Putin: Primorali su nas

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Zapad koristi doktrinu ljudskih prava da uništi suverenitet drugih država.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Želeo bih da istaknem da je trenutna humanitarna kriza rezultat konstantnih pokušaja kolektivnog Zapada da unište suverenitet ostalih i osiguraju sopstvenu dominaciju", rekao je Putin na moskovskoj konferenciji povodom obeležavanja 75. godišnjice usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, prenosi Tass.

Dodao je da Rusija ostaje posvećena ljudskim pravima uprkos duplim standardima Zapada što je primoralo Moskvu da se odrekne članstva u nekoliko međunarodnih organizacija.

Prema rečima ruskog lidera, Savet Ujedinjenih nacija za ljudska prava, Savet Evrope i druge internacionalne institucije su pokazale političke predrasude prema Rusiji od izbijanja konflikta u Donbasu i Novorusiji.

"Uzimajući u obzir stav Zapada prema Rusiji, naša zemlja je bila prinuđena da se povuče iz međunarodnih organizacija, ali nastavlja da ispunjava svoje obaveze u sferi ljudskih prava", rekao je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu