Ob­ra­čun u po­la osam

Već me­se­ci­ma Ra­dio-te­le­vi­zi­ja Sr­bi­je i TV "Pink" vo­de mr­tvu tr­ku za gle­da­nost, ko­ja će ovih da­na do­bi­ti na že­sti­ni, ka­da se nji­ho­vi "dnev­ni­ci" po­klo­pe u udar­nom in­for­ma­tiv­nom ter­mi­nu - 19,30 ča­so­va.

Info

Izvor: S. Re­miæ

Utorak, 30.08.2005.

13:18

Default images

Već me­se­ci­ma Ra­dio-te­le­vi­zi­ja Sr­bi­je i TV "Pink" vo­de mr­tvu tr­ku za gle­da­nost, ko­ja će ovih da­na do­bi­ti na že­sti­ni, ka­da se nji­ho­vi "dnev­ni­ci" po­klo­pe u udar­nom in­for­ma­tiv­nom ter­mi­nu - 19,30 ča­so­va.

Ma­da ured­nik in­for­ma­tiv­nog pro­gra­ma "ru­ži­ča­ste te­le­vi­zi­je" Ta­nja Jor­do­vić osta­je za­go­net­na i "otva­ra­nje ka­ra­ta" o no­vi­na­ma u ovoj ku­ći na­ja­vlju­je za če­tvr­tak, "No­vo­sti" sa­zna­ju da ar­hi­tek­ti i de­ko­ra­te­ri pu­nom pa­rom ra­de na no­vom stu­di­ju iz ko­jeg će se emi­to­va­ti "Pin­kov" dnev­nik. U sva­ko­dnev­ni okr­šaj u po­la osam sa na­ci­o­nal­nom ra­dio-te­le­vi­zi­jom vla­snik "Pin­ka" Želj­ko Mi­tro­vić od­lu­čio je iz­gle­da da se upu­sti upra­vo sa po­ja­ča­nji­ma iz RTS-a - nje­nim ne­ka­da­šnjim, ali i sa­da­šnjim TV li­ci­ma.

Biv­ši no­vi­nar, jed­no vre­me i di­rek­tor RTS-a, a sa­da pen­zi­o­ner - Ne­nad Ri­stić po­tvr­dio je "No­vo­sti­ma" da će se pri­dru­ži­ti "ru­ži­ča­sti­ma" i ure­đi­va­ti "Pin­ko­vu" udar­nu in­for­ma­tiv­nu emi­si­ju.

- Po­ku­ša­ću da pra­vim dnev­nik ko­ji bi bio do­bar i dru­ga­či­ji od dru­gih - po­ja­snio je Ri­stić. - Pri­sta­li­ca sam autor­skog "dnev­ni­ka", što će bi­ti i moj kon­cept, jer sma­tram da je per­spek­tiv­ni­ji od pre­zen­ter­skih i či­tač­kih "dnev­ni­ka". Osim to­ga, iako na na­šim te­le­vi­zi­ja­ma ima do­sta dnev­ni­ka oni ni­su kon­ku­ren­ti. Sma­tram da je i dnev­nič­ka kon­ku­ren­ci­ja do­bra, a ona je naj­bo­lja ka­da bi­ra­te. To će si­gur­no po­ve­ća­ti i in­te­re­so­va­nje za ove emi­si­je, ko­ri­sti­ti i jed­ni­ma i dru­gi­ma.

Kao jed­no od po­ja­ča­nja "pin­kov­ci­ma" pro­zvan je (još je­dan) biv­ši no­vi­nar, ali i di­rek­tor RTS-a (pret­hod­nik Alek­san­dra Ti­ja­ni­ća) - Alek­san­dar Cr­kve­nja­kov. On je, me­đu­tim, za­o­ku­pljen, ka­ko ka­že, pri­pre­ma­ma za od­la­zak na od­mor, ostao neo­d­re­đen krat­kim od­go­vo­rom: "I ja sam za to čuo".
Mno­go kon­kret­ni­ja bi­la je, ta­ko­đe biv­ši RTS-ov no­vi­nar Gor­da­na Su­ša, ko­ja je u dva na­vra­ta oba­vlja­la i funk­ci­ju glav­nog i od­go­vor­nog ured­ni­ka ove ku­će.

- Ni­ko sa mnom ni­je raz­go­va­rao. Tu in­for­ma­ci­ju pro­či­ta­la sam u no­vi­na­ma - od­go­vo­ri­la je Su­ša na pi­ta­nje o nje­nom an­ga­žma­nu na TV "Pink".

Kao no­va li­ca "ru­ži­ča­ste te­le­vi­zi­je" po­mi­nje se i ne­ka­da­šnji RTS-ov in­for­ma­ti­vac i biv­ši am­ba­sa­dor u Austri­ji Mi­haj­lo Ko­vač, kao i no­vi­nar "za­bav­njak" Lea Kiš, ko­ja će, pre­ma ne­zva­nič­nim in­for­ma­ci­ja­ma, na "Pin­ku " ra­di­ti po­ro­dič­ni ma­ga­zin. Ne­dav­no je na Mi­tro­vi­će­vu te­le­vi­zi­ju sa RTS-a pre­šla vo­di­telj­ka "dnev­ni­ka" Bran­ka Ne­vi­stić, ko­ju je, kao i još ne­ko­li­ko po­zna­tih TV li­ca, po do­la­sku na na­ci­o­nal­nu ra­dio-te­le­vi­zi­ju, di­rek­tor Alek­san­dar Ti­ja­nić "pre­o­teo" od kon­ku­rent­skih ku­ća.
Alek­san­dar Ti­ja­nić is­ti­če da ne­ma ni­šta pro­tiv pre­la­za­ka na dru­ge te­le­vi­zi­je i pro­ce­nju­je da će osim Ne­ve­stić­ke i Lee Kiš ve­ro­vat­no bi­ti još od­la­za­ka sa RTS-a. Ve­ro­vat­no se ra­di o lju­di­ma ko­ji su, ka­že, po du­hov­noj i kul­tur­noj struk­tu­ri bli­ži "Pin­ku" ne­go sa­da­šnjem pro­jek­tu na­ci­o­nal­ne te­le­vi­zi­je.

TI­JA­NIĆ: DVO­STRU­KO JA­ČI

Komercijalne sta­ni­ce ima­ju pra­vo da kon­ku­ri­šu RTS-u, ali kad ne­ko ho­će da pra­vi dnev­nik u 19,30 to je već po­li­ti­ka - ka­že di­rek­tor RTS Alek­san­dar Ti­ja­nić - Iako zna­ju da ne mo­gu po­be­di­ti RTS, te­že da za pro­ce­nat - dva sma­nje gle­da­nost na­šeg "Dnev­ni­ka". Na tom pro­jek­tu za­jed­no su ra­di­le TV BK, B 92 i Pink. Pro­du­ži­le su za je­dan sat tra­ja­nje in­for­ma­tiv­nih emi­si­ja, da bi "po­kri­le" uti­caj RTS, što im na pa­met ni­je pa­da­lo u vre­me Mi­lo­še­vi­ća ili Đin­đi­ća. Ve­ru­jem da po­sto­ji ne­ko ko pla­ni­ra bu­duć­nost Sr­bi­je i ka­že da RTS ne tre­ba da bu­de naj­u­ti­caj­ni­ji. Ali, i u ova­kvoj si­tu­a­ci­ji "Dnev­nik" je dvo­stru­ko gle­da­ni­ji od svih osta­lih za­jed­no.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: