Info

Posle izbora - plan

„Kao što znate, odluka Kontakt grupe bila je da gospodin Ahtisari nastavi sa predstavljanjem predloga dvema stranama bez odlaganja posle izbora, posle odlaganja, to znači odmah posle izbora. Nekoliko dana, nedelju ili dve, ali ubrzo posle izbora dvema stranama će biti predstavljen predlog gospodina Ahtisarija. Posle toga želimo da brzo nastavimo ka završetku tog procesa".

utorak 21.11. 15:53 Komentara: 1

Neka radikali preuzmu krivicu za gubitak Kosova

Tokom sledeće godine – ili možda sledećih nekoliko meseci – Srbija će se suočiti sa dva dramatična izazova: sa izborima, na kojima će nereformisane stranke, koje su ranije bile u savezništvu sa Slobodanom Miloševićem, postati jedna od vodećih snaga ili će čak osvojiti većinu, i sa odlukom o konačnom statusu Kosova. Zapad ne sme odlagati nezavisnost da bi podržao vladu u Beogradu.

petak 22.09. 17:45 Komentara: 0

Srbija se ne odriče Kosova

Slobodan Samardžić:Ova najava da će Kosovo biti takođe deo novog Ustava Srbije i da će biti definisano u režimu, tako da kažem, suštinske autonomije, jeste zapravo nešto što bi trebalo na politički način da pokaže celokupnoj svetskoj javnosti da se Srbija i srpski građani ne odriču Kosova i Metohije.

utorak 12.09. 20:00 Komentara: 3

Koštunica je u nemogućoj poziciji

Sandi Rašković Ivić treba čestitati. Premijer Koštunica je u nemogućoj poziciji. Konvencionalna mudrost kaže da su nevolje u bivšoj Jugoslaviji počele na Kosovu i da će tamo biti okončane. To možda i nije tačno pošto postoje mnogi drugi problemi koji su daleko od rešenja i sadrže u sebi glavne elemente nestabilnosti.

nedelja 20.08. 22:58 Komentara: 1

Većina građana Kosova će biti zadovoljna statusom

Aleksandar Ivanko, portparol UNMIK-a, žali što ovonedeljni pregovori u Beču nisu bili uspešni. On za B92 kaže da je velika šteta što kosovski Srbi nisu učestvovali u delu pregovora koji su se odnosili na prava manjina. "Kako uopšte možete raspravljati o pravima manjina, ako lideri Srba sa Kosova ne učestvuju u tom procesu", pita se Ivanko u intervjuu za B92.

petak 11.08. 18:03 Komentara: 0
strana 1 od 228 idi na stranu