Ukinut pritvor Zoranu Marjanoviću: Odmah pušten na slobodu VIDEO

Apelacioni sud u Beogradu saopštio je danas da je doneo odluku da se Zoranu Marjanović ukine pritvor i da se on odmah pusti na slobodu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: M. M./ATAImages
Foto: M. M./ATAImages

On je prvostepeno osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva supruge Jelene Marjanović 2016. godine.

Pritvor je, kako je objašnjeno u saopštenju drugostepenog suda, najstroža mera za obezbeđenje prisustva okrivljenog i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Apelacioni sud je odluku doneo, "imajući u vidu da se kritični događaj desio 2. aprila 2016. godine, pre više od sedam godina, te da je okrivljeni lišen slobode tek 15. septembra 2017. godine i da se u pritvoru nalazio do 12. jula 2018. godine kada mu je pritvor ukinut, a zatim da mu je ponovo određen pritvor po objavljivanju napravnosnažne presude," navodi se u saopštenju.

Precizirali su da, i pored značajnog interesovanja za ovo suđenje, o kojem je nesporno izveštavao veliki broj štampanih i elektronskih medija, činjenice i okolnosti koje se odnose na sam način izvršenja dela i težinu posledice istog, protekom vremena od izvršenja su izgubile na intenzitetu i značaju da bi u ovoj fazi postupka dovele do uznemirenja javnosti i ugrožavanja nesmetanog i pravičnog vođenja tog krivičnog postupka.

Imajući u vidu navedeno, Apelacioni sud je našao da je opravdan predlog branilaca okrivljenog da mu se ukine pritvor i odmah pusti na slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu