Kancelarija za KiM o napadu na trojicu Srba: Ugnjetavanje jednog naroda zvanična politika Prištine

Trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok danas su brutalno pretukli pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Kurtija.

Izvor: B92
Podeli
Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr
Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Time je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

"Srbi sa inicijalima M. R., M. S. i M. J. su se još jutros uputili do svoje stare šumske kuće u seču drva za ogrev, kada su ih po povratku zaustavili pripadnici FiT, pretukli, šutirajući ih i udarajući po telu, uz vulgarne psovke i uvrede na nacionalnoj osnovi. Kurtijevi specijalci su prema svedočenju povređenih, Srbima poručili da na severu Kosova i Metohije nemaju šta da traže.

Povređeni su, nakon incidenta sami zatražili lekarsku pomoć, a težina zadobijenih povreda će se utvrditi.

Verbalno nasilje, proizvoljni upadi u kuće i fizički nasrtaji na Srbe su svakodnevna karakteristika Kurtijeve okupacije severa Kosova i Metohije, zbog čega Beograd i insistira na povlačenju sprovodilaca terora iz opština severno od Ibra i raspoređivanje jedinica Kfora.

Ugnjetavanje čitavog jednog naroda je, sada je to valjda svima jasno, zvanična politika Prištine i međunarodna zajednica dužna je da u ime mira, humanosti i civilizacijskih vrednosti prestane da toleriše takvu praksu.

Jedno je sigurno, slobodu našem narodu je nasiljem moguće privremeno suspendovati, ali je niko ne može i oduzeti", zaključuju iz Kancelarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu