Aktuelno


Svakom trećem zaposlenom u Srbiji je bilo ugroženo mentalno zdravlje tokom pandemije, a posledice koronavirusa su najviše ostavile traga na psihi žena i zaposlenih između 35 i 50 godina

Povodom Međunarodnog dana porodice, Klinika za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" je na beogradskom Trgu Republike organizovala pružanje podrške našim sugrađanima kroz razne testove na depresiju, anksioznost i demenciju. Takođe, tim stručnjaka iz ove ustanove je i davao savete svakome ko je imao pitanje iz oblasti mentalnog zdravlja, jer je pandemija u poslednjih godinu dana uticala na sve nas, a pogotovo na adolescente.

Danas se obeležava Međunarodni dan porodice

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana porodice je - Porodica i nove tehnologije

U cilju efikasnijeg rada na razbijanju stigme i umanjenju diskriminacije, osnovana je Mreža za mentalno zdravlje ”NaUm” koju čine 12 udruženja iz cele Srbije koja zajedničkim snagama rade na edukaciji i informisanju javnosti o značaju očuvanja mentalnog zdravlja.

Iako pripadam generaciji koja je trčkarala po radioaktivnoj kiši iz Černobilja, koja je osetila sankcije, hiperinflaciju, ratove, bombardovanje... rekla bih da ništa, ali baš ništa nije moglo da nas spremi za koronu.

Postani deo zvanične Viber zajednice projekta #kakosi. Svaka tema je važna. Želimo da ih pokrenemo zajedno.

Ministarstvo omladine i sporta i ministar Vanja Udovičić podržali su #kakosi, projekat portala B92.net kreiran na ciljem da temu mentalnog zdravlja pojedinca i nacije stavi u prvi plan.

Najnovija istraživanja pokazuju da, nakon godinu dana pandemije, najveći broj mama u našoj zemlji ima osećaj da će "pući", zbog stresa oko posla i obaveza. Većina nema dovoljno vremena za fizičku aktivnost, a svaka treća ne spava dovoljno.

strana 1 od 3 idi na stranu