Podela među akcionarima "Knjaz Miloša"

Akcionari "Knjaz Miloša" podelili su se na one koji su za prodaju akcija i one koji su za priključenje akcija državi. Dok su penzioneri "Knjaz Miloša" svoje akcije prodali kompaniji "FPP Balkan limitid", zaposleni su se opredelili da svoje akcije pridruže državnom paketu. Tako je "FPP Balkan limitid" prikupio neophodnih 25 odsto akcija malih akcionara, a država je objavila da je obezbedila većinski paket i da se priprema za njegovu prodaju.Pripremila Vesna Damjanić

Info

Izvor: B92

Sreda, 22.09.2004.

09:34

Default images

Mali akcionari, uglavnom penzioneri, očekuju da za svoje akcije  dobiju 17.200 dinara po akciji. Međutim, za razliku od penzionera, najveći deo zaposlenih u fabrici "Knjaz Miloš", odlučio je da svoje akcije pridruži državnim. Oni sa kojima je razgovarao novinar B92 kažu da im je to sigurnije, a očekuju da dobiju najmanje 20.000 dinara po akciji.

Zamenik direktora fabrike Radojica Milivojević, kaže da je država prikupila 70 odsto akcija i da za kupovinu tog većinskog paketa već ima zainteresovanih. "Ne znam da li će zainteresovani kupci doći sa Vlade Divcom, ali oni su već tu. "Ces-Mekon", koji je zastupnik Divca, već je došao i nalazi se u našim prostorijama i stručnim službama. Takođe, i "Pivovarna Laško" je najavila svoj dolazak tako da interesovanje za kupovinu državnog paketa raste", kaže Milivojević.

"FPP Balkan ltd" je saopštio da je uspeo da prikupi 25 odsto akcija, što mu obezbeđuje 43 odsto upravljačkog prava, dok država ima u vlasništvu blizu 42 odsto akcija, ali nema upravljačka prava. Predstavnici "Balkan ltd", međutim, navode da deponovanje akcija malih akcionara nije okončano zbog pritužbi da nisu sve akcije upisane u centralni registar.

Mali akcionari svoje akcije mogu da pridruže državnim do 24. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: