Mamina sarma i ženin podvarak

Info

Izvor: Dragana Ðevori

Petak, 31.12.2004.

12:06

Default images

Kad otkuca ponoć i krene pirotehnika, srpski političari će uglavnom biti u svojim domovima. Ako im je verovati na reč, Novu 2005. godinu dočekaće poput većine građana Srbije, sa ukućanima, rodbinom i prijateljima.

Zamenik predsednika SRS, Tomislav Nikolić, ugostiće prijatelja i njegovu suprugu, ali je za njega glavna novogodišnja poslastica TV prenos koncerta iz Beča, prvog dana Nove godine.
- Operisan sam od kupovine poklona, o tome brine moja žena. Znam da će na stolu biti podvarak, ali ne znam šta će biti na podvarku. Uz čašicu rakije i dve čaše vina biće nešto i za viljušku, pršut, sir, kisela paprika. Znajući suprugu, siguran sam da će hrana biti dobra - kaže Nikolić.

Poslanik DS u Skupštini Srbije, Dragan Šutanovac, do poslednjeg časa nije znao gde će dočekati 2005, kod kuma Grka u Solunu, ili u svom domu. Ako ostane kod kuće, navućiće crveno-beli kostim i za svog sina glumiće Deda Mraza. U džaku će biti dečje igračke a kad je reč o supruzi ona, kako kaže Šutanovac, "dobija određeni budžet" da poklon ne bi bio neprijatno iznenađenje. Bez ruske salate, mamine sarme i pogače, ali i ženinih lazanja, Šutanovac ne može da zamisli novogodišnju trpezu.

Generalni sekretar SPS Zoran Anđelković, kaže da će Novu godinu dočekati u kućnoj atmosferi, ali ne i u papučama jer ne voli da ih nosi ni običnim danima.
- U ponoć ću čestitati najbližima, a ostatak praznika iskoristiću da se odmorim, naspavam i pročitam ono što sam u međuvremenu propustio - kaže Anđelković.

Kad je reč o darovima, njegova lista je kratka, uglavnom poklanja cveće i parfeme, za đakonije na trpezi ne haje, "nije izbirljiv", pa mu je sasvim svejedno šta će te noći jesti. Đelić na Zlatiboru

Predsednik Skupštine Srbije, Predrag Marković, biće kod kuće - to je bilo sve što je moglo da se iščupa od njegovih saradnika - jer je prema tumačenju koje smo dobili, sve ostalo privatna stvar.
- Šta da slavim, kad u ponoć 31. decembra ulazimo u 1995. godinu, umesto u 2005. godinu. Ja slavim Božić - to je sve što je o dočeku 2005. imao da ispriča Vladan Batić, lider DHSS i bivši republički ministar pravde.

Bivši ministar finansija Srbije Božidar Đelić, provešće novogodišnje praznike sa decom na Zlatiboru. Istu destinaciju izabrao je i nekadašnji šef diplomatije SCG Goran Svilanović, koji Novu godinu ne može da zamisli bez baklava. On će dečicu obradovati igračkama. Nije mu običaj da suprugu obraduje povodom praznika, ali uživa da joj donosi poklone sa putovanja. Porodica Svilanović će na Zlatiboru biti sa kumovima.

Za razliku od bivših ministara aktuelni zamenik ministra trgovine i turizma Vlajko Senić, iz SPO, kaže da ne zna gde će biti u ponoć jer, "kao političar na državnoj funkciji, ne upravljam svojim životom". Senić, ipak, dodaje da će verovatno ostati kod kuće. Mada bi želeo da brancin bude deo novogodišnjeg menija, on zna da se riba teško priprema pa nije siguran da će ta njegova želja biti uslišena. Senić će obradovati prijatelje kravatama, a suprugu parfemom.

Milica ide u Italiju

Ideja Milice Gavrilović, poslanice DSS u parlamentu Srbije, najprimamljivije zvuči, pošto će ona dočekati Novu godinu u Italiji.
- Sa dečkom Ivanom i prijateljima posetiću Veronu, Veneciju i Ravenu. Ova turistička tura, od 29. decembra do 4. januara, preko planinarskog društva "Železničar", košta 175 evra i 2.000 dinara. Noćenja su u omladinskom hotelu, a prevoz je autobusom - objašnjava Gavrilovićeva.

Dosta političara koje nismo pomenuli novogodišnje i božićne praznike provešće "sirotinjski", kako rekoše, kao i većina naših građana. Oni su tako hteli, a građani su na to prinuđeni. Razlike, jel' da, nema samo na prvi pogled. Predsednik Srbije Boris Tadić Novu godinu će dočekati u krugu porodice. Tadići imaju dupli razlog za slavlje, jer je poslednjeg dana decembra rođendan njihove kćerke Maše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: