Ponoš: Vučić ne može da dobije u prvom krugu

Sasvim je izvesno da Aleksandar Vučić ne može da dobije u prvom krugu i da Vuk Jeremić ulazi u drugi krug, izjavio je "Blicu" šef Jeremićeve kampanje Zdravko Ponoš.

Blic
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ponoš ističe da je jedini preduslov za to da nema većih nepravilnosti tokom izbornog procesa, kakvih je bilo na parlmentarnim izborima.

"Jedino Vuk ima snage da obuzda Vučićevo bahaćenje nad Srbijom. Nikada više ne smemo dozvoliti da neko ko je na konkursu, odnosno izborima, od naroda dobio posao da na određeno vreme vrši vlast, to zloupotrebi kao da mu je država lično vlasništvo, a narod sluga", rekao je Ponoš.

Ponoš je ukazao da je pobeda na predsedničkim izborima samo početak ozbiljnog posla koji bi trebalo poveriti onome ko zna kako se on radi, a da se ne penje narodu na glavu. "Vuk je taj čovek“, poručio je Ponoš.

Govoreći o utiscima iz kampanje, Ponoš je ocenio da se Srbija umorila od lažnih obećanja, a vlast je utopila narod u beznađe manipulišući strahom i milostinjom.

„Stariji mole boga samo da ne bude još gore, jer ne znaju da li će doživeti te večite dve godine kada će nam biti bolje. Srednja generacija oseća da su njihove životne šanse tokom prethodnih 30 godina proćerdale razne neodgovorne i nesposobne vlasti. Mnogi će glasati protiv ove vlasti u nadi da će njihovoj deci biti bolje“,
rekao je Ponoš.

On je upozorio da nam sudbinu kroje isti oni koji su devedesetih osiromašili današnje penzionere, u ratovima osakatili njihovu decu, a danas pokušavaju da im zaglupljuju unuke i nude im mizeran posao bez radničkih prava.

„To su oni koji su devedesetih druge slali da ucrtavaju granice kod Karlobaga, a danas u istom maniru iskaču sa svojih vozova za Kosovsku Mitrovicu već u Rakovici“, naglasio je Ponoš.

Ponoš je rekao da će Jeremićev tim nastaviti sa kampanjom na društvenim mrežama, ali je napomenuo da pola Srbije i dalje ne koristi internet.

„Nažalost, mnogi građani Srbije informišu se isključivo preko televizija koje se diče nacionalnom frekvencijom ili titulom javnog servisa, dok ponizno služe jednom čoveku", konstatovao je Ponoš.

"Na televiziji koju svi prisilno plaćamo, a retko gledamo, imamo privatne političke rijalitije koji bi trebalo da se emituju isključivo u noćnim satima i uz napomenu da izazivaju gastritis", naglasio je Ponoš.

Upitan da li je oprostio Borisu Tadiću i Draganu Šutanovcu koji su ga smenili sa funkcije načelnika Generalštaba neposredno pošto je u jednom intervjuu rekao da Srbija nema politiku odbrane, Ponoš je rekao: „Ja sam tada uradio ono što sam smatrao da je odgovorno. I danas bih uradio isto“.

Ponoš je naveo da je tada svesno napravio potez za koji je znao da će dovesti do njegove smene, ali se nadao da će se uozbiljiti odnos politike i vlasti prema vojsci i sistemu odbrane.

„To se nije desilo i problemi su metastazirali. Razni ministri su nastavili da se slikaju na vojnim svečanostima i obećavaju nova skladišta svaki put kad neko eksplodira i bolje uslove rada svaki put kad neko u vojsci nastrada. Nekada poštovana profesija srpskog oficira je sve više socijalna kategorija. S policijom je slično, ako ne i gore“, zaključio je Ponoš.

Info

I Kosovu potrebna komisija za istraživanje ubistava novinara

Slučajevi trinaest ubijenih novinara na Kosovu od avgusta 1998. do 2005. do danas nisu rasvetljeni. Predstavnici novinarskih udruženja koja okupljaju i srpske i albanske novinare smaraju da bi formiranje komisije za istraživanje ubistava novinara na Kosovu moglo da pomogne da se u tim slučajevima pronađu dokazi i pokrenu procesi.

Pregled stampe sreda 15.02. 08:36 Komentara: 0

"Nikako rat sa Rusijom"

NATO u eri Donalda Trampa, pozicija Evrope i odnosi sa Rusijom. DW je o tome razgovarao sa Džekom Metlokom, bivšim ambasadorom SAD u SSSR, i Joahimom Biterlihom, bivšim nemačkim ambasadorom u NATO.

Pregled stampe ponedeljak 13.02. 09:50 Komentara: 9
strana 1 od 2 idi na stranu