Vučić: Rezultati, a ne ljubav ili mržnja

Aleksandar Vučić iz potpuno drugačijeg ugla ekskluzivno za nedeljnik Ekspres govori o Vladi, pritiscima, aferama, strahovima, i kaže:

Info

Izvor: Ekspres

Petak, 29.07.2016.

13:25

Vučić: Rezultati, a ne ljubav ili mržnja
Foto: Ekspres

"Za mene je politika pitanje rezultata, a ne ljubavi i mržnje. I nije mi bitno da li nekoga volim ili ne, nego da li jeste ili nije u stanju nešto da uradi. Zato što rezultat ne volim samo ja. Svi ga vole. I još važnije, svima je potreban. Tako da, ako govorimo o rečenici koja rešava pitanje sledeće vlade, ona neće imati nikakvih zareza niti stilskih figura, navodnika, pogotovo ne prideva. Biće kratka i prosta. Dve reči i jedan veznik. Rad i rezultat. I tačka."

Kada govori o učenju, Aleksandar Vučić naglašava: "Fali nam više te želje da naučimo. Fali nam malo onog duha koji te tera da istražuješ, otkrivaš i da nikad ne misliš da si sve završio, da ne budeš ubeđen da si najpametniji na svetu i da sve možeš bez ikakvog truda. Fali nam, neki put mislim, i samopouzdanje da uopšte počnemo da učimo jer nas je neko nekada izgleda ubedio da smo mi tu da se bijemo, oslobađamo, branimo i ginemo i da ništa drugo ni ne pokušavamo. I kada pričamo o reformi obrazovanja, onda je ja vidim upravo kroz taj segment. Kroz vraćanje samopouzdanja čitavim novim generacijama koje sutra treba da vode ovu zemlju."

"Pitanje institucija nije moje lično, i ne treba da bude, nego pitanje daljeg napretka ovog društva i njegovog integrisanja u porodicu kojoj teži, onu evropsku, a ne istočnjačko despotsku. To je pitanje elementarne sigurnosti svakog od nas i sigurnosti onih koje zovemo da ovde ulažu svoj novac. A oni su nam potrebni zbog rezultata. Koji, opet, mene ozbiljno zanima. I mislim da dalje ne moram da objašnjavam. Ko želi da shvati već je shvatio, na primer ljudi u Evropskoj komisiji, u Nemačkoj, Italiji, Francuskoj, a ko ne želi, ne mora. Neka sanjaju o mojoj moći i tome kako će je zameniti svojom. S kojom bi oni, izgleda, znali šta će. Bolje od Erdogana, na kojeg se toliko pozivaju", poručio je Aleksandar Vučić za novi broj nedeljnog Ekspresa koji je u prodaji od petka, 29. jula.

U novom broju nedeljnog Ekspresa čitajte još:

Drago Pilsel, ugledni novinar i publicista, iz hrvatskog ugla o Stepincu, njegovoj rehabilitaciji i njenom uticaju na srpsko-hrvatske odnose

Dragan Simeunović, profesor FPN, govori o permanentnoj migrantskoj krizi i mogućim rešenjima

Reakciju Dragana Jočića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova, na intervju policijskog generala Gorana Radosavljevića Gurija

Ivana Miloradović skenira američke predsedničke kandidate nakon što su njihove nominacije i zvanično potvrđene

Mihailo Medenica piše o fenomenu srpskih turista koji i pored vanrednog stanja idu na letovanje u Tursku

Nastavak feljtona o ulozi katoličkog klera u zločinima NDH: Kako je Stepinac podržao ustašku državu - dokumenta

Direktor Muzeja Nikole Tesle Branimir Jovanović otkriva nam šta sve ne znamo o Tesli a možemo da naučimo ako odemo do Krunske 51

Vladimir Grbić, jedan od najboljih sportista Srbije svih vremena, u razgovoru sa Branislavom Parovićem za Ekspres otkriva svoju novu misiju: "Želim da deci Srbije dam lični razlog da vole svoju zemlju"

Za novi Ekspres govore još i: Žarko Zečević, Jasna Popović, Ilija Beloševič...

I u ovom broju kolumnisti Ekspresa su: Ivan Radovanović, Vidosav Stevanović, Zoran Panović, Duška Jovanić, Nebojša Spaić, Olivera Milenković, Maja Uzelac, Goran Grbović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: