Šta region piše o rehabilitaciji Draže

Komandant četničkog pokreta Dragoljub Draža Mihailović rehabilitovan je odlukom Višeg suda u Beogradu u procesu koji mnogi ocenjuju istorijskim, a onlajn mediji u regionu nisu ostali imuni na ovu vest iz Srbije. Pojedini regionalni mediji Mihailovića nazivaju ratnim, a neki i četničkim zločincem.

Info

Izvor: R. C. B92

Četvrtak, 14.05.2015.

12:44

Default images
Foto: RTS (Printskrin)

Hrvatski mediji objavili su vest o Dražinoj rehabilitaciji kao najvažniju vest dana, osim portala Index.hr, kojem to nije glavna vest.

Zagrebački "Jutarnji list" na svom portalu piše da je "Sud u Srbiji rehabilitovao Dražu Mihailovića" i dodaje da su "vođi četničkog pokreta vraćena sva građanska prava".

Hrvatski "Večernji list" je ovu vest propratio galerijom slika pripadnika Četničkog pokreta.

Na portalu Index.hr objavljena je vest naslovljena "Sud u Beogradu četničkog zločinca Dražu Mihailovića proglasio nevinim", a u tekstu se dodaje da su "nacionalisti stvorili gužvu pred sudom", aludirajući na pripadnike Četničkog pokreta koji su se okupili kako bi dočekali odluku suda.

U tekstu "Srbi slave: Viši sud u Beogradu rehabilitovao Dražu Mihailovića“, portal 24sata.hr piše "Ratni zločinac i vođa četničkog pokreta u drugom svetskom ratu rehabilitovan je u Beogradu. Viši sud mu je vratio i građanska prava oduzeta 1946. godine".
Foto: Printskrin
Na sajtu hrvatske Radio-televizije osvanuo je tekst naslovljen "Rehabilitacija Draže Mihailovića zgrozila hrvatske političare" koja je bavi reakcijom tamošnjim sadašnjih i nekadašnjih državnih funkcionera.

O reakcijama iz Hrvatske više možete pročitati u posebnoj vesti.
Foto: Printskrin
"Rehabilitovan četnički vođa Draža Mihailović", naslovi su koji se mogu naći u medijima u BiH. Oni prenose pisanja srpskih medija, a Klix.ba navodi da je "ispred Višeg suda ogromna gužva, policija je sprovela tri pripadnice ogranizacije "Žene u crnom", a u sudnicu je pokušao ući i generalni sekretar "Obraza" Mladen Obradović".

Crnogorske i makedonske agencije i mediji, takođe su novost o rehabilitacije Draže Mihailovića uvrstili među najvažnije vesti dana.

Slovenački mediji jedini nisu pokazali interesovanje za ovu vest iz Srbije, te je nisu ni objavili na uočljivim mestima svojih onlajn izdanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: