"Kada je Srbija ćutala, ti si pričala"

Izvor: B92

Utorak, 08.10.2013.

14:09

Default images

Potragom za detaljima o tome šta su razlozi zbog kojih je primorana da živi sa 24-časovim policijskim obezbeđenjem, autorka Insajdera Brankica Stanković došla je do brojnih podataka I dokumenata o velikoj mreži onih koji su želeli ili planirali njeno ubistvo.

Uz neprestanu dilemu da li su navodi policije dovoljan razlog za svojevrstan zatvor u kojem živi, Brankica u knjizi paralelno opisuje i događaje kojima je I sama prisustvovala, privođenju sumnjivih osoba na mestima gde se kretala, bežanju od onih za koje se sumnjalo da su naoružani…

Kako u knjizi kaže ne zna da li je opasnost prošla ali da o svemu više nije mogla da ćuti.

U knjizi Insajder - moja priča, Brankica Stanković između ostalog objavljuje detalje razgovora sa načelnikom Uprave kriminalističke policije Rodoljubom Milovićem koji navodi da su pripadnici brojnih kriminalnih grupa, huligani, neki biznismeni i političari uvezani u nameri da zaustave Insajder. Pretnje huligana praktično su prema saznanjima policije bila prilika za mnoge kojima se Insajder bavio da se osvete i tako dovedu do privida da su to uradili huligani.

Kada je Srbija ćutala, ti si pričala! Zato sada moraš da živiš tako kako živiš – objasnio je Rodoljub Milović, zašto sve ove godine živi sa policijskim obezbeđenjem.
U jednom periodu 2011. prema službenoj belešci koja je zavedena u MUP-u Brankici je najveća opasnost pretila od Luke Bojovića I njegove grupe. Prema operativnim podacima tada je kupljena I snajperska puška iz koje treba da bude ubijena. Zbog ovih saznanja nekoliko puta je pojačanim obezbeđenjem izmeštana iz Beograda. Opasnost međutim nije prošla kada je Luka Bojović uhapšen u februaru 2012.

Knjiga “Insajder - moja priča” svedočenje je o životu sa policijskim obezbeđenjem i o tome kako je uprkos svemu Brankica Stanković uspela da održi emisiju Insajder. U knjizi autorka Insajdera opisuje i kako je nastao Insajder, kako je ekipa emisije uspela da se izbori za svaku temu, ko je tokom rada na svim serijalima od 2004. godine pretio i kako je uspela da se izbori sa svim pritiscima i uprkos svemu objavi činjenice koje niko u Srbiji nije smeo javno da iznese. Knjiga u izdanju Samizdat B92 od danas se moze kupiti na svim kioscima u Srbiji.

Knjiga "Insajder - moja priča" može da se naruči i preko sajta B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: