Aktuelno


Iako pripadam generaciji koja je trčkarala po radioaktivnoj kiši iz Černobilja, koja je osetila sankcije, hiperinflaciju, ratove, bombardovanje... rekla bih da ništa, ali baš ništa nije moglo da nas spremi za koronu.

Postani deo zvanične Viber zajednice projekta #kakosi. Svaka tema je važna. Želimo da ih pokrenemo zajedno.

Ministarstvo omladine i sporta i ministar Vanja Udovičić podržali su #kakosi, projekat portala B92.net kreiran na ciljem da temu mentalnog zdravlja pojedinca i nacije stavi u prvi plan.

Najnovija istraživanja pokazuju da, nakon godinu dana pandemije, najveći broj mama u našoj zemlji ima osećaj da će "pući", zbog stresa oko posla i obaveza. Većina nema dovoljno vremena za fizičku aktivnost, a svaka treća ne spava dovoljno.

Ko traži partnera onlajn radi to smišljeno i bazirajući se na zajedničkim interesovanjima koje mogu da podele.

Crveni krst Srbije je uveo telefonski centar za pružanje psihološke prve pomoći, informacija i psihosocijalne podrške osobama sa invaliditetom, kao i članovima njihovih porodica i ličnim asistentima

Našoj redakciji je javio mladić iz Beograda koji nam je kazao da nikada nije bio u emotivnoj vezi i da je situacija sada još teža jer je pandemija "zatvorila" mogućnosti za druženje.

Antistres ishrana je hrana prilagođena našem psihološkom zdravlju. Mnoge namirnice u sebi sadrže prirodne antidepresive.

Rad na daljinu i nedostatak društvenih okupljanja tokom borbe protiv koronavirusa učinili su da se ljudi u Japanu osećaju sve više pod stresom i usamljeno. Izolacija povezana sa pandemijom kriva je za prvi porast broja samoubistava u poslednjih 11 godina.

strana 1 od 3 idi na stranu