Info / Pregled štampe 101

Jelena Trivan: Vučića neće drugi ispraćati, sam će predvideti kada treba da ode

Bivša potpredsednica Demokratske stranke, sada deo "protivničkog tabora" i direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan, u intervjuu za "Nedeljnik" kaže da lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić "neće sebe dovesti u situaciju da ga drugi ispraćaju sa vlasti".

Nenad Čaluković,Izvor:
Foto: B92

Kako je rekla za beogradski list, "Vučić je čovek koji će anticipirati trenutak kada treba da ode".

Jelena Trivan kaže i da su najopasniji protivnici Vučića trenutno "neartikulisani i novi pokreti" i da ne vidi opasnost po vlast naprednjaka na predstojećim gradskim izborima u Beogradu.

Smatra i da Vučić ima ogroman legitimitet i većinu koji mu "daju mogućnost da donosi hrabre odluke" i da to ne treba mešati sa samovoljom. Kaže i da sada opozicija sebe čini irelevantnom idejom da ne učestvuje u dijalogu o najvažnijim državnim pitanjima.

"Opoziciju do 2012. niste mogli da izbegnete, sve i da ste imali najrepresivnije medije na svetu. Opozicija je bila 24 sata aktivna i u parlamentu i van njega. Protesti, štrajk glađu, uopšte ne ulazim u kvalitet te vrste angažmana, ali vi niste mogli ujutru da se probudite a da ne čujete o bilo čemu stav Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića. Sada je čitava opozicija sebe učinila irelevantnom svojom idejom da se ne učestvuje u dijalogu o najvažnijim državnim pitanjima. Ona više ne može da iznedri vest. Njena poslednja ozbiljna vest su bili građanski protesti u kojima opozicioni lideri čak nisu bili prihvaćeni", navodi Jelena Trivan.

Na pitanje šta misli o "belim listićima" i da li su intelektualci poput Vesne Pešić i Srbijanke Turajlić bili ključni za Tadićev poraz od Nikolića, Jelena Trivan odgovara pitanjem:

"Ako je tako, zašto onda ne uživaju u pobedi koja je došla zahvaljujući njima?"

Jelena Trivan govorila je i o Tviteru.

"Ućutala sam upravo zbog nepristojnosti i nemogućnosti da se vodi pristojna javna komunikacija. Gostovala sam na televiziji, predstavljajući veliki uspeh kada je Službeni glasnik postao najbolji izdavač u zemlji i regionu. I znate li čime se bavio Tviter? Mojom frizurom. Kada na argumente dobijate uvrede na ličnoj osnovi, tu nema dijaloga. A vi ne možete ući u blato a da vam štikle ostanu čiste."

Takođe, kaže i da ne mogu Željko Mitrović i Milomir Marić biti jedini krivi za obrazovnu propast Srbije ukoliko imate dnevnike i udžbenike sa pravopisnim greškama.

Trivanova za novi broj "Nedeljnika" govori i o padu Demokratske stranke, o tome kako joj je Boris Tadić čestitao na "dobrom poslu" u Službenom glasniku, o razlici između Tadića i Vučića, svom odnosu prema dnevnoj politici, dijalogu vlasti i elite...

Komentari 101
Čitajte
Pošalji komentar