Info

Šta treba da znate o britanskoj "mrtvoj trci"

Britanci danas izlaze na izbore koji mogu odrediti budućnost Ostrva, možda više nego sva prethodna izjašnjavanja građana, a napetosti doprinose i prognoze, koje nijednoj od dve velike, tradicionalne partije, ne daju veliku prednost, nego čak minimalne šanse da jedna od njih dobije pravo da samostalno formira vladu.

Tema dana četvrtak 7.05. 00:09 Komentara: 35

Jermenija: Senka jedne reči nad milion duša

Započet na današnji dan 1915. godine plan je imao brutalno efikasan cilj – da do kraja rata bude uništena skoro svaka jermenska zajednica izvan tadašnjeg Konstantinopolja i bude eliminisano više od milion ljudi sa teritorije današnje Turske. To je ono što neki danas zovu, a neki poriču – genocid nad Jermenima.

Tema dana petak 24.04. 10:00 Komentara: 12

Makedonija - podeljena stvarnost

Uoči novog, drugog po redu, susreta evropske parlamentarne trojke sa predstavnicima vlasti i opozicije sutra u Briselu, Makedonija živi u potpuno podeljenoj stvarnosti, objavio je Radio Dojče vele (DW) na makedonskom jeziku.

Tema dana utorak 14.04. 16:40 Komentara: 4

Balkan: Šta koči pomirenje pravoslavaca i katolika

Da li se nešto dogadja na liniji SPC - Sveta stolica? Ima li to veze sa pokušajima da se ponovo uspostavi pravoslavno-katolički, odnosno još šire unutarhrišćanski dijalog koji je već godinama u zastoju? Na to pitanje navodi i nedavna poseta Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja je ostala tek usputno zabeležena, poseta kardinala Kurta Koha zaduženog za unapredjenje jedinstva hrišćanstva pri Svetoj stolici.

Tema dana ponedeljak 9.03. 14:02 Komentara: 19

Sve više napada na novinarke

Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović je saopštila da je uznemirena povećanim brojem izveštaja širom regiona na kom deluje OEBS o tome kako su novinarke i blogerke napadane na društvenim mrežama i komentarima na internet portalima.

Tema dana subota 7.03. 17:20 Komentara: 0
strana 1 od 2 idi na stranu