Aktuelno


Ko traži partnera onlajn radi to smišljeno i bazirajući se na zajedničkim interesovanjima koje mogu da podele.

Crveni krst Srbije je uveo telefonski centar za pružanje psihološke prve pomoći, informacija i psihosocijalne podrške osobama sa invaliditetom, kao i članovima njihovih porodica i ličnim asistentima

Našoj redakciji je javio mladić iz Beograda koji nam je kazao da nikada nije bio u emotivnoj vezi i da je situacija sada još teža jer je pandemija "zatvorila" mogućnosti za druženje.

Antistres ishrana je hrana prilagođena našem psihološkom zdravlju. Mnoge namirnice u sebi sadrže prirodne antidepresive.

Rad na daljinu i nedostatak društvenih okupljanja tokom borbe protiv koronavirusa učinili su da se ljudi u Japanu osećaju sve više pod stresom i usamljeno. Izolacija povezana sa pandemijom kriva je za prvi porast broja samoubistava u poslednjih 11 godina.

"Centar za mame" sproveo je istraživanje "Majčinstvo u doba korone" kako bi bolje razumeli iskustva i osećanja mama tokom trajanja vanrednog stanja. Interesovalo ih je kako su mame radile, kakva su iskustva imale sa online školom, kakvi su bili njihovi partnerski odnosi i kako su balansirale porodične obaveze.

Vlasnici kućnih ljubimaca uglavnom imaju pravila o tome gde ih drže ili gde u kući životinje smeju da borave, a gde ne smeju. Ako svom psu branite da spava s vama u istom krevetu, možda nakon ovog promenite mišljenje.

Naučnici tvrde da je usamljenost prevladavajući i ozbiljan javno zdravstveni problem koji utiče na zdravlje, dobrobit i dugovečnost, posebno s povećanim radom na daljinu, socijalnim udaljavanjem i karantinom. I čini se da na određene starosne grupe utiče lošije od drugih.

Na ovim stranicama ponudićemo odgovore na neke od brojnih nepoznanica. Svaka tema je važna. Želimo da ih pokrenemo zajedno. Želimo da se osećaš bolje.

strana 1 od 2 idi na stranu