Matija Babić: Hrvatskom upravljaju Bajić, Pavić i Josipović

Vlasnik portala Index.hr Matija Babić, gostujući kod Aleksandra Stankovića u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom u dva' otvoreno je razgovarao o stanju u hrvatskim medijima, ali i u politici.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2012.

00:24

Default images

Babić koji slovi kao osoba bez dlake na jeziku, rekao je kako je s aktualnim premijerom nekoliko puta ručao prije samih izbora, a na dan izbora poslao mu je poruku kako se nada da s njim više neće ići na ručkove. Upitan tko je dotične ručkove platio rekao je kako se ne sjeća.

No sjeća se o čemu su razgovarali. Kaže da su prilikom prvog susreta pričali o Milanu Bandiću za kojeg smatra da ga je Milanović trebao izbaciti iz stranke. Koliko je Babić protiv Bandića najbolje govori podatak da je Index tijekom predsjedničkih izbora bio izrazito protiv Bandića.

Danas kaže, ljuti ga što se čini kako je Ivo Josipović nedodirljiv u medijima iako postoje indicije da je i on bio upetljan u neke afere. Prvenstveno misli na aferu vezanu uz ZAMP prema kojoj je Josipovićev prijatelj Marko Vojković preko svoje tvrtke Emporion dobio milijune kuna na ime autorskih prava. Babić ističe kako misli da ta tvrtka zapravo služi pranju novca.

"Hrvatskom upravljaju tri nedodirljiva čovjeka - Josipović, Bajić i Pavić", rekao je Babić te nastavio kako Bajića hvale sva izdanja u vlasništvu Pavića, a Bajić štiti Pavića iako je upleten u slučaj Kamensko. Kako se u to sve uklapa predsjednik Josipović, Babić objašnjava kako predsjednik konstantno hvali državnog odvjetnika.

"Ali iznad te trojice postoji još jedan, moćniji. Ivica Todorić", kaže Babić i dodaje kako priča oko Todorića seže sve do 1971. godine kada je otac Ivice Todorića uzeo šest milijuna maraka kako bi se borio za Hrvatsku.

Stanković ga je upitao ima li kakve dokaze za to, postoji li pravomoćna presuda u tom slučaju, na što je Babić klasično arogantno odgovorio: "Pozivam Todorića da me tuži za klevetu ako nije istina".

Govoreći o povezanosti politike i medija odlučio je i zorno pokazati na što misli. Pokazao je fotografiju šefa EPH Ninoslava Pavića i bivšeg premijera Ive Sanadera snimljenu na jahti Malo vitra. Kada mu je Stanković pripomenuo kako bi tako netko mogao tvrditi da su on i Milanović povezani i pokazati fotografiju s ručka Babić je postao defanzivan.

"To nije isto. Nas smo dvojica bili odjeveni. Ovi su goli do pasa. Ja nikad nisam sudjelovao s Milanovićem ni u kakvim poslovima. Uostalom, Index je kritičan prema njemu", rekao je Babić te priznao kako mu se ipak u jednoj situaciji Milanović požalio na pisanje Indexovog komentatora Klauškog. No, dodaje, zamolio ga je da to ne prenese komentatoru kako ne bi utjecao na njegovo pisanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: