“Insajder – moja priča” u prodaji

Izvor: B92

Petak, 04.10.2013.

17:13

Default images

Brankica Stanković, novinarka Televizije B92 i autorka emisije „Insajder“, od decembra 2009. živi sa dvadesetčetvoročasovnim policijskim obezbeđenjem, kada su predstavnici MUP-a, nakon procene njene bezbednosti, zaključili da joj je život ugrožen zbog tema kojima se bavila u svojim emisijama.

Knjiga “Insajder -moja priča”, je lična priča u kojima Brankica svedoči o svim zastrašujućim događajima iz života od trenutka kada je dobila policijsko obezbeđenje.

O svemu što je morala da prećuti zbog bezbednosti, o onima koji su kupili snajpersku pušku da je ubiju, o onima koji su priželjkivali da više nikada ne radi kao novinar, o tome kako je sve to preživela psihički i fizički, kao i o tome da li u Srbiji zaista postoje granice koje se ne prelaze i teme o kojima se ćuti, i zašto je baš tu počeo „Insajder“ – pročitaćete u ovoj knjizi Brankice Stanković.

U knjizi svi događaji su autentični, čak ni imena nisu izmenjena.

Emisija „Insajder“ od 2004. do danas bavila se mnoštvom tema: motivima za ubistvo premijera Srbije, švercom cigareta, organizacijom tajnih službi, propustima MUP-a Srbije, huliganima, fudbalskom, pravosudnom i građevinskom mafijom, korupcijom u nadležnim institucijama, biznismenima, pljačkom države, privatizacijom… „Insajder“ je, po mišljenju velikog dela javnosti, najhrabriji novinarski projekat u Srbiji, a istovremeno je zbog tema kojima se bavio, postao smetnja mnogim kriminalnim grupama. Uprkos brojnim pretnjama koje su usledile i javnim pozivima na linč, odgovor Brankice Stanković na to bio je proširenje tima „Insajdera“. Sada je pred vama i knjiga Insajder, moja priča.

Knjiga će biti u prodaji na svim kioscima, a mozete je sa popustom naručiti i preko sajta B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: