljubavlju u doba pandemije privukla je veliku pažnju. Pristiglo je mnogo vaših komentara, ponajviše onih koji pokušavaju da pomognu i ponude savet. Ipak, bilo je i onih koji ne samo da razumeju situaciju u kojoj se naš sagovornik nalazi već je i dele sa njim.

Odlazak kod psihoterapeuta i dalje je "poslednja opcija" kojoj Srbi pribegavaju. Istovremeno, na Zapadu je mnogima to uveliko deo nedeljne rutine.

Epidemija koronavirusa nas je sve pogodila i na mentalnom, ne samo fizičkom planu. Od posledica koje takvo stanje sa sobom nosi, nisu pošteđeni ni mladi

Većina vlasnika u današnje vreme zna kakav pozitivan uticaj kućni ljubimac može da ostavi na njihov svakodnevni život.

strana 1 od 3 idi na stranu