Vučić o ubistvima Srba na KiM: "Imamo dokaze, i gonićemo hladnokrvne ubice" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/ Alexandros Michailidis
Foto: Shutterstock/ Alexandros Michailidis

Vučić je naveo da je sa američkim državnim sekretarom Entoni Blinkenom imao dug razgovor o Kosovu.

"Saglasili smo se oko toga da je potrevna deeskalacija i značajno veća uloga KFOR-a, i Srbija će to uvek podržati. Negirao sam neistine o najvećem stepenu borbene gotovosti naših snaga", rekao je Vučić razgovoru sa Blinkenom.

Vučić je naveo da se nisu saglasili oko prirode onoga što se dogodilo na KiM, posebno sa onim vezanim za kosovski suverenitet.

"Ne interesuje me šta bilo ko na svetu misli o tome. Mi imamo dokaze da je najmanje jedno, a moguće dva lica bukvalno hladnokrvo likvidirani, kada nisu bili likvidirani u borbi, nego samo ranjeni, bili su u životi i predali se, a onda su sa male udaljenosti likvidirani. Nisam želeo da se saglasim da je to bila bilo kakva perfektna profesionalno urađena akcija", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da je Blinkenu postavio pitanje zašto je EULEKS bio odbijen da bude u akciji na severu KiM. Vučić je rekao da je američki sekretar govorio i o mogućim merama protiv Srbije "ukoliko se ne budemo ponašali na odgovarajući način".

"Vi ste velika zemlja, super sila, vaše je da činite šta mislite da morate, ja sam potpuno protiv toga i mislim da je to vrlo loše, ali postoje stvari kojih mi moramo da se držimo, a to je pre svega istina", rekao je Vučić.

"Naša država ima dokaze, gonićemo hladnokrvne ubice, imamo izjave i fotografije koje to potvrđuju", rekao je Vučić.

Vučić je komentarisao i navode hrvatskih medija "da su mu svi okrenuli leđa".

"Što se Hrvata tiče... Da li vas čudi što toga ima i u našoj zemlji. Koliko ima njih u našoj zemlji koji navijaju za Kurtija? U našoj zemlji imate koliko Rašića, Radomirovića, imali ste kod Palevića njih koliko hoćete. Kakva je razlika? Kojima je on objašnjavao da je pacifista i mirotvorac. Hoćete mene da naterate da o tome govoriom da bi se nekome umilostivio, dodvorio? Ne pada mi napamet. Tako da ja to očekujem", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o raspisivanju izbora.

"Rekli smo da hoćemo da ispunimo zahteve opoziciji za izbore, to je važna demokratska tekovina, ali hoćemo i da imamo čist mandat u budućnosti i da budemo suverena zemlja. Opozicija je tražila izbore, dobili su izbore u Beogradu i na nivou Srbije. Neka se spremaju, ostalo im je još 79 dana do izbora", poručio je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se sastao sa Viktorom Orbanom i ličnim izaslanikom predsednika UAE, princom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom.

Vučić je obišao Kulu Beograd sa princem prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu