Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Tunisa, Indije i Kine.

Izvor: RTS, Tanjug
Podeli
Foto: FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ
Foto: FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Vučić je primio pisma ambasadorke Republike Tunis Imen Lažili Amari i naglasio opredeljenost Srbije za još dublje međusobno povezivanje i razumevanje po svim pitanjima od značaja na bilateralnom i multilateralnom planu.

"Poželeo sam novoj ambasadorki Republike Tunis uspešan mandat i prijatan boravak u Srbiji i zahvalio na doslednoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje.

Ponovio sam posvećenost Srbije prijatelskim odnosima sa Tunisom, utemelenim na međusobnom razumevanju, podršci i zajedničkim vrednostima i naglasio opredeljenost Srbije za još dublje medjusobno povezivanje i razumevanje po svim pitanjima od značaja na bilateralnom i multilateralnom planu", naveo je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Predsednik Vučić izrazio je očekivanje da će politički dijalog između Srbije i Indije, koji je značajno intenziviran poslednjih godina, nastaviti da se razvija novoutvrđenim tempom.

"Novoimenovanoj ambasadorki Republike Indije sam poželeo srdačnu dobrodošlicu, uspešan rad i prijatan boravak u našoj zemlji. Izrazio sam uverenje da će svojim angažovanjem i radom dati značajan doprinos daljem unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Indije i zahvalio na doslednoj podršci Indije suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje", naveo je Vučić u objavi na Instagramu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas i akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Narodne Republike Kine Li Minga i, uz zahvalnost Kini na podršci pozicijama Srbije po pitanju KiM, naglasio da posebno vrednuje prijateljski odnos i odličnu saradnju koju ostvaruje sa predsednikom NR Kine Si Đinpingom.

"Novom ambasadoru Narodne Republike Kine poželeo sam srdačnu dobrodošlicu u Republiku Srbiju, koja je čelični prijatelj i lojalan partner Kine", naveo je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

"Izrazio sam uverenje da će svojim angažovanjem, radom i posvećenošću dati značajan doprinos daljem intenziviranju i obogaćivanju sveukupne saradnje naše dve zemlje."

Uz zahvalnost Kini na podršci našim pozicijama po pitanju Kosova i Metohije, naglasio sam da posebno vrednujem prijateljski odnos i odličnu saradnju koju ostvarujem sa predsednikom NR Kine Si Đinpingom, koga sa radošću očekujemo da ponovo poseti Srbiju", naveo je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu