Hilari Klinton priznala: "1:0 za Putina"

"Porast ruskog uticaja u svetu zasluga je predsednika Rusije Vladimira Putina", izjavila je bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton.

Izvor: Sputnjik
Podeli
 EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

"Putin i njegov tim, koji se bavi operacijama vršenja uticaja kako prikriveno, tako i javno, žele da podriju demokratske temelje i pridobiju političke lidere na svoju stranu."

"Smatram da Putin umnogome upravo tako vidi svoju ulogu. Kada vidim da ljudi prepričavaju ruske teze koje su prvi put čuli na televiziji ‘Raša tudej‘ ili ih je prvi izgovorio neki ruski zvaničnik, to je 1:0 za Putina", istakla je ona.

Klintonova je dodala da ideološki i partijsko-demokratski jaz treba da bude prevaziđen, a da većina kongresmena podržava Ukrajinu.

Krajem protekle nedelje američki kongres je odobrio privremeni budžet, koji ne uključuje finansijsku podršku Kijevu.

Nakon toga, Predstavnički dom Američkog kongresa izglasao je smenusvog predsedavajućeg republikanca Kevina Mekartija koji je planirao da sredstva u iznosu od 300 miliona dolara koja su namenjena za obuku ukrajinske vojske isključiiz odbrambenog budžeta zemlje.

Pored toga, prošle subote, 30. septembra, istekao je rok trajanja zakona o lend-lizu za Oružane snage Ukrajine.

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da je zabrinut zbog mogućeg odbijanja Kongresa da nastavi da pruža pomoć Ukrajini zbog nedavnih dešavanja u vezi sa finansiranjem vlade

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu