Čović: Odgovorno sam radio svoj posao

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2012.

17:31

Default images

U večerašnjoj emisiji videćete dokaze i primere za to kako novac svih građana Srbije, namenjen zbrinjavanju raseljenih lica, nije do kraja potrošen u tu namenu i kako su stanove, umesto najugroženijih, dobijali ljudi po političkoj liniji. Program Vlade Srbije o otkupu stanova za zbrinjavanje raseljenih lica na Kosovu počeo je u vreme kada je šef Koordinacionog centra bio Nebojša Čović koji o ovim pitanjima govori za večerašnji Insajder.

Čović: Ono što smo dobili od informacija i podataka je bilo sasvim korektno. Jedino ako bi vi želeli da ja budem odgovoran po svaku cenu.

B92: Nije to pitanje naše želje.

Čović: Ja operativno nisam radio taj posao.

B92: Pa, s obzirom na to da rukovodite novcem građanа Srbije...

Čović: Da i ja sam svoj posao...

B92: Da li biste se tako ponašali da je to vaš, privatni posao?

Čović: Ja sam se vrlo odgovorno ponašao, verujte. Na jednom od najtežih poslova.

Podsetimo, analizom zvaničnih podataka Insajder je utvrdio da je u poslednjih 12 godina iz budžeta Srbije izdvojeno najmanje 2,8 milijardi evra pod izgovorom pomoći stanovništvu na Kosovu, kao i da trošenje tog novca niko nije kontrolisao.

Predstavnici Vlade Srbije se već nedeljama nisu oglašavali o dokazima iznetim u Insajderu o brojnim zloupotrebama tih sredstava, pa su novinari Insajdera iskoristili priliku da na KZN o tome pitaju premijera i potpredsednika Vlade.

B92: Zašto ignorišete činjenicu da praktično 650 hiljada evra svakog dana ide na Kosovo bez kontrole?

Ivica Dačić: Pa mislim da niko ne ignoriše, ali postoje neke stvari koje se ne govore u medijima - a to je da se vode neke istrage, upravo, koje se tiču načina korišćenja tih sredstava.

Aleksandar Vučić: Ne samo da rešavamo, već ćete videti da iz ugla iz kojeg ste vi posmatrali da će takođe biti rešavano. Iz ugla dakle korupcije, bezakonja. Dakle i iz tog ugla ćemo to posmatrati.

Sva pitanja koja su novinari Insajdera postavili premijeru Ivici Dačiću i potpredsedniku Aleksandru Vučiću, možete integralno pogledati ovde.



Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: