Potraga za srodnom dušom na internetu: Zlatno doba za sajtove za upoznavanje

Uprkos mnogim negativnim predviđanjima, sa lokdaunom i svim ograničenjima koje trpe Italijani već godinu dana, poput zabrane izlaska iz kuće na samom početku epidemije, te zatvorenih restorana i obaveznog nošenja maski i na otvorenom i u zatvorenom, oni koji su singl, ali često i oni koji su u vezi, počeli su masovno da koriste sajtove za upoznavanje.

Zdravlje

Izvor: RTS

Ponedeljak, 29.03.2021.

12:19

Potraga za srodnom dušom na internetu: Zlatno doba za sajtove za upoznavanje
Foto: Depositphotos/AndreyPopov

U potrazi za srodnom dušom ili avanturom za jednu noć ali i "samo" flertovanjem, poseta sajtova poput Meetic-a, Tinder-a, Bumble-a porasla je za 40 odsto.

Nema više aperitiva, događaja, druženja, izlazaka, svih onih realnih momenata u kojima su Italijani mogli da upoznaju nekoga ko može da im se dopadne, tako da se i to, kao i mnoge druge stvari, preselilo u virtualni svet. Sa realnim ljudima.

Po poslednjim podacima web dating sajta Meetic, Italija je evropska zemlja sa najvećim procentom aktivnih "dater-a" među odraslom populacijom, 19,8 odsto, dok 70 odsto single Italijana smatra da može da pronađe svog idealnog partnera onlajn.

Upoznavanje onlajn u Italiji se smatra jednim od najefikasnijih načina upoznavanja srodne duše. 58 odsto ljudi sve manje veruje da može da upozna nekoga preko prijatelja, 64 odsto smatra da je teško približiti se nekome na javnom mestu pa preferiraju aplikacije za upoznavanje.

Ko traži partnera onlajn radi to smišljeno i bazirajući se na zajedničkim interesovanjima koje mogu da podele.

Za 87 odsto korisnika to je ono što im se najviše i dopada što se onlajn dating-a tiče, a njih 82 odsto smatraju da na internetu imaju veću mogućnost izbora.

Po istraživanju "YouGov-a", 35 odsto Italijana koristi neki od sajtova za upoznavanje i jedna od tri nove veze nastaje upravo zahvaljujući internetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: