Mediji: "Ni novinari N1 ne veruju vestima N1"

Beograd -- Juče je N1 objavio ekskluzivnu informaciju da je navodno predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na sednici Vlade saopštila da će izbori biti 17. decembra.

Izvor: Novosti
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Pa ipak, danas je postavio pitanje Ani Brnabić "da li zna kada će izbori biti održani", pišu "Novosti".

Očigledno da ni novinari N1 ne veruju u informacije koje objavljuje N1, pišu "Novosti".

Predsednica Vlade demantovala je ono što je N1 objavio u četvrtak, navodeći da njih baš i ne interesuje tačna informacija.

"Vaš medij je juče objavio da sam ja juče na sednici Vlade objavila da će izbori biti održani 17. decembra. Objavili ste to a da niste tražili potvrdu, bez da ste tražili informaciju od Vlade Republike Srbije. Objavili ste na osnovu tračeva koje vam je neko rekao ili vam nije rekao. Niste se ni potrudili da saznate šta je tačna informacija. Toliko o tome koliko vam je važno da puštate ispravne i tačne informacije. Nisam to rekla, niste me pitali, samo ste to objavili kao da je činjenički tačno. Toliko o vašoj profesionalnosti", rekla je predsednica Vlade Srbije.

Medijska kuća N1 očigledno ni ne zna da mandat za sastav Vlade Srbije po Ustavu dodeljuje predsednik Republike zbog čega su insistirali na odgovoru na pitanje "ko određuje termin izbora". I sve to na događaju koji se odnosi na ekologiju, jer je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovala otvaranju prvog industrijskog biološkog postrojenja za za preradu otpadnih voda. Naravno da medijska kuća N1, koja je uvek na licu mesta da izveštava o protestima kvaziekologa koji blokiraju međunarodne saobraćajnice, ovoga puta nije imala nijedno jedino pitanje koje bi se odnosilo na ekologiju. Verovatno jer ta tema sama po sebi nije toliko važna, osim ako nije uperena protiv vlasti Aleksandra Vučića.

"Tema životne sredine je važna za Republiku Srbiju, ali svaki put kada imam događaj na ovu temu, ne postoji pitanje tajkunskim medijima. Kao da nije važno. Danas je dan kada u rad puštamo prvo biološko postrojenje za prečišćavanje voda u Republici Srbiji. Ovo je prekretnica. Toliko o tome koliko je tajkunskim medijima ta dela važna.

N1 nije propustio da da komentar kako je Beograd ćutao tri dana nakon događaja na severu Kosova što bi valjda trebalo da bude opravdanje za što su iz minuta u minut bili deo propagandne mašinerije Prištine. Predsednica Vlade im je odgovorila da svaku reč Svečlije prenose kao da je to sam bog rekao, pišu "Novosti".

"Vidim da prenosite svaku vest Svečlije kao da je sušta istina, kao da je sam bog rekao. Kada Svečlija kaže da se neko leči na VMA, a vi odmah potrčite da proverite da li je neko na VMA. Ovo je još jedna laž N1 da je Beograd ćutao tri dana. Oglasio se predsednik iste večeri, oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, ali vama je važno jedino šta kaže Svečlija i šta kaže Aljbin Kurti", rekla je predsednica Ana Brnabić i završila odgovor rečima „Vama na čast“."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu