Vučić nakon sastanka: Veoma sam zahvalan Orbanu na podršci

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i mađarski premijer Viktor Orban obratili su se medijima nakon sastanka.

Izvor: Tanjug
Podeli
 FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ /bs
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ /bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Viktorom Orbanom i ličnim izaslanikom predsednika UAE, princom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom.

"Velika mi je čast da ugostim Viktora Orbana. Razgovarali smo o važnim i strateškim pitanjima. Usvojili smo jedan dobar zaključak koji se tiče formiranja timova za logistiku. Naše dve zemlje su zemlje bez luka i mora i u zavisnosti smo od Konstance, Kopra, Soluna...Razgovarali smo o formiranju zajedničkih kompanija. Nešto što čini život bilo je od posebnog značaja. Razgovarli smo i o geopolitičkim pitanjima. razgovarali smo i kako da popravimo naš investicioni ambijent. Verujem da smo napravili dobar sastanak. Premijeru Orbanu zahvalan sam na ogromnoj podršci, osećajte se uvek kao kod svoje kuće", rekao je Vučić i najavio da će otići sa gostom u obilazak Beograda na vodi i da će, nakon trilateralnog sastanka, imati i bilateralni sastanak sa mađarskim premijerom.

Nakon toga obratio se i mađarski premijer Viktor Orban.

"Ovde sam došao sa dve svrhe, da imamo trilateralni i bilateralni sastanak. Trilateralni sastanak je imao cilj da predstaviomo srpsko-mađarsku ekonomsku saradnju predstavniku UAE i pokažemo da je ovo izuzetna prilika, jer naša saradnja je uspešna. Mađarska nije imala priliku da učestvujena sastanku poput ovog. Mađarska je uvek bila na strani dijaloga, nikada nismo podržavali sankcije ni protiv jedne zemlje", kazao je Orban.

Trilateralni sastanak se održao u okviru inicijative za uspostavljanje strateške bezbednosti regiona u oblasti energetike, vodosnabdevanja, prehrambene industrije i ljudskih resursa. "Odličan i sadržajan sastanak sa prijateljima koje sam detaljno obavestio o poslednjiim događajima na Kosovu i Metohiji. Razmotrili smo i brojne teme u okviru inicijative za uspostavljanje strateške bezbednosti regiona u oblasti energetike, vodosnabdevanja, prehrambene industrije i ljudskih resursa. Razgovarali smo i o velikim investicionim potencijalima koji su se otvorili u okviru predstojećeg #EXPO2027, kao i o širenju saradnje u oblasti novih projekata, inovacija, istraživanja, zdrave i zelene energije i tehnologija budućnosti", napisao je Vučić na Instagramu.

Posle sastanka, Vučić i Orban održaće konferenciju za novinare, u 14.15 časova, u Palati Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu