Glumica u biznisu

Info

Izvor: Jelka Jovanoviæ

Sreda, 24.11.2004.

12:25

Default images

Sasvim iznenada u subotu umesto vodećeg srpskog brenda Vlade Divca, pretendenti na vlasništvo Knjaza Miloša poznati košarkaš i francuska kompanija Danon, javnosti i akcionarima su ponudili novog medijskog zastupnika - Snežanu Divac. Vidno umorna nakon višednevnog finiša, supruga slavnog košarkaša u ponedeljak uveče saopštila je da su Danon i Divac otkupili većinski paket deonica.

Nastupajući u javnosti umesto muža, koji zbog povrede i profesionalnih obaveza u NBA nije mogao da doputuje u Srbiju, Snežana Divac je tokom vikenda morala da anulira i efekat "dopunske" ponude koju je Predrag Danilović plasirao - 3.500 dinara poklona po akciji koji se odluče za D&D. "Spremni smo da akcionarima ponudimo i više od onoga što je navedeno u našoj ponudi, ali samo u okviru zakona", kazala je ona naglašavajući da novac "na ruke" neće biti u ponudi. Sudski epilog nakon verovatne tužbe konkurenata iz FPP - koji su ponudili oko 3.500 dinara više po akciji - pokazaće koliko je Snežana Divac uspela u zastupanju trenutnog većinskog vlasnika Knjaza Miloša. Ukoliko jeste biće to dobra ulaznica za povratak u Srbiju, koji porodicu Divac očekuje kroz neku godinu kada prestane karijera jednog od najbolje plaćenih belih igrača u SAD.

Snežana Divac, rođena u Kraljevu u oficirskoj porodici Orbović, glumica je sa diplomom FDU u Beogradu. Po odlasku u Los Anđeles, gde je Divac imao prvi NBA angažman - o čemu svedoči i ime prvenca L(uka) A(ndreja) - pokušavala je da ostvari glumačku karijeru, ali, kako to zajedljivo konstatuje Marko Lopušina, novinar specijalizovan i za dijasporu, iako joj je pomagao i Karl Malden, "Vlade je imao više filmskih uloga". Svojevremeno je i naš čuveni režiser Živko Nikolić, koji je izvesno vreme proveo u SAD, bio zainteresovan za saradnju "sa tim vrlo zanimljivim licem", ali do uloge nije došlo. Na daskama koje život znače ostvarila je nekoliko rola, a najznačajnija je Ružica, prijateljica Mileve Ajnštajn u istoimenoj predstavi Vide Ognjenović, dalje Snežanine.. Nastupala je i u američkoj postavci "Bureta baruta" makedonskog reditelja Dejana Dukovskog.

Pored porodičnih obaveza koje iziskuju troje dece, među kojima je i devojčica sa Kosova koju su Divčevi usvojili nakon što je u ratu izgubila roditelje, Snežani Divac je dosad najznačajnije javno zaduženje bio humanitarni rad. Desetine hiljada dolara novca sakupljenog na dobrotvornim večerima i večerama - poput one organizovane lane za prinčevsku porodicu Karađorđević u restoranu Divčevih Tunel 21 u Sakramentu - pristigle su u Srbiju zahvaljujući pre svega Snežani Divac. Mereno američkim, a sve više i ovdašnjim aršinima, to je dobra preporuka ako Divac poželi da se politički aktivira. Uostalom, da se predsednik Srbije bira preko interneta Snežana Divac bi već bila prva dama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: