Lale izdvajaju klub

Čankovi ligaši i Savez vojvođanskih Mađara spremni su da ponude ostalim poslanicima iz severne pokrajine da oforme nezvanični klub, koji bi u Narodnoj skupštini štitio interese Vojvodine.

Info

Izvor: M.B.

Sreda, 29.06.2011.

12:02

Default images

Ova ideja, koju su LSV i Mađari dosad samo usput pominjali na mala vrata, progurana je u ponedeljak, kada je veliki broj poslanika vlasti sa severa bojkotovao Zakon o finansiranju opština.

Mađari su bili protiv, dva ligaša uzdržana, a osim PUPS i ostatka kluba LSV, nisu glasale ni Branka Ljiljak i Gordana Čomić, poslanice DS iz Vojvodine

Funkcioner SVM Balint Pastor ne krije da bi voleo kada bi njegova partija imala podršku ostalih poslanika iz pokrajine, kada su u pitanju vojvođanske teme.

- To bi bilo izuzetno korisno, ali još nismo pregovarali o formiranju nekog nezvaničnog kluba. Neglasanjem za Dinkićev zakon naše kolege iz LSV i DS pokazale su da su na našoj liniji i da smatraju da će finansiranje Vojvodine biti ugroženo - kaže Pastor.

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš smatra da je ”moguće da se u budućnosti okupi neformalna vojvođanska poslanička grupa”:

- Voleo bih kada bismo se pre glasanja dogovarali oko toga šta je interes Vojvodine i da se u skladu sa tim i izjašnjavamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: