Ne postoje nerešivi problemi, postoje samo oni koji ne žele da ga reše: Pridruži se akciji i BUDI BOLJE

Uskoro na Superženi i u okviru projekta #kakosi, očekuje vas akcija "Budi bolja, budi bolje" koja u fokus stavlja mentalno zdravlje žena.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 20.05.2022.

10:35

Ne postoje nerešivi problemi, postoje samo oni koji ne žele da ga reše: Pridruži se akciji i BUDI BOLJE
Foto: Aleksandar Krstoviæ

Pala je noć, želiš da zaspiš, ali teško ti je. Gušiš se i misli se roje. Čini ti se da rešenje ne postoji. Tvoji problemi kao tegovi se spuštaju na grudi. Dah ti je kratak. Opet se nećeš naspavati.

Ustaješ teško, brige, obaveze, nagomilavaju se nerešeni problemi, a ti nemaš snage. Ovog jutra teško je i da se umiješ. Anksiozna si i teskoba koju osećaš postaje deo tvoje ličnosti.

Ponekad si i nervozna. Bez razloga vičeš na ljude koje voliš. Žao ti je, ali nemaš volje da se izviniš. Proći će, govoriš sebi.

Znaš da znamo. Ali ne znaš da se mnoge od onih nasmejanih žena koje sretneš na ulici, u liftu, prodavnici, kafiću, obdaništu, na poslu, osećaju baš isto kao ti. I njima njihovi problemi deluju kao lavirint bez izlaza. Pucaju pod pritiskom i diskretno našminkana fasada svakog časa može da se uruši.

Zato budi bolje. Zato budi bolja. Dozvoli sebi da budeš deo velike priče, gde ćemo pomoći jedne drugima, da zajedno savladamo depresiju, strahove, panike i neizvesnost. Da bi bila lepa, moraš biti zdrava. Da bi bila voljena, moraš zavoleti sebe, to je prvi korak ka jačanju. Budi naša snaga i mi ćemo biti tvoja.

Ispričaj nam svoju priču.

Prvi korak u rešavanju problema je izgovoriti ga glasno.

Počinjemo za koji dan, zato poveri nam šta te tišti, uradi nešto veliko za sebe i svoje mentalno zdravlje.

Javi se na našu Instagram stranicu superzenab92 ili Fejsbuk Super žena

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: