"Nemojte zaboraviti ovo, gospodine Zelenski"

Poslednji predizborni skup, poljski premijer Mateuš Moravjecki iskoristio je da kritikuje i EU i lidere poljske opozicije.

Izvor: klix.ba
Podeli
EPA-EFE/HOLLIE ADAMS / POOL
EPA-EFE/HOLLIE ADAMS / POOL

"Birači će odlučiti da li će Poljska postati evropska zemlja, evropska provincija ili će ostati suverena zemlja. Opozicija želi da što pre uvedr pakt EU o migracijama koji sadrži i prihvatanje migranata", rekao je Moravjecki.

Osim opozicije, Moravjecki je priliku iskoristio i da kritikuje ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog te je poručio kako on, zajedno sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i Nemačkom, želi da ostvari svoje interese na štetu drugih centralnoevropskih zemalja.

"Branićemo poljsku poljoprivredu od ukrajinskih oligarha. Zelenski je tokom govora u UN-u koristio veoma neprikladne reči. Razumem da on sada misli da će imati bliski savez sa Nemačkom. Upozoravam vas, Nemci će uvek želeti da se dogovore sa Rusima preko glava centralnoevropskih zemalja", poručio je premijer Poljske.
Naglasio je i da je do sada Poljska učinila mnogo za Ukrajince.

"Poljska je dočekala nekoliko miliona Ukrajinaca pod našim krovovima. Poljaci su dočekali Ukrajince u trenutku kada su Nemci hteli da pošalju 5.000 šlemova u opkoljeni Kijev. Nemojte zaboraviti ovo gospodine Zelenski", zaključio je Moravjecki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu