"Divlji, divlji Beograd" - niz pucnjava, niz mrtvih

U proteklih mesec i po dana na beogradskim ulicama viđen je niz pucnjava. Bilans - sedam mrtvih i šest ranjenih u 12 vatrenih obračuna.

Info

Izvor: Slobodan Marièiæ

Ponedeljak, 04.06.2018.

13:16

Ilustracija: Thinkstock

Najčešće je reč o obračunima zbog droge, najviše su se pominjali Karaburma, Novi Beograd i Mirijevo, ali i centar grada, a učesnici su često bili crnogorski državljani, mada je bilo dosta i “domaćih“.

Poslednja pucnjava dogodila se u noći između nedelje i ponedeljka kada je oko jedan sat posle ponoći u Gročanskoj ulici izrešetan je M.K (28). Prema poslednjim informacijama on se nalazi u teškom stanju i lekari mu se bore za život.

U njega je pucao nepoznati mladić koji je nakon napada pobegao. "Blic" navodi da je M.K. inače poznat beogradskoj policiji, a hapšen je zbog prodaje narkotika.

Kako se navodi, mladić više puta pogođen u stomak kada je izlazio iz svog automobile marke “tojota”.

Samo nekoliko sati ranije muž i žena upucani su u noge na Novom Beogradu nakon svađe njihovog sina sa drugim dečakom. Prebačeni su Zemunsku bolnici i nalaze se van životne opasnosti.

Beogradski mediji navode da je pucnjavi prethodila svađa dvojice dečaka, nakon koje je otac jednog od njih došao u stan roditelja drugog dečaka. Prvo je pričao sa njima, da bi potom izvadio pištolj i pucao im u noge.

Osim toga, mediji ističu da je jedan od dečaka bio u stanu i da je bio svedok pucnjave.

Poslednje ubistvo dogodilo se 1. juna kada je u naselju Veljko Vlahović na Voždovcu pronađeno telo Radovana Laketića.
Foto: Thinkstock
N1 navodi da je Laketić pogođen sa više hitaca. Prema pisanju medija, Laketić je bio iz Pljevalja, a nedavno je izašao iz zatvora, gde je bio zbog trgovine drogom.

Laketić je bio uhapšen 2009. godine, kada je pretresom njegovog stana nađena veća količina droge. Smatran je za, kako su tada mediji preneli, trećeg u lancu najistaknutijih dilera droge u Beogradu.

Slučaj o kojem se dosta pisalo u medijima jeste ubistvo Dragoslava Miloradovića, inače kuma Luke Bojovića, 28. maja na Karaburmi.

Do pucnjave je došlo oko 20.30h ispred autoperionice u Višnjičkoj ulici čiji je vlasnik bio Miloradović. Kako se navodi, nepoznati počinioci su Miloradoviću prišli na skuteru i sa kacigama na glavama, nakon čega su pucali i pobegli u pravcu Pančevačkog mosta.

Prethodno ubistvo dogodilo se 24. maja na Čukarici kada su dvojica mladića ispalila više hitaca u 26-godišnjeg O.Ž. koji je preminuo u Urgentnom centru. Uhapšeni su R.D. (22) i V.A. (25), iz Beograda.

Pucalo se i 6. maja na Karaburmi kada je, prema pisanju medija, nepoznato lice iz automobila u pokretu više metaka ispalilo u pravcu vozila u kojem se nalazio 20-godišnji U.S.

Do pucnjave je došlo oko 23.30 na uglu ulica Patrisa Lumumbe i Mirijevskog bulevara. Povređenih nije bilo, a projektili su pogodili staklo gradskog autobusa i prozor stana u Uralskoj ulici 60.

Istog dana kod Prvog osnovnog suda na Novom Beogradu ubijen je državljanin Crne Gore G.D. (58). Svedoci kažu da je pogođeni muškarac na skuteru čekao osobu koja je pucala, a mediji su preneli da su se čula četiri pucnja.
Ilustracija: Thinkstock
Njegova likvidacije se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalnim grupama koje se u Južnoafrickoj Republici bave švercom i prodajom narkotika.

Osim toga, Beograđanin V.M. (38) uhapšen je 3. maja zbog pucnjave u Pančevu koja se dogodila nekoliko dana ranije, a kada je ranjen Vladimir Jovanović Maradona.

Pucnjave je bilo i u Mirijevu 24. aprila kada je nepoznati muškarac star 31 godinu ranjen u Ulici Ljubiše Miodragovića.

Samo dan ranije u Ulici Stojana Aranđelovića iz vatrenog oružja povređen je muškarac (35).

U još jednom slučaju o kojem su mediji dosta pisali, 18. aprila u pucnjavi u Crnogorskoj ulici u blizini Brankovog mosta ubijen je Luka Radulović (37), poznat po "slučaju bentli".

Radulović je radio kao obezbeđenje kluba "Nana", a u medijima je bio poznat kao jedan od trojice muškaraca iz "bentlija“ koji su u septembru prošle godine uhapšeni zbog presecanja kolone predsednika Srbije.

Beogradski medij navode da je do pucnjave došlo zbog prodaje narkotika.

Takođe 14. aprila u Ostružnici 55-godišnji muškarac pucao je u nevenčanu suprugu, a potom se i sam ubio. Kako nezvanično saznaje B92, pištolj kojim je zločin počinjen, ubica i samoubica držao je u ilegalnom posedu.

U medijima se dosta pisalo i o slučaju iz 2. aprila, u kojem nije bilo pucnjave, ali jeste bačena bomba u dvorište kuće oca navijača Partizana na Karaburmi.

Inače, u prva tri meseca ove godine u sukobu dva zaraćena crnogorska narko-klana u Beogradu je ubijeno troje ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: