Nova eskalacija sukoba na pomolu? Baku: Azerbejdžanski vojnik ubijen snajperskim hicem, Jerevan negira

Azerbejdžanski vojnik poginuo je od snajperske vatre na granici s Jermenijom, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Azerbejdžana, a jermenske vlasti negiraju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Defense Ministry of Azerbaijan via AP
Foto: Tanjug/Defense Ministry of Azerbaijan via AP

"30. septembra otvorena je snajperska vatra sa položaja jermenskih oružanih snaga u blizini naselja Zerkend na položaje azerbejdžanske vojske u blizini naselja Ašagi-Ajrim. Kao rezultat toga poginuo je azerbejdžanski vojnik Vjusal Orudžev", navodi se u saopštenju i dodaje da su azerbejdžanske snage preduzele kontramere, prenosi TASS.

U međuvremenu, oglasilo se ministarstvo odbrane Jermenije i nazvalo ovaj izveštaj lažnim.

"Izveštaj ministarstva odbrane Azerbejdžana u kojem se tvrdi da su 30. septembra jermenske snage otvorile vatru na azerbejdžanske položaje locirane u istočnom delu granice i ubile jednog azerbejdžanskog vojnika, lažan je", navodi se u saopštenju ministarstva odbrane Jermenije.

Oprečna saopštenja dve strane objavljena su u trenutku dok još traje masovni egzodus etničkih Jermena iz regiona Nagorno-Karabaha nakon ovomesečne vojne pobede azerbejdžanskih snaga u Nagorno-Karabahu.

Više od 100.000 od ukupno oko 120.000 Jermena već je napustilo Nagorno-Karabah i prešlo u Jermeniju, potvrdio je direktor agencije za izbeglice UN (UNHCR), preneo je Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu