Devojka silovala pijanog muškarca

Prema norveškom zakonu, svi seksualni odnosi sa osobom koja nije pri svesti ili zbog nekih drugih razloga ne može da se odupre „vođenju ljubavi“ smatraju se silovanjem

Podeli

Norveški sud osudio je jednu ženu na devet meseci zatvora zbog silovanja muškarca, što je prva presuda ovakve vrste u skandinavskoj državi koja se ponosi ravnopravnošću među polovima.

Na zabavi koja je održana prošlog januara u Bergenu, 31-godišnji muškarac, čiji identitet nije naveden, zaspao je na sofi posle burne pijanke. On je pred sudom izjavo da je bio šokiran kada se probudio otkrivši da jedna 23-godišnja devojka na njemu izvodi oralni seks. Napastvovani muškarac je naveo da je njen momak snimao scenu video kamerom.

Prema norveškom zakonu, svi seksualni odnosi sa osobom koja nije pri svesti ili zbog nekih drugih razloga ne može da se odupre „vođenju ljubavi“ smatraju se silovanjem. Devojka je zbog toga zaradila devetomesečnu kaznu zatvora i moraće da na ime kompenzacije oštećenom plati 40.000 norveških kruna (oko 6.350 dolara) odštete. Norveška je zemlja u kojoj ravnopravnost polova najzastupljenija, a 40% ministara u vladi su žene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu