Reč stručnjaka


Naravno da znate da je rekreacija dobra za vas, ali da li znate koliko? Fizička aktivnost vam pomaže da skinete višak kilograma, ali još su možda bitniji benefiti po mentalno zdravlje.

Ispovest jednog našeg sugrađanina o neuspešnoj potrazi za ljubavlju u doba pandemije privukla je veliku pažnju. Pristiglo je mnogo vaših komentara, ponajviše onih koji pokušavaju da pomognu i ponude savet. Ipak, bilo je i onih koji ne samo da razumeju situaciju u kojoj se naš sagovornik nalazi već je i dele sa njim.

Odlazak kod psihoterapeuta i dalje je "poslednja opcija" kojoj Srbi pribegavaju. Istovremeno, na Zapadu je mnogima to uveliko deo nedeljne rutine.

Epidemija koronavirusa nas je sve pogodila i na mentalnom, ne samo fizičkom planu. Od posledica koje takvo stanje sa sobom nosi, nisu pošteđeni ni mladi

Većina vlasnika u današnje vreme zna kakav pozitivan uticaj kućni ljubimac može da ostavi na njihov svakodnevni život.

Kada se ljudi sa agorafobijom nađu u stresnoj situaciji često imaju simptome napada panike, poput ubrzanog rada srca i mučnine. Ali - rešenje postoji.

Sa dolaskom korone suočili smo se osećanjem da nam "čaša" više nije ni poluprazna niti polupuna već jednostavno - prazna. Toga nisu u potpunosti bili pošteđeni čak ni oni najorganizovaniji, ni oni materijalno "blagosloveni", ni oni najstabilniji među nama.

Mentalni problemi kod žena nakon porođaja, nažalost, česta su pojava. Čak i onda kada svima izgleda da je sve u redu i kada porodilja deluje kao i svaka druga brižna majka, stvarnost može biti potpuno drugačija.

Pisali ste nam da se osećate izgubljeno, da vam deluje kao da je život od pre korone potpuno izbrisan, frustrira vas konstantan strah da ćete da se razbolite... Svakodnevno "bombardovanje" informacijama, čini se, još više otežava funkcionisanje.

strana 1 od 3 idi na stranu