Na Pravnom fakultetu obeležen početak nove akademske godine

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu danas je svečano obeležen početak nove akademske godine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Shutterstock/Bizi88
Shutterstock/Bizi88

Dekan Pravnog fakulteta Zoran Mirković pozvao je brucoše da se pridržavaju principa akademske čestitosti. Kako kaže, to pre svega znači da ocena u indeksu bude isključivo rezultat onoga što su naučili, da bude zaslužena.

"To je jedini put da na kraju studiranja dobijete diplomu i budete zaista diplomirani pravnik. Ako ocene ne budu zaslužene, obmanućete sve nas, ali obmanućete i sebe", istakao je Mirković.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović poručila je brucošima da je izbor fakulteta jedan od najvažnijih izbora koji čine i da će tokom studija sticati nova znanja i veštine, važne za njihovu budućnost i profesiju.

"Ovo je prilika da ispunite sve svoje potencijale i da ih iskoristite na pravi način. Ovo je prilika da ovaj fakultet ispunite onim što se zove mladost, da ostvarite svoja očekivanja i da profesija kojom ćete se baviti bude kruna vašeg školovanja, a život će vas učiti dalje", navela je Đukić Dejanović.

Ministarka pravde Maja Popović poručila je brucošima da će u budućnosti njihova svrha biti da zaštite svoju državu i, u primeni prava, pomognu običnom građaninu.

"Iako je ovo period života kada vas zanimaju i druge stvari - izlasci i zaljubljivanje, shvatite da je ipak neznanje najskuplje. Idite za vašim profesorima, crpite znanje, to je vaše bogatstvo", istakla je Popović.

Predsednica Vrhovnog saveta sudstva Zorana Delibašić poručila je studentima da ne moraju biti nosioci pravosudnih funkcija, ali da je za nju to dar od Boga. "Koji god poziv da odaberete, molim vas, radite ga sa ljubavlju. Ne zaboravite da sa sticanjem diplome niste završili proces učenja, već ćete uspešan diplomirani pravnik postati tek sa nastavkom učenja kroz formalno i neformalno obrazovanje i stručno usavršavanje", zaključila je Delibašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 108 idi na stranu