Prodavci su hladni

U više od 50 odsto prodavnica koje smo proveravali pokazalo se da prodavci ne zadovoljavaju standarde koji su im zadati. Naš rad u stvari podrazumeva da nam klijent kaže šta želi da u njihovim objektima i kod njihovih zaposlenih proverimo, a onda šaljemo tajne kupce da vide kakvo je stanje

Info

Izvor: M. Cvejiæ

Četvrtak, 31.08.2006.

14:48

Default images

„Kastemer first“ je jedna od retkih kompanija koja u Srbiji za klijente angažuju tajne kupce čiji je zadatak da provere kako zaposleni po prodavnicama, restoranima, bankama, auto-salonima, kozmetičkim centrima, teretanama, državnim institucijama rade

- Ušla sam u prodavnicu i umalo nisam dobila batine kad sam htela da zamenim suknju koja je imala fabričku grešku - samo je jedan od mnogobrojnih priča kupaca koji su doživeli barem jednom u životu neprijatnost u nekom butiku ili prodavnici.

Tatjana Bjelić, izvršni direktor firme „Kastomer first“, kaže za „Blic“:

- U više od 50 odsto prodavnica koje smo proveravali pokazalo se da prodavci ne zadovoljavaju standarde koji su im zadati. Naš rad u stvari podrazumeva da nam klijent kaže šta želi da u njihovim objektima i kod njihovih zaposlenih proverimo, a onda šaljemo tajne kupce da vide kakvo je stanje. „Kastomer first“ je odskora postala i član međunarodne organizacije „Mister šoping provajder“.

- Kao prvo radnici čiji se rad proverava moraju unapred znati da će tajni kupac u dogledno vreme doći i nadgledati kako oni rade. Međutim, prodavac ne zna kad će tajni kupac doći - u roku od tri dana, nedelju dana ili tri meseca. Drugo pravilo je da sa klijentom koji nas angažuje potpisujemo ugovor u kojem stoji da radnik koji ne obavlja dobro posao ne sme da dobije otkaz - navodi Tatjana Bjelić.

Izvršni direktor „Kastomer firsta“ iznosi da se dosad za tajne kupce prijavilo 200 ljudi, ali da su ih primili šezdesetak.

- Pre nego što ih primimo tajne kupce šaljemo da sami izaberu prodavnicu i sastave izveštaj kako misle da treba. Ona navodi da je za tajne kupce ovakav posao idealan - ideš u šoping i kupuješ. Kad uđu u prodavnicu zadatak tajnog kupca je da proveri da li ga je prodavac pozdravio, da li ima dovoljno potrošačkih korpi, da li je radnja uredna i čista, koliko kupac poznaje proizvod koji nudi, da li je radnik uredan i čist, da li nosi uniformu i pločicu sa imenom...

- Takođe se bavimo i proverom zaposlenih kod onih koji prodaju vrše preko telefona - kaže Bjelić.

Izveštaj koji tajni kupci naprave na stolu kod klijenta nađe se u roku od 24 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: