“Insajder – moja priča”, sve o čemu je moralo da se ćuti

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.10.2013.

13:50

Default images

Knjiga "Insajder, moja priča" je iskreno i potresno svedočanstvo o tome kako j fizički i psihičkipreživela period u kojem je mreža osoba planirala njenu likvidaciju, gde je sve morala biti skolonjena i kako je uspela da sačuva emisiju Insajder.

Brankica Stankovic je napisala knigu u kojoj ni imena ljudi ni mesta radnji nisu izmenjena.

Veran Matić, glavni i odgovorni urednik Informativnog programa B92, kaže da sva saznanja svih ovih godina nisu smela da izađu u javnost

- Prvo ona nije mogla o tome da priča javno. O svemu onome što joj se događa, koje su to pretnje… Vrlo često je osećala i neku vrstu neverice od strane kolega. Sa druge strane, ja sma imao problem što sam vrlo često i od nje više stvari znao, pokušavao da razumem, dobijao sve više informacija. Takođe nisam smeo ni njoj da govorim, ni da upotrebim javnost kao zaštitu – kaže Matić.
Brankica Stanković neće davati intervjue povodom izlaska knjige, jer smatra da je sve što je imala da kaže napisala i da će javnosti mnoge stvari biti jasnije, kada budu saznali činenice o kojima je na zvaničan zahtev morala da ćuti. -Knjiga je veoma iskrena, otvorena, i ima veoma ozbiljni dokumentovani deo kada je reč o samoj ugoroženosti. Mislim da ova kniga takođe može da predstavlja neku vrstu preokreta u životu autorke Brankice Stanković – dodaje Veran Matić.

Knjiga bi, prema mišljenju Verana Matića, trebalo da posluži i kao izvor tema za druge novinare, ali i da bude alarm za poboljšanje položaja novinara uopšte.

Knjigu Brankice Stanković u izdanju Samizdata B92 od sutra možete naći na kioscima širom Srbije ili naručiti na internet strani shop.b92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: