Da li je ovo vic? Halo, Rusi, ne radi nam tenk... VIDEO

Čini se da ukrajinski operateri zarobljenih ruskih tenkova bez poteškoća mogu da rešavaju probleme s tim oklopnim vozilima, jednostavnim pozivom proizvođaču.

Izvor: Nova.hr
Podeli
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Naime, kako je preneo Biznis insajder pisanje ukrajinskog portala Militarnij, to je dokazao jedan ukrajinski oficir, poznat kao Kočevnik, koji je zatražio pomoć od ruske tehničke podrške zbog operativnih problema sa zarobljenim ruskim tenkom T-72B3.

Reč je o modelu koji ruska vojska intenzivno koristi u agresiji na Ukrajinu. Taj se tenk smatra najnaprednijom verzijom tenkova T-72 iz sovjetske ere.

Video-zapis razgovora nije precizirao datum ili mesto snimanja tenka, a ni Biznis insajder nije mogao nezavisno da potvrdi njegovu autentičnost.

Kočevnik je najpre pozvao osobu koju je identifikovao kao Aleksandra Anatoljeviča, navodnog člana osoblja Uralvagonzavoda, kompanije koja proizvodi tenkove.
Detaljno je opisao razne pritužbe na rezervoar tenka, uključujući curenje ulja i neispravne kompresore. “Ja sam zapovednik jedne oklopne grupe i problem je što jednostavno ne možemo da upravljamo tenkom!", rekao je Kočevnik.

Anatolevič, koji naizgled nije bio svestan Kočevnikovog ukrajinskog identiteta, obećao je da će preneti probleme dizajnerskom birou i proizvođaču motora. U drugom delu video-snimka, Kočevnik je telefonirao, kako je tvrdio, direktoru Uralvagonzavoda Andreju Abakumovu. Abakumov je onda savetovao Kočevniku da probleme s tenkom prijavi putem Votsapa.

I Anatolevič, i Abakumov ostali su nesvesni Kočevnikove prave nacionalnosti sve dok je on nije otkrio na kraju njihovih razgovora.

“Gledajte, ja sam zapovednik oklopne grupe K-2. To je drugi mehanizovani bataljon ukrajinske 54. mehanizovane brigade. Kad uzmemo više ovih tenkova kao naše trofeje, učinite ih boljim da nam bude lakše da njima upravljamo. Dogovoreno? Hvala vam puno. Čuvajte se. Slava Ukrajini!”, rekao je Kočevnik na kraju razgovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu