Građani protiv lažnih ekologa: Opozicija pokušala da zaustavi razvoj Kablara, meštani ih oterali FOTO/VIDEO

Danas je na Kablaru postavljen kamen temeljac za izgradnju staklenog vidikovca.

Izvor: Alo.rs
Podeli

Kamen temeljac postavljen je u prisustvu predsednice Vlade Ane Brnabić i ministra građevinarstva i infrastrukture Gorana Vesića.

Ideja o izgradnji modernog vidikovca na vrhu Kablara, umesto postojećeg (nelegalnog i nebezbednog), postoji još od prvih koraka u izradi Prostornog plana područja posebne namene Predeo izuzetnih odlika "Ovčarsko - kablarska klisura".

Vlada Republike Srbije je još 2017. godine opredelila 12,5 miliona dinara za izradu ovog strateški važnog dokumenta, na koji se čekalo još od 2000. godine. Rani javni uvid trajao je od 03. do 17. oktobra 2017. godine. Javni uvid održan je od 28. maja do 26. juna 2018. godine.

Javna prezentacija planskog dokumenta održana je 6. juna 2018. godine u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju - Čačak. Javna sednica Komisije za javni uvid održana je po završetku javnog uvida, 6. jula 2018. godine na istom mestu.

Primedbi na izgradnju vidikovca, planiranog kao strateški važnog objekta, tada nije bilo, kako od pojedinaca, tako i od brojnih udruženja, pišu Novosti.

Kako navode, ništa od ovoga nije sprečilo predstavnike opozicije koja organizuje politčke proteste u Beogradu, da se ovog popodneva pojavi i na Kablaru i pokuša da spreči izgradnju vidikovca, koji će u potpunosti preporiditi ovaj kraj i privući mnogo turista, uz poštovanje svih standarda životne sredine.

Pomenuti portal piše da se na putu do Kablara pojavio Aleksandar Jovanović Ćuta, jedan od organizatora protesta Srbija protiv nasilja, koji, kako navode, nikakve veze nema sa Kablarom, Čačkom niti već je očigledno došao sa namerom da pravi političku pretstavu. Međutim, Ćuta i ostali političari doživeli su da budu oterani sa Kablara, i to ne od strane policije već od – meštana ovog kraja, prenose Novosti.

Meštani su sa radošću dočekali početak izgradnje staklenog vidikovca, i govorili su da bi njihova deca ostala da žive ovde da se u ovaj deo Srbije ulagalo kao što se ulaže danas.

Oni su čak organizovali i trubače, kao i posluženje u vidu pića i pečenja, kako bi proslavili početak izgradnje vidikovca, pišu Novosti.

Kako navode, oni su bili ti koji su protestovali protiv političkih protestanata i bukvalno su ih oni sami oterali odatle, iako je prisutna bila i policija.

Meštani su od Ćute i ostalih političkih demonstranata trpeli razne uvrede, poput opaski “J*** vas Aleksandar Vučić“, navode Novosti i dodaju da su bili zgroženi ponašanjem narodnog poslanika i salvi uvreda koju im je uputio, sve zbog toga što se raduju razvoju svog kraja i uređenju Kablara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu