Ko su drugovi Fejsbuk i Tviter?

Crnogorska policija sankcionisala službenika koji ima FB nalog i pripada FB grupama koje im se ne sviđaju

Podeli

Službenik granične pomorske policije u Ulcinju Amil Grbović ostao je bez posla, između ostalog zato što ima Fejsbuk nalog i pripada Fejsbuk grupama koje su povezane sa opozicionim djelovanjem.

Ipak, kako Televizija Vijesti prenosi, postoji sumnja da je otkaz došao zato što je Amilov otac Avdija, penzionisani policijski inspektor iz Ulcinja, svjedočio u postupku za deportaciju Muslimana i Bošnjaka 92. godine i prozvao neke visoke policijske funkcionere i službu državne bezbjednosti u Ulcinju.

U zvaničnom saopštenju policije piše da je Grbović "privremeno udaljen" iz policije jer je navodno ometao "vršenja službenih zadataka", ali se kao "interesantan" dodatak nabrajaju i Fejsbuk grupe kojih je Grbović član.

Među njima su i "Liberalni savez Crne Gore", "Nebojša Medojević za predsjednika Crne Gore" itd.

Policija je dopis poslala ministru bez portfelja Rafetu Husović koji je direktora policije Veselina Veljovića pitao zašto je otpušteno više policajaca bošnjačke nacionalnosti.

Istraživač kršenja ljudskih prava Aleksandar Zeković smatra da "to što je neko prijatelj sa nekim na Fejsbuku ne može biti razlog za diskriminaciju".

Iz policije nije bilo objašnjenjo zbog čega Fejsbuk može da bude razlog za otpuštanje sa posla. Ministar Husović takođe nije komentarisao slučaj.

"Nisam otpušten zbog nediscipline"

Amil Grbović je u kratkom telefonskom razgovoru za televiziju TV "Vijesti" rekao da "nije tačno da je dobio otakaz zbog nediscipline".

Objasnio je da je nakon postupka bio suspendovan na mjesec dana. Obavještenje o otkazu je dobio dvije godine kasnije, a u obrazloženju je pisalo da je prekobrojan.

Brat Amila Grbovića je dužio policiju prije četiri godine. Taj spor još nije okončan.

Info

Pokolj u zatvoru Dubrava

Neko se krajem maja 1999. setio da vazdušne napade NATO-a iskoristi kao pokriće za pokolj zatvorenika u zatvoru Dubrava, kod Istoka, Kosovo. Taj slučaj bio je zamazan i zaturen u opštoj gužvi i režimskoj propagandi, sve dok se nije neočekivano i iz banalnih razloga pojavio pre nekoliko godina pred Specijalnim tužilaštvom za ratne zločine. Pretkrivične radnje su u toku, a pravda je spora, mada dostižna

Pregled stampe petak 29.04. 22:45 Komentara: 3

Danas bih pucao u ubice

Kada bih mogao da vratim vreme unazad, danas bih pucao u uniformisane vojnike, koji su u Dvoru na Uni avgusta 1995, posle operacije Oluja, ubili devetoro srpskih civila. Svakako bih pomogao žrtvama, kaže ekskluzivno za Danas Jan Velendorf, nekadašnji pripadnik danskog bataljona UN, koji je prisustvovao likvidaciji hendikepiranih srpskih civila avgusta 1995.

Pregled stampe petak 29.04. 08:57 Komentara: 10

Vlada odustala od rušenja crkve na Sv. Stefanu

Ocijenivši odustajanje Vlade od sopstvene odluke da sruši novoizgrađen dio crkve na Svetom Stefanu kao ugrožavanje ustavne pozicije Vlade, ministri manje članice vladajuće koalicije - Socijaldemokratske partije, su napustili sjednicu Vlade u četvrtak, prije izjašnjavanja o tom pitanju.

Pregled stampe četvrtak 28.04. 22:16 Komentara: 0

Sindikati poručuju da neće podržati mitinge koalicije okupljene oko SNS

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, kako su Danasu nezvanično rekli njeni lideri, nije u potpunosti odustala od borbe za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u decembru, ali će njihove pristalice morati da sačekaju na nove proteste, ako ih uopšte i bude.

Naime, konačna odluka o narednim potezima naprednjaka biće doneta na sednici predsedništva koalicije, koja će biti održana sutra ili u petak, saznaje Danas.

Pregled stampe sreda 27.04. 10:19 Komentara: 1
strana 1 od 29 idi na stranu