Prevrnuo se kamion sa amonijakom, pet osoba poginulo; Naređena evakuacija

Pet osoba, među kojima je dvoje dece, poginulo je kada se prevrnuo kamion koji je prevozio bezvodni amonijak u američkoj državi Ilinois.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto:Shutterstock//Tiko Aramyan
Foto:Shutterstock//Tiko Aramyan

Pet osoba je povređeno u nesreći i oni su vazdušnim putem prebačeni u obližnje bolnice, a njihovo stanje za sada nije poznato.

Nakon nesreće evakuisano je lokalno stanovništvo, prenosi AP.

Prema rečima mrtvozornika okruga Efingham Kim Rods, troje poginulih su članovi iste porodice.

Dvoje od njih su deca mlađa od 12 godina. Rods je dodala da su poginula i dvojica odraslih vozača. Nesreća, u kojoj je učestvovalo više vozila, dogodila se oko 800 metara istočno od grada Tutopolisa, sinoć oko 21:25, navela je državna policija Ilinoisa.

Zbog curenja amonijaka, naređena je evakuacija u krugu od približno 1,6 kilometara od mesta nesreće, uključujući severoistočne delove Tutopolisa, dodaje policija. Kako je ranije objavljeno, iscureo je bezvodni amonijak, koji je toksičan i može biti opasan po zdravlje ako se ne poštuju bezbedne procedure rukovanja.

Usled udisanja bezvodnog amonijaka može doći od iritacije pluća do teških respiratornih povreda, sa mogućom smrću pri većim koncentracijama.

Bezvodni amonijak je, takođe, korozivan i može da zapali kožu i oči. Tutopolis se nalazi oko 150 kilometara jugoistočno od Springfilda, glavnog grada Ilinoisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu